080622 Enbart Liv 2

Enbart Liv som spirar, som blommar ut. Värme och människor som slår ut i full blom. Knoppande, barhudade vänder vi oss mot solen. Det är lätt att förstå denna soldyrkan i vårt annars så mörka och kalla land. Livet kommer åter, likt knoppar och grönskande gräs blommar vi ut under korta sommarmånader. Det ligger en värme och en erotisk känsla över hela vårt land. Ledighet som närmar sig eller som just inletts. Avspänning och förväntan. Så mycket att ta igen, att återta att uppleva denna ljuva tid.


Samtidigt är det lätt att våra högt ställda förväntningar går i kras. Den ansamlade spänningen grumlas av regn och brist på sol. Då rusar vi likt ett lemmeltåg mot resebyråerna och bokar mot vilket pris som en plats i solen. Delar plats med andra nordbor på en sandstrand och doppar våra bleka kroppar i ljummet vatten runt medelhavet.


Vi äter dricker och vi njuter, drar in ljummen kvällsluft i våra lungor och gläds åt att kunna sitta ute sent på kvällarna. Gärna lyssnar vi till den lokala musiken. Vi njuter av gränder, av den främmande kulturen som blir allt mindre främmande var gång vi reser.


Folk som kommer från Thailand beskriver med varma hjärtan hur väl de blivit bemötta hur vänliga alla var. Under min senaste resa som gick till USA så möttes jag av en underbar vänlighet. Särskilt mins jag en medelålders kvinna på ett snabbköp, som när hon fick höra att jag var ickeamerikan, tog min hand och tittade i mina ögon och frågade om alla hade bemöt mig väl. Om jag känt mig välkommen. Jag svarade som det var att alla hade bemöt mig väl. Då nickade hon och log samtidigt som hon sa att det var ju för väl.


Vilken inställning. Vi bör bemöta det annorlunda, det vi inte känner till med nyfikenhet och med vår gästfrihet. Allt annat är ju egentligen att visa oss oartiga. Kanske ska jag själv tänka till och bjuda in det som för mig är så främmande och skrämmande. Främlingsfientliga Sverigedemokrater. Var i består deras rädsla? Jag tror att det är just rädsla som styr främlingsfientlighet. Även om det döljs bakom en massa ord.


Det är här och nu vi lever och det är tillsammans med alla andra vi lever. Hur vi lever och hur vi väljer att samverka avgör var och en av oss. "Du har väll blivit bra bemöt?"


En del har undrar varför jag tillåtit Sverigedemokrater att skriva svar på min inlägg. Jag tror att ett öppet klimat bara kan försvaras med öppenhet. Så länge svaren är inom lagen är jag för en öppen dialog. Även om det mesta jag skriver om snarast handlar om känslor.


Enbart öppen


Peter PC Carlsson

Läs gärna (www.intressant.se/intressant)

Kommentarer till Enbart

Postat av: Tobias Lindgren

"Främlingsfientliga Sverigedemokrater. Var i består deras rädsla? Jag tror att det är just rädsla som styr främlingsfientlighet. Även om det döljs bakom en massa ord."



Är man främlingsfientlig för att man vill återgå till den assimileringspolitik som Sverige förde fram till 1975 då man i riksdagen beslutade att Sverige skulle bli ett mångkulturellt samhälle... eller snarare helvete? Är man främlingsfientligt för att man vill ha en sådan invandringspolitik som i stort sett redan finns i våra grannländer Norge, Danmark och Finland? Och är man främlingsfientlig när den invandringspolitik som man röstar på är mjukare än de danska socialdemokraternas invandringspolitik?



Det är lätt för dig att prata om rädsla, men inte är det väl du som bor i en av Sveriges 150 mångkulturella getton, och inte är det väl din son som har blivit misshandlad av ett invandrargäng. Inte heller är det väl din dotter som har blivit gruppvåldtagen av ett annat invandrargäng. Inte är det din dotter som mobbas i skolan för att hon är blond eller ens etnisk svensk:



red2007.asp&i2=1&Id=23180&isp2=hela" rel="nofollow">http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=indexred2007.asp&i2=1&Id=23180&isp2=hela



Det är mycket lätt för dig att resonera om rädsla, förstår jag.

2008-06-22 @ 23:31:36

Postat av: PC

Tobias

Jag vill på inget sätt förringa det som såväl invandrare som svenskfödda varit med om. Att det begås brott som inte går att försvara är inget jag tänker rättfärdiga, för det går inte. Jag menar inte heller på något sätt förringa dina upplevelser och dina åsikter även om jag inte delar dem.



Såväl din historia som andra invandrares historier är inte acceptabla att de sker i ett civilt rättssamhälle.



Tyvärr sker en mängd hatbrott och en mängd övergrepp av etnisk karaktär.



Jag har aldrig menat att ett mångkulturellt land är problemfritt. Men det var inte heller ett etniskt rent Sverige. Även då begicks brott och oförrätter, även om de främmande var från grannbyn.



Vi kan leva i det förflutna som många Sverigedemokrater gör eller också acceptera att vi lever i ett mångkulturellt samhälle.



Frågan är ju snarast hur vi bäst lever tillsammans.



Vad det gäller assimilering så kommer jag att skriva ett särskillt inlägg om just det. En politik som hör det förgångna till lika väl som apartheid gör.



Peter PC Carlsson

2008-06-23 @ 23:10:55
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0