080707 Enbart Indignerad

Enbart indignerad och chockad var vad pudelparet blev. Det är ett par år sedan nu, jag och min flickvän var på semester. Sittandes på ett kaffe tog vi varsin öl och en macka. Solen stod fortfarande högt på himlen. Värmen var påtaglig och vi njöt av både den och den kalla drycken. Vi hade nog suttit där i närmare en halvtimme, tittat på folk som vandrade förbi, pratat lite med varandra och genom solglasen läst våra böcker.


Det var då de kom, två vildhundar, en tik som löpte och en flåsande kåt hanhund efter sig. Runt, runt borden sprang de. Hanhunden med hög svanföring och tungan hängande till marken, ögonen stod nästan ut. Tiken med svansen mellan benen för att han inte så lätt skulle kunna ta henne. Men så plötsligt stannade hon och vek undan svansen. Vi satt på första parkett och fick se en liveshow utspelas gång på gång. Ett så intensivt juckande att en porrfilm måste spelas upp med femtiogångers hastighet för att få in samma rytm.


Så avbröt de sprang några steg och satte igång igen. Gång på gång om och om igen. Hanhunden med allt längre tunga och allt mer flåsande. Tiken satte sig ibland för att han inte skulle komma åt, åtminstone inte bakifrån. Det hindrade ju inte att han hoppade upp och juckade på hennes huvud. Runt om det älskande hundparet satt vi vid våra bord och här och där hördes små generade fniss och ett och annat skratt.


När showen hade pågått i en kvart så var det dags för lite nya ingredienser. Ett välklätt par kom trippandes längst trottoaren, de stannade lite här och var och beskådade de senaste accessoarerna, kläderna och skorna i skyltfönstren de gick förbi. I ett koppel höll manen en välfriserad pudeltik. Med nosen högt följde hon efter husse och matte. Precis framför oss stannade de och fick uppenbarligen syn på något riktigt fint i ett av skyltfönstren för de blev ståendes och samspråkade med gester om vad de såg.


Under tiden hade tiken tröttnat, hon hade precis avklarat ännu ett nummer och satt nu med rumpan in mot en trädstam och flåsade. Men hanhunden var inte klar, hans ögon var nu verkligen på väg ut och det droppade från hans kön som hängde, eller snarare stod rakt ut. När hans första kavaljer inte längre var med på noterna så vände han nosen mot den välfriserade pudeln. Han sprang dit nosade och slickade henne lite mellan benen och lät henne göra samma med honom. Paret stod fortfarande obekymrat och diskuterade mode.


Efter denna lite snabba introduktion av varandra så satte vildhunden och pudeln igång. Det gick undan och med frambenen hårt klamrande om ryggen på pudeln såg vår kåta lilla underhållare saligt lycklig ut. Pudeln verkade också riktigt lycklig. Detta pågick under några minuter innan de var klara, innan showen var fullbordad. Troligen var det publikens allt mer högljuda fnittrande och skrattande som fick paret att reagera. Det gick helt enkelt inte att hålla sig för skratt. Bilden av det vackra paret som diskuterade det senaste modet medan deras söta lilla pudel fick världens påsättning av en riktigt kåt byracka var bara för mycket för oss. Så när skrattet ljöd allt högre vände paret sig om.


Nu blev det om möjligt ännu roligare. Mannen hoppade en meter upp i luften och tog samtidigt ett steg bakåt. Hans min var obetalbar, indignationen och förvåningen blandades med fasa. Så några små viftningar med handen och ett schaaas. Men hundarna ville fortsätta och det tog dem ett litet tag att sära de älskande åt. Till slut lyftens den kladdiga lilla pudeln upp i modefamnen och paret kunde fly platsen. Hanhunden verkade nu ganska nöjd med fortsatte genast över till tiken som nu åter blivit sugen på en fortsättning. Men den fortsättningen fick vi inte se för nu rusade de vidare till andra kaféer.


Kvar satt vi och torkade våra tårar. Det rådde ett glatt samförstånd på kaféet och vi lugnade ner våra skrattmuskler med ytterligare en pilsner.


Visst är det skönt med semester. Riktigt skönt och underhållande också, åtminstone i Grekland.


Peter PC Carlsson

Läs gärna (intressant.se)

Kommentarer till Enbart

Postat av: Sanna

Ha en bra dag :D

2008-07-07 @ 11:06:21
URL: http://sannawiberg.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

:-)) :-))Hahhaaaa,,, vilken syn Hahhaaaa

2008-07-08 @ 10:59:49
URL: http://vindesmelodi.blogg.se/

Postat av: Ida

Men jösses, hahahaha ja det måste har varit en syn..

2008-07-08 @ 22:25:47
URL: http://mobjer.blogg.se/

Postat av: Leina

Undra hur många valpar det blev gjorda den dagen.... Ja du, livet är fullt av överraskningar... =D

2008-07-08 @ 22:47:37
URL: http://leinas2.blogspot.com/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0