081121 Enbart extremism

Enbart extremism kan locka våra ungdomar in i diverse farliga rörelser. Många är de som fastnat i religiösa sekter genom åren och många är de som fastnat i garnet som extremisternas ledare fiskar med i de politiska vattnen. För ett antal år sedan blev jag och mina barn mordhotade av en representant från EAP (Europeiska arbetarpartiet). Även nu framförs hot för att jag skriver om Sverigedemokraterna även om de än inte är lika grova.


Få gånger har jag varit så förbannad som då. Det visar hur de politiskt extrema rörelserna agerar politiskt. Under åren är det olika extrema rörelser som försöker att attrahera främst unga väljare. De kan heta Nationalsocialisterna, Bevara Sverige Svenskt, Europeiska arbetarparitet, Ny demokrati eller Sverigedemokraterna. Jag sätter inget direkt likhetstecken mellan dessa organisationer. De har sina grader av skillnader i helvetet.


Många "vanliga" väljare kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna och har röstat på Ny demokrati. Men det är inga "vanliga" väljare. De kan tidigare varit Socialdemokrater eller för den delen Centerpartister men de tillhör den skara som attraheras av att skapa ett vi och dom samhälle. Detta är de ofta inte medvetna om och oftast är dessa "vanliga" väljare inte några onda människor. Men de tillåter sig att liera sig med mörka krafter.


Det är lite mer än 70 år sedan Kristallnatten då "vanliga" människor gick ut och krossade skyltfönster hos judar och färgade. Det gäller att vara uppmärksam. När djävulen styr kan vem som helst lockas i fällan.


Tro aldrig att dessa Sverigedemokrater agerar för ditt bästa. De är emot marginaliserade grupper och vänder dem emot varandra. Deras första fokus är invandrare, dvs 20 procent av Sveriges befolkning. De är emot de som drabbats i krig, de som våldtagits i etniska rensningar. Men de försöker påskinna att de vill hjälpa dem i deras närområde. Så sänd tillbaks de våldtagna kvinnorna till grannen istället för att bli våldtagen där också, sänd tillbaks barnsoldaterna för att åter kastas ut i strid. Skicka de anhöriga tillbaks till sina sönderbombade hus. För det är i närområdet de skall tas omhand enligt Sverigedemokraterna.


Alla som följer och vet hur det ser ut med flyktingströmmar vet också att idag tas den absoluta majoriteten av flyktingar emot i just närområden. Dessutom av de fattigare länderna i världen.


Att spela ut svagare grupper emot varandra har alltid fungerat och gör det även nu. Men ställ dig själv frågan vill du vara en av dessa svagare grupper som Sverigedemokraterna försöker att tala till?


Vill du bli manipulerad av extrema politiker? Vill du tillhöra en rörelse som gynnar motsättningar? Jag vill det inte och anser att fascism, rasism och extrem nationalism skall bekämpas. Det som gör mig ledsen är att de fångar in människor som skulle behöva stöd, människor de skrattar åt bakom ryggen.

Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas. Skänk en gåva till Barncancerfonden. Läs gärna inlägget om Tim som kämpar och om Madde som inspirerar. Mina länkade läsare.
(Vill DU gästblogga så hör av dig genom att skriva en kommentar om att du vill.)

Kommentarer till Enbart

Postat av: fia

JAG håller med dig . för ett par år sedan närmare bestämt när jag va i tonåren , då vart jag jagad av vissa av dessa grupper igenom sthlm ....

Jag råkade ha mörkt hår och bruna ögon ,och va lite solbränd, menjag är svensk, det hindrade inte dessa killar att jaga mig nästan till döds . jag kom undan genom att gömma mig i en park .

så jag vet av erfarenhet va du pratar om . skräcken som va den natten och jag förstod inte va det ville med sitt skrikande om ett rent sverige... vill jag aldrig va med om igen .

må så gott

/fia.

2008-11-21 @ 14:50:51
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Angeslick

Nej Jag vill verkligen inte bli lurad eller manipulerad av politiker, jag vill ju kunna leva så bra som de bara går!! =)Ha en skön helg!!

Kraam

2008-11-21 @ 15:10:44
URL: http://angeslick.blogspot.com/

Postat av: Anonym

maila mig så kan vi se va som går att göra.

2008-11-21 @ 15:45:32

Postat av: Vida

Kanonbra och viktigt inlägg. Min människosyn delas inte in i grupper på det viset och jag tror att det blir ett farligt samhälle om vi ska börja se det som vi och dom./Livert

2008-11-21 @ 15:54:41
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Linda med familj <3

Nä det vill jag inte, men du kan få mina inloggningsuppgifter istället

2008-11-21 @ 16:51:53
URL: http://babymyz.blogg.se/

Postat av: Linda

Mja, har man ett stundande fysprov så blir man lite freaky :P

2008-11-21 @ 19:04:02
URL: http://lindaassheshouldbe.blogg.se/

Postat av: Ami

Bra inlägg, jätteviktigt!Att hinna med allting är omöjligt i det långa loppet..,jag vet det och även jag försöker skära ner på alla "måsten"... därför får städningen vänta lite =) och istället får barnen tiden just nu =). Att bara kunna få "vara" är viktigare än att ha ett perfekt hem tycker jag =).Kram2008-11-21 @ 19:46:31
URL: http://kvinnainorr.blogg.se/

Postat av: johanna

du har så rätt så kram

2008-11-21 @ 19:57:09
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/

Postat av: ISA

sv: Tack så mycket!

Det ska jag verkligen göra:)

Ha en bra helg!

2008-11-21 @ 20:59:34
URL: http://isasstyle.blogg.se/

Postat av: Marica Rödebäck

"hjuljul"?Hehe, jag har klarat mig utan snö tidigare jular men iår skulle jag gärna vilja ha det.. Och så skall det vara kallt så man tänder massa ljus och riktigt myser..

2008-11-21 @ 21:50:04
URL: http://rodeback.blogg.se/

Postat av: tess

Då kan du gå in till Kattis å fixa någon julklapp om de va de du menade ;-D du har säkert några tjejer om kring dig som skulle uppskatta de. Ha nu en go helg Peter //Tess

2008-11-21 @ 22:14:50
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: ina

tack, Peter! det var fint att du tyckte så. att jag tas ifrån ansvaret för det jag inte rår för. nämligen min tid och kraft. allting här på jordenvi gör är begränsad. av någon skäl är det goda mindre... vänta!

2008-11-21 @ 22:51:48
URL: http://iinnaa.blogg.se/

Postat av: ina

ok. det är så enkelt att göra dåliga saker och få stora konsekvenser av detta. allt det goda vi gör tycks försvinna någonstans. allt det goda tar så mkt tid och tålamod behövs där och tron och annat. egenskaper som kanske inte alls finns där från början. men jag (trots alla mina brister och missmod) har en tro på det goda. det är meningen att något gott ska komma till tals senare. och att det onda ska komma till svars. vi kämpar och kämpar och några av oss offrar vila och hälsa och även livet för det goda. men det är meningen även det. jag ser med andra ögon på livet och människorna och hela meningen med oss än jag gjort tidigare. man växer ju hela tiden. jag hör egentligen inte hemma i någon grupp eller kyrka eller vad nu det kan vara för. för mig är meningen något mer än samhället eller styre eller lära eller kunskap kan ge. det finns potential i oss, i en människas hjärna menar jag:) ok, nu babblar jag.om invandrarna. jag är ju själv en sådan men jag har flera exempel från mina egna erfarenheter på hur man missbrukar förmåner med att vara en flykting. om detta hade granskats då hade vi kunnat minska misstro från de lokala människornas sidan. och det finns många svenskar som betalar för att höja bidraget men får aldrig tillbaka då de behöver det själva. man blir besviken, man blir sårad, och sedan bitter eller helt rent fientlig. för det hade väl aldrig varit meningen med att någon liten svensk ska behöva ha extra resurser. inte sant? är det inte så att man ramlar mellan stolarna hos myndigheterna? och det alltför ofta. kanske var det meningen även detta. ok, jag bara kan säga det jag själv har upplevt och funderat över. jag skulle kunna föra fram mer men tycker att det räcker för dagen:) tack för din värme:)

2008-11-21 @ 23:10:35
URL: http://iinnaa.blogg.se/

Postat av: Dockmamman som blivit Häxmamman

Guuuddd, vad bra skrivet, så jag tänkte kopiera denna text och vill du att jag tar bort den så skriv ett inlägg hos mig...Har läst mycket om förintelsetiden, (tror jag varit jude i mitt tidigare liv Ler p.g.a av mitt intresse)Jag har läst både Judarnas sanna berättelser men även de Tyskar som berättat om sina liv under Hitlers tid...Intressant, för det är så man glömmer även dessa som inte var allierade med Hitler men blev tvingad till det för att inte själv bli dödad...Många av de som skrivit dessa böcker, en del av dessa tyskar följde Hitlers regler men grät ini sig själv och mår väldigt dålit idag för att det de har gjort är fruktansvärt men de ansåg sig inget val...Livsinstinkten tog över, de eller dom...Men sedan har vi många tyskar som hjälpte Judar, gömde dom osv fast de hade familj, vad gjorde att de hade det modet och inte vissa?En gåta...Jag tror mig faschineras av just andra världskriget p.g.a att hur en enda människa som Hitler kunde få så stor makt?

Vad gör att människor fick sådant agg mot de folkslag som de skickade till döden?Därför skulle man vilja ha ett svar av de som är röstat på Sverigedemokraterna, vad är det som gör att de tänker och handlar som de gör och vad är det som gör att det finns Svensk befolkning som röstar på detta parti?Kan vi i framtiden vara in i en period som kommer att likna det som hände på andra världskriget, kan det hända igen?Ja, det tror jag, kan det hända förut så kan det nu, för vi är för rädda att sätta emot ett sådant parit om de skulle komma i makten...Jag förstår inte att regeringen godtar ett sådant parit???Bort med dom...Ha det gott/Kram

2008-11-22 @ 07:34:22
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se/

Postat av: Pia

Bra inlägg Peter !! Håller med dig till 100 %

2008-11-22 @ 10:08:02
URL: http://piakallman.blogg.se/

Postat av: Ann

Du, det här var ett attans bra inlägg!

2008-11-22 @ 10:47:03
URL: http://livsbloggen.blogg.se/

Postat av: GH

Varför tjatas så väldigt om kristallnatten hela tiden,det börjar bli uttråkat en sak som hände för 70 år sedan. Tar historien sin början just där? Vi hör aldrig ett ont ord om de övergrepp som Stalin och hans föregångare Lenin,utsatt den Sovjetiska arbetarklassen samt de kyrkliga för massakern på 80 miljoner människor,varför enbart ta upp vad som hände med judarna när detta dåd var mer än tio gånger värre med Gulakläger m.m. Under andra världskriget fans det inte mindre än 14 koncentrationsläger i Sverige,där Hitlermotståndare och vänsterextrimister fick sitta utan juridisk hjälp.

2008-11-22 @ 11:28:35
URL: http://bloggo.bloggsida.se/

Postat av: peter pc carlsson

Till GH.

Du har naturligtvis rätt att skriva om vad du vill på din blogg. Jag skriver om kristalnatten en gång och du anser det vara tjat... nåja det får stå för dig.Det finns anledning att skriva om det som håller på att återupprepas med hjälp av Sverigedemokrater och andra. Det som skedde i det kommunistiska Sovjettunionen var defenitivt värt att uppmärksamma som hemska händelse. Men dels är det bara korkat att använda en hemsk händelse för att föringa en annan, dels ser jag inte idag risk för att det återupprepas.

2008-11-22 @ 12:35:46
URL: http://enbart.blogg.se/

Postat av: Tobias Struck

PC. Personligen anser jag att våra elit-politiker är väl så extrema: De lyder blint den ekonomiska elitens agenda om en global marknad - till värre nackdelar för miljön och folket än sekter. Att associera all nationalism med mord och grymheter är vulgärt. Innan penningen och abstrakta idéer om jämlikhet styrde, så styrde Gud i själen och kungen i nationen - i tusentals år. Säga vad man vill om det, men det fanns respekt för det högre, gemenskap och ekologi i byn, romantisk kärlek, höviskhet och skydd för hederliga.

2008-11-23 @ 09:34:34
URL: http://tobiasstruck.blogspot.com

Postat av: Berre

Vad hette han som mordhotade dig? Hur såg den personen ut? Tror jag sett dem i stockholm faktiskt! :D

2008-12-07 @ 22:14:37

Postat av: Lisa

Hej! Kolla in min fotoblogg, värd ett besök :) Tack!

2008-12-07 @ 22:22:26
URL: http://picturesofme.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0