081130 Enbart Julskyltning

Enbart julskyltning och första advent är det idag. Nu skall vi alla gå framför skyltfönster och läskas åt allt som går att köpa, skänka ett par kronor till en och annan insamling "håll grytan kokande". Pinas av vind och garanterat en och annan regndroppe. Ändå är det just i år bra med konsumtion. Konsumera världen ur krisen. Köp, köp och köp. Sen har vi alla en ljusnande framtid som är vår.

Visst jag låter ironisk, me just i år är det behov av konsumtion, konsumtion för att få igång och få fart på de industriella hjulen igen. Det går illa för Volvo och Saab. Åtskilliga miljarder som de går back. Bäst att vi köper lite bilar. Dock bör vi välja små bilar, och miljövänliga. Det är deras eget fel att de går dåligt. Vi konsumenter tänker mer och mer på miljön och ekonomin. Dags för de stora att göra det också.

Ut och konsumera nu, ekonomiskt och miljövänligt.

Peter PC Carlsson


Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas. Skänk en gåva till Barncancerfonden. Eller koilla på Enbart Gåvor! Läs gärna inlägget om Tim som kämpar och om Madde som inspirerar. Mina länkade läsare.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Sanna

Bra inlägg (som vanligt!!)

Vill önska dig en mysig första advent!

KRAM

2008-11-30 @ 11:23:13
URL: http://sannasegna.blogspot.com/

Postat av: Fia

önskar dig en trevlig första advent , ibland regndroppar och vind. Hoppas det kommer snö snart .

må så gott

/fia.

2008-11-30 @ 12:04:14
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Princess 55

Kan man få en rapport från NKs skyltfönster. Kan inte se det förrän 18 december

Ha en fin dag i rugget

/ Princess 55

2008-11-30 @ 12:47:48
URL: http://bokblogg.indoman.se

Postat av: Gisan

Vi kan ju faktiskt konsumera bra saker och ge till rätt personer. Det finns många som är "behövande" på olika sätt. Kramar...

2008-11-30 @ 14:14:51
URL: http://gisans.blogspot.com

Postat av: Melissa

Nu fick du mig tt le lite... Sverige Demokraterna och cancer... ja, de hör ju ändå ihop. En jävla idiot alltihop... ;.)

2008-11-30 @ 14:58:02
URL: http://mammamelissa.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

Oh,,,yes,, nog köper jag alltid :-)



Kram

2008-11-30 @ 15:24:39
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: ina

hej, Peter! det finns inga bra priser som motsvarar det trista kvalité på, hm...vi väljer ut köttproduktion t ex. för mkt blandat med tillsattsmedel o.a. jag som kommer från ett annat land, ett fattigt land och har själv känt vad otillräckligt matintag i åratal innebär kan då iaf säga att jag fick bättre mjölk, godare bröd och äkta köttsmak i korven då och då. inte prata om skinka. den var alltid äkta. och ingen saltvatten, fy! smaken motsvarade priset iaf. det kunde man vara säker på. så är det inte här. tummen ner.



ok, nu ska jag inte babbla om det. om du undrar vad som är fel med mig, då är jag inte förkyld förstås. jag har till slut lyssnat på vad min kropp säger och tänker att strunta i arbetet ett tag. jag har fått nog, hela min inre människa kräver upprättelse. äntligen! och då är det illa. men jag har ljus i mitt sinne. och även om framtiden är oviss är jag inte alls nere. men jag måste hitta en annan väg i livet akut. det kommer:)



har du förresten intresse av en lärare som fick sparken för att han hade skrivit bra saker i sin blogg, alltså varit klockren i att beskriva sanning om den skola han arbetade i? jag är så övertygad om att det skulle vara värt att ge honom handen. ingen från denna skola vill prata med reportrar med vad som pågår.



ha en fin adventstid! ett bra namn! ankomst av något nytt. man ser positivt genom mörkret. trots det som sker. och man är inte naiv. men det enda rätta är att se och tänka positivt och starkt. bye!

2008-11-30 @ 18:29:40
URL: http://iinnaa.blogg.se/

Postat av: Ann

Gillar verkligen din slutkläm på alla dina inlägg...dvs att Sverige Demokraterna ska bekämpas---ja cancer också så klart...Ha det allra bäst

2008-11-30 @ 23:09:15
URL: http://livsbloggen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0