080601 Enbart Ordning

Enbart ordning vill vi ha. Ordning hemma, på jobbet, i samhället och i våra liv. Ordning. På något vis låter det så hårt, så förknippat med helt fel tankar. Kanske beror det på att det tyska Ordnung fortfarande ljuder inom oss. För ordning är bra, det ger oss möjlighet till att ägna oss åt det vi verkligen vill.

På jobbet krävs det också en viss ordning av oss. Vi måste vara diciplinerade att göra det vi skall, att göra rätt saker. Ordning och reda pengar på fredag. Ord som jag är uppvuxen med. Jag tror att de flesta av oss tycker om ordning, men däremot inte alltid att hålla ordning.


Ibland blir jag förvånad när jag är ute och ser hur både vuxna och unga kan kasta eller lämna saker efter sig precis där de står. Som om det saknas ett gemensamt ansvar för vårt gemensamma utrymme.


Nej ordning och reda pengar på fredag, dags att plocka upp vårt skräp. Vad lämnar vi efter oss? Inte bara i skräp vi kastar på marken utan också de sopor vi inte sorterar? Miljödebatten som nu tilltar kommer att förändra mycket för alla oss som lever nu. Vi kommer att få vara med om både allt högre energipriser och större krav på minskad förbrukning. Sopor kommer vi att få sortera allt nogrannare så att vi lämnar så lite efter oss som möjligt. Det är en ny ordning på väg. En ordning där vi kommer att tvingas till ett allt större ansvar.



Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: vindensmelodi

Japp, håller med dig, det är för många som inte tänker på miljön,,,men trägen vinner :-) Vi får hoppas att vi kan lära ut till våra barn, att vara sparsam med jorden, och framförallt snäll med den, och sopsortera.

2008-06-04 @ 10:05:21
URL: http://vindensmelodi.blogg.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0