081218 Enbart Klump

Enbart klump i halsen fanns där nästan hela kvällen. Kanske inte i början, då gick det bra. Gott och trevligt men snart var den gamla känslan där igen, känslan av att inte höra till även om jag ofta hamnade i centrum. Jag trodde att jag var fri den känslan nu, trodde att det hade passerat, att min obalans var tillrättad. Men uppenbarligen inte helt.


Hur många fester har jag inte suttit och känt just som ikväll med en klump i halsen? Gång på gång har jag varit med men ändå inte riktigt närvarande. En del av mig betraktar, en del står vid sidan av och undrar vad det är som alla har så roligt åt, vad är det som är så lättsamt och skoj? Jag vill vara en del, vill vara en av er som skrattar, en av er som finner ett nöje i vad det nu är som är kul. Klumpen växer, jag sväljer och går ut, kommer tillbaks och försöker att le.


Märkligt hur lätt det är att fastna i känslan igen, känslan som så länge varit bortjagad. I över ett halvår har jag hållit den borta, har jag kunnat skratta och le. I morgon gör jag det säkert igen, men ikväll har klumpen övertag. Antagligen är jag bara trött, antagligen behöver jag bara sova, behöver jag bara en stund för mig själv. Men vetskapen räcker ej, just nu gör det ont, just nu fylls jag av tomhet. Just nu är ögonen torra och halsen fylld av grått.


Utanför hör jag stim, hör jag skratt och glädje, inom mig söker jag ro, söker jag frid och lugn. Idag är bara en dag bland andra, en dag som snart har gått. Imorgon när jag har sovit kanske både tomheten och klumpen har lämnat mig. Ska inte fundera mer idag, dagen är som den är och jag lämnar festen till dem som kan glädjas. Just idag är inte min dag.

Peter PC Carlsson

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 

Kommentarer till Enbart

Postat av: Hontass

Hur får man bört klumpen? det behöver jag lära mig!



Kram

2008-12-18 @ 21:57:47
URL: http://hontass.blogg.se/

Postat av: Nike

Hej Peter, känner igen klumpen. Känner igen känslan av att inte höra till. Känslan av att vara ensam fast man är två....eller flera...är fruktansvärd.

Jag kan också hålla den stången, ibland....men inte alltid....och aldrig på fest.

Men, som jag skrev häromdagen i min blogg, den som en gång kännt känslan av utanförstkap, glömmer den aldrig.



Kram och tack för en kanonbra blogg.



Nike

2008-12-18 @ 22:31:21
URL: http://nike.blogg.se/

Postat av: Hontass

Ja jag får ta vägen förbi där och släppa av henne :)

2008-12-18 @ 22:35:56
URL: http://hontass.blogg.se/

Postat av: Ann-Sofie

Hej, jag känner med dig, och känner igen mig, ibland är jag centum människan,den som bjuder på sig själv, alla skrattar åt, men inom mig ekar tomheten...Jag hoppas du får ny energi av din ledighet, önskar dig en skön jul!



Kram Ann-Sofie

2008-12-19 @ 08:18:13
URL: http://www.holmbergarna.blogspot.com

Postat av: Sill-Britt

Så skönt det är att höra att någon annan känner sådär- jag har trott att jag är ensam om det! Det är ju ingenting man "pratar om". Kanske är man flera stycken, samtidigt, på samma tillställning, som känner så. Och tror att man är ensammast i världen.

2008-12-19 @ 09:17:29
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar

Postat av: helen

Precis så där känner jag också när jag är bland folk....det är så himla jobbigt.

De stunder jag inte känner så....vet jag att jag är bland äkta vänner som känner mig och mitt förflutna.

Men det är inte kul att känna sig liten och utanför.

Jag är ledsen för alla som ska behöva känna på det sättet.

kram

2008-12-19 @ 11:20:35
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Maria

Dra i handbromsen ett tag och vila upp dig. Det känns som om allt har gått för fort ett tag. Njut av ledigheten under julen och inrätta en pyamasdag. Den dag då man leker med julklapparna och går i mysbyxor hela dagen.

2008-12-19 @ 12:08:17
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: Gunilla

Känner igen mig själv i varenda ord du skriver här i ditt inlägg.



Kram Gunilla

2008-12-19 @ 14:29:09
URL: http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Postat av: Ulla

Att känna sig ensam och utanför, om än så lite, är en känsla jag inte vill att någon ska behöva känna och uppleva. Men samtidigt är det en känsla och upplevelse som inte ska viftas bort i tron att den kommer att försvinna. Ja, kanske för dagen eller för en längre period. Men den kommer alltid finnas där och på något konstigt sätt dyker den upp vid stunder man minst anar det. Känslan är viktig att lyfta fram och bejaka, men det är även viktigt att sätta ord på hur jag tänker kring det som händer just här och just nu.

Ha en skön lördag!

2008-12-20 @ 07:35:47
URL: http://ulla67.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0