080703 Enbart Ynkligt

Enbart ynkligt är var jag kan känna när jag ser en del brister i vårt samhälle. För ca ett halvt år sedan sände min husläkare remis till Kardelologen på Södersjukhuset. Ett av Sveriges största och modernaste sjukhus. Anledningen var att mitt hjärta ofta slår fel, kommer ur rytm, slår dubbelslag och ibland skenar iväg.


Själv är jag inte orolig för detta då jag sätter det i samband med att min kropp mins hur det var när jag var stressad för åtta år sedan. Nu är jag inte stressad mentalt men min kropp reagerar fortfarande på stressade situationer som den känner igen från det året då jag blev sjuk. Men för att vara säkra på att det inte var något farligt så fick jag en remis till Kardeologen (hjärtspecialist). Efter ett par månader frågade min husläkare om jag fått någon tid. När mitt svar då var nej så tog hon kontakt och påminde. Nu har ytterligare månader förflutit och jag har inte ens fått en tid för besök.


Kanske ska man tolka det som att rutinerna för att ta emot remiser för hjärtåkommor inte fungera på SöS? Det vore i så fall allvarligt. Eller ska man tolka det som att jag som lite överviktig man strax över fyrtio inte är en målgrupp man behöver bry sig om? Trist för mig i så fall. Kanske är det så att man har så mycket att göra att man helt enkelt inte ens hunnit boka in en tid med mig under ett halvår? Det är i så fall riktigt allvarligt.


Nå i vilket fall som så har jag inte fått svar. En arbetskollega gav mig telefonnumret till Stockholm Heart Center, hon sa att du har en kvart på dig att ringa innan de stänger för idag. Jag lyfte luren, fick prata med en sköterska som ställde en del frågor och sedan med bekymrad röst sa. "Ja nu är det ju så att vi har nog tyvärr inga tider förrän om en månad, ja om du inte kan komma redan nästa vecka förståss!". Det kunde jag. Dagen efter hade jag ett brev med en tid hos Kardeologen på Stockholm Heart Center.


Självklart är jag glad för detta, men det gör mig riktigt konfunderad. Hur kan den offentliga vården som vi alla finansiera ha sådana administrativa problem. Något är i grunden fel. Skulle det nu vara så att man inte hinner undersöka personer som fått remis av sin läkare på ett halvår så borde man ju åtminstone tala om var man kan få vård.


Det känns faktiskt lite ynkligt att det inte fungerar. Ska vi ha en offentlig sjukvård för alla så är det ju av yttersta vikt att den fungerar. Annars kommer privata alternativ att ta över och vi kommer att tycka att det är bra.


Det är egentligen inte sjukvården jag har synpunkter på utan på sjukvårdsadministrationen. Nog är det lite ynkligt att inte ens få svar, än mindre tid och minst av allt ett besök.


Tur att det finns alternativ.


Peter PC Carlsson


Läs (intressant.se)

Kommentarer till Enbart

Postat av: vindensmelodi

Huga ja,,, mitt hjärta hoppar och far och har ett eget liv pga stressen. Jag har ofta dubbelslag, orytmiska slag, hjärtklappning, och kompensatoriska pauser,,,vilka är de värsta tycker jag själv. Nu äter jag seloken zoc och har fått höja dosen några gånger,,, men nu känns det bara ibland då jag blir riktigt stressead - Men det är otäckt! Men jag får också intala mig att det inte är något farligt,,, men jag vet inte hur jag ska våga sluta med selokenet.



2008-07-03 @ 22:20:24
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: Di

håller tummarna för att ditt hjärta får den hjälp det behöver!! Usch och fy...Stor kram och önskan om en underbar helg!

2008-07-04 @ 14:59:05
URL: http://diqueen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0