081225 Enbart Canada

Enbart Canada har nu bägge mina äldsta söner i sitt grepp. Äldste sonen reste dit för att vara där ett år redan i slutet av augusti. Mellangrabben kom dit igår för att besöka sin bror under ett par veckor. Han kom lagom för att äta julmiddag med släkten.


Nog känns det lite konstigt att inte träffa dem över jul, nog känns det konstigt att de som nyss var så små har blivit så stora. På något vis hänger jag inte med. Det är som att jag inte har blivit så mycket äldre. Jag ser mig fortfarande som om jag vore trettio, fast jag vet att det inte är så. Men ändå, nog är det lite märkligt att få vuxna barn, barn som tar hand om sig själva och som lever sina egna liv, lever sina drömmar.


Just att de lever sina drömmar är jag stolt över. Tänk om de skulle ha fastnat i mina, men nu är det snarast så att jag fastnat i deras. För nog skulle det vara underbart att bestämma sig för att ta ett sabbatsår från det liv man lever och resa till Canada för att bo och leva där. Nytt språk, ny kultur och nya vänner. Tänk vilken merit, att komma tillbaks och visa att man jobbat och bott utomlands under ett år.


Mellangrabben berättade om sina planer för mig häromveckan. Alla hans kompisar som inte går i skolan är arbetslösa, själv pluggar han ännu men vill inte börja på universitetet. Så han tänker att det är bättre att åka utomlands och söka jobb. Jag kan inte annat än att hålla med. Det är en erfarenhet som är värd mer än arbetslöshet och skoltrötthet.


Jag tänker då hur annorlunda världen är idag mot när jag var liten. Det är inget konstigt att resa ut, att jobba utomlands att ta till sig en annan kultur. Det är bara vi som är äldre, som inte förstått att världen är liten och vi kan röra på oss. Ja om det inte finns Sverigedemokratiska partier i andra länder förståss. Partier som gör vad de kan för att hindra människor att komma dit, som gör vad de kan för att varna för det främmande. Men mina barn känner sig inte främmande i Canada, skulle säkert inte göra det på en massa andra ställen heller.


God jul killar. Hoppas verkligen att ni har härliga veckor tillsammans.


Kram pappa.

Peter PC Carlsson

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 

Kommentarer till Enbart

Postat av: anne

Jag packade ihop och begav mig ut i "världen" när jag träffat maken. Han bodde i Chicago, jag i Sundbyberg. Du anar inte hur många "goda råd" jag fick från alla förståsigpåare;

-Flickebarn, du kommer att få se både det ena och det andra. Flickebarn, du vet inte vad som väntar dig.

Det blev nu inte mer än fem år utrikes för oss (år som jag aldrig skulle ha varit utan) efter USA, flyttade vi till Schweiz i 3.5 år, innan vi kom till Sverige (mycket pga tillfälligheter, men också pga att jag ville bo närmare min mamma, dvs mormor till barnen).

Världen är liten idag och detta har vi försökt förmedla till våra barn. Allt finns där, och här också, it´s yours for the taking.

Jag är säker på att dina söner får en fantastisk tid i Canada. Vad hindrar dig, egentligen, att uppfylla dina drömmar?



Fortsatt god julhelg önskar jag dig.

2008-12-25 @ 15:02:53
URL: http://annnne.blogg.se/

Postat av: MMM

Ursäkta att jag kommenterar HÄR, men hittar inte inlägget jag tänkte kommentera på.

Jo, jag är intresserad av att gästblogga! Skriver om vad som helst, men gärna med en kritisk twist eller någon slags spänning.

Vad sägs? Har ni några förslag, eller ska jag spåna och VAR ska jag skicka inlägget egentligen i sådana fall?

Ni kan svara via kommentarsfunktionen i min blogg om ni vill =)

2008-12-25 @ 16:47:22
URL: http://http://www.metrobloggen.se/OOMMMOO

Postat av: Anonym

När jag var tonåring var många av mina kompisar i Usa på aupair eller bara reste runt i Världen. Jag var barnflicka i Stockholm, hade då ingen önskan eller dröm att se Världen. Men idag finns den önskan och jag och min man planerar att någon gång i framtiden göra slag i saken. Nu reser vi på våra charterresor med barnen, en god tillflykt i vardagen. Hoppas julen varit god mot dig och din familj, mycket mat och klappar.

2008-12-25 @ 18:00:18
URL: http://opportunityoflife.blogg.se/

Postat av: tess

TACK... tycker bara de e synd att vi inte håller julkortet vid liv de e trevligt tycker ja med annat i lådan n räkningar åtminnstonne till julen.

Vi firade jul dagen innan julafton så igår va en vanlig dag med jobb,, men ja lider inte av de. Julen är barnens dag....

H en god fortsättning //Tess

2008-12-25 @ 19:07:13
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: anne

"Normalt" sett är inte min blogg fullt så färgglad, men dottern tyckte att den kunde tillfälligtvis vara litet mer säsongsbetonad...

2008-12-25 @ 19:34:37
URL: http://annnne.blogg.se/

Postat av: Gisan

Det är i a f tur att det idag är lättare att hålla kontakt över jordklotet. Kramar...

2008-12-25 @ 20:07:55
URL: http://gisans.blogspot.com

Postat av: soffie

som ovan skriver vilken tur att det går att hålla kontakten på ett sånt sätt man gör över gränserna idag,

önskar dej en god fortsättning

2008-12-25 @ 20:21:05
URL: http://soffie69.blogg.se/

Postat av: Mamma Melissa

Jag brukar alltid säga (hm, ja, gammal som jag är;.) att ett barns självständighet utifrån sina egna förutsättningar är ett betyg på ens föräldraskap.



Att dina barn vågar prova sina vingar och sträva efter olika ambitioner säger oerhört mycket om dig som pappa.



Och att du har förmågan att "fastna" i deras drömmar, det, det är en oerhört god egenskap! Tänk så många mammor och pappor som inte tror på sina barn och intalar dem att världens olyckligheter beror på dem, barnen.



Nej, keep up the good work säger jag.

Och det funkar att säga i Kanada också. ;.)



Tack för din kommentar inne hos mig. Du har så rätt i att det här är ofattbart. Små barn skall inte dö.



Men visst är de söta, mina små hjärtgryn? ;.)Söta, men döda.

2008-12-25 @ 21:11:57
URL: http://mammamelissa.blogg.se/

Postat av: Cecilia

Har hört att Canada inte är så mycket olikt från Sverige, mao ett bra land att "börja med". Jag har själv aldrig varit där men hoppas på att någon gång semestra där. Kul att läsa att du har söner som det verkar gå bra för! Och du...man är aldrig äldre än man känner sig! ;)

2008-12-25 @ 22:19:22
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: helen

Hoppas du har haft en trevlig jul.

Ang kommentaren i min blogg så har jag inte slagit in sjuttiofem paket :-) utan jag skrev sjuttifemti och det är lika med många hehehe.

Ha det fortsatt trevligt.

kram

2008-12-26 @ 10:23:29
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Di

Det som står emellan oss och önskningarna är bara rädslor, farhågor och trygghet kanske? jag har bestämt att börja om igen, flytta, bryta upp, lämna mina barn för något nytt, och får många goda råd och förmaningar, tror mest att det är andras avundsjuka att inte våga förändra, tänka nytt, våga kliva ut i det okända för att pröva sina vingar på nytt. Dina barn, liksom mina gör helt rätt, de provar, sitter inte stilla på samma plats och önskar att de gjort annat den dag de är gamla, utan de provar, och testar, kollar och upplever. En av mina döttrar var i Schweiz ett år..sen blir det tyskland ett år med plugg..ja..visst..jag stödjer henne, liksom jag stödjer henne OM hon vill stanna i stan där hon är uppvuxen...i tryggheten..alla måste få göra sina val, men man ångrar oftast inte det man gjort, utan det man aldrig gjorde! varmaste kramar och ha en fortsatt fin ledighet och sköt om er, dig!

2008-12-26 @ 11:39:49
URL: http://diqueen.blogg.se/

Postat av: Britt-Marie

Vad fint och klokt du beskrivit denna förändring som det innebär när barnen flyger ut.. Det stämmer ju så väl att man ansluter sig till deras egna drömmar om sina liv.. och den vetskapen tror jag är jätteviktig för barnen att känna oavsett var i världen de befinner sig.

2008-12-26 @ 12:27:59
URL: http://alicebm.blogg.se/

Postat av: ulle

Hoppas du haft en bra jul utan dina 2 killar! Jättebra att få ut och resa tror jag och se ett annat liv och land. Det är nåt jag hoppas min barn också kommer att göra innan dom slår sig till ro.

2008-12-27 @ 00:36:53
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: stella sweden

min älskade brorsa bor i Montreal sen många år tillbaks U vi har den kontakt vi alltid haft...nära U intensiv om dock ibland med vissa mellanrum så ja tänker att avstånd är inget U oroa sig över, finns kärleken där så bleknar den int me avståndet...

2008-12-27 @ 01:12:10
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com

Postat av: Bitte

Själv har jag aldrig varit utomlands och har ingen önskan att få resa någonstans heller. När jag var liten fanns det bara pengar till mat och ibland ett o annat klädesplagg så att resa utomlands var det inte tal om. När jag blev tonåring och slutade skolan var jag för blyg för att våga sticka iväg och jobba utomlands.

Nu är barnen utflugna och pengarna skulle räcka till en resa men NÄ det blev en 42 tums platt-tv istället. Det är tur att inte alla människor priroriterar samma saker för då skulle det bli tråkigt.

2008-12-27 @ 17:54:32
URL: http://bitteohl.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0