081008 Enbart Naken

Enbart naken i Playboy för femton miljoner. Det var erbjudandet som Mel B fick och hon tackade nej. Handen på hjärtat vem skulle tacka nej till att visa sig naken för femton miljoner? Inte jag. Fast för min del är det väll i och för sig så att jag inte skulle få en spänn för att visa mig naken. Att bli erbjuden en sådan summa är förknippat med vem du är och vilken position du har.

Skulle jag visa mig naken är det inte värt många kronor. Men vad skulle man få betala för att få Fredrik Reinfeldt eller Göran Persson att ställa upp nakna i en Gay-tidning? Femton miljoner? Tror inte det, det räcker inte.

Det är intressant hur vi värderas olika, beroende på vilka vi är och inte minst på vad vi har att förlora. Jag tror att i princip alla människor går att köpa, för att ställa upp på det mesta. Jo jag vet, nu säger de flesta av er nej. Men priset måste inte alltid vara pengar. Om någon hotar dig med våld kanske du står emot, hotas ditt ryckte så kanske du har en annan uppfattning. Räcker inte det kanske hoten flyttas till din familj. Alla har vi en punkt där vi ger vika.

Men det är klart då pratar vi inte om utvik i Playboy eller att ha sex för pengar med rika miljonärer, kanske sälja sin oskuld på auktion. Nej de skulle inte behöva hota, de läggar bara upp pengar tills du säger ja, för det gör du. Frågan är bara vad ditt pris är. Hoten som tvingar oss att agera görs när det är uppenbart emot vår vilja. För att få mig att råna en bank, att mörda eller att misshandla någon. Ja då krävs det hot, det räcker inte med pengar. Men vad gör vi inte för att rädda våra barn?

När Mel B säger nej till femton miljoner så kan vi välja att säga, Bra, vilken hög moral hon har. Eller så kan vi se att hon har möjlighet att säga nej, hon har inget behov av dessa pengar, det skulle nog kosta mer än hon får. Vi måste ställa saker i rellation till en verklighet.

När vi ser unga självmordsbombare så kan vi tycka att de är idiotiska fanatiker. Det är de naturligtvis, men varför. Varför spränger unga killar och tjejer sig själva i exempelvis Palestina? Jo de har sett att hotet mot dem är större, de tycker sig sitta med kniven på strupen och har inte funnit någon annan väg. Jag anser inte att de gör rätt, för det gör de inte de har fel. Framförallt har de ingen rätt att skada andra. Men min poäng är att vi måste se till orsakerna, inte för att förlåta utan för att förklara.

Jag kan sälja min kropp för pengar (om någon är dum nog att betala femton miljoner) men det räcker inte med pengar för att få mig att bli självmordsbombare.

-----

Peter PC Carlsson

Tims föräldrar söker hjälp
Stiftelsen Tobias Ekholms glädjespridarfond Bg: 5279-4336
Barncancerfonden
Bloggkraft


Inlägget är pingat på Intressant.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Marica Rödebäck - Fristående säljare via Lustjakt!

Ja, riktigt fina bilder så nu hoppas jag på vinst =)

2008-10-08 @ 17:07:42
URL: http://rodeback.blogg.se/

Postat av: Anonym

Hejhej, tänkte bra kika förbi och droppa en kommentar. Titta gärna in hos mig (;

2008-10-08 @ 17:57:27
URL: http://metrobloggen.se/owa

Postat av: CYKA

Väldigt bra skrivet. Men apropå självmordsbombare. Jag har alltid tänkt att hela grejen för de var att de gjorde något bra för gud och hamnade i paradiset, och inte att det var för att de var psykiskt och fysiskt pressade. Har aldrig hört om en sådan teori så där fick jag något nytt att fördjupa mig i!

2008-10-08 @ 18:05:43
URL: http://cyka.blogg.se/

Postat av: Gisan

Jag kommer osökt att tänka på Tant Nilsson, i Madicken, som gick och sålde sin kropp till doktorn för att få pengar till julmat. Å så Madicken då som köpte tillbaka den för att hon tyckte att det var så hemskt. Jag minns hur kusligt jag tyckte det var. Kramar...

2008-10-08 @ 18:49:06
URL: http://gisans.blogspot.com

Postat av: Maria

Jag hade nog varit alldeles för billig om jag var till salu. Problem med att säga nej...

2008-10-08 @ 19:58:36
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: Princess 55

Du har så fina tankar så varför blev du plötsligt så kommersiell?

Livet är mer än så.

Jag vet att du tänker väl och att du vill hjälpa.

RÄDDA BARNEN är ett bra alternativ

Kram

Princess 55

2008-10-08 @ 22:42:50

Postat av: PIXIE

Hej . råkade ramla in här. hoppas allt är bra

2008-10-08 @ 23:06:48
URL: http://candyporn.blogg.se/

Postat av: Di

Självklart är det så att allt har ett pris..och av någon anledning väljer vi att göra det vi gör...jag skulle gärna visat mej naken för 15 miljoner..TÄNK vad jag kunde göra med de pengarna...skapa förutsättningar för mycket...mej själv, andra och vara en riktig "Änglavinge"..som du...som orkar dra ihop insamlingen till Madde exvis...och som jag skulle göra om jag hade 15 miljoner...bums...

Varm kram och tror smärtbäraren kan vara intressant, med för dig :) även om det mer handlar om mig...;)

2008-10-09 @ 08:03:07
URL: http://diqueen.blogg.se/

Postat av: Hontass

Ja du Peter, det innebär nog att du är klok nog att rumla runt mellan lakanen skulle jag tro. Alltså fritt fram för en knullande medborgare :)

2008-10-09 @ 08:21:11
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: ina

svar: tack, haha! alla foto är nya, för jag köpte kameran sista april iår(ungefär):) jag behövde en blogg och då behöver man även kameran för att bli sedd (så tyckte jag). anledning till varför jag vill byta header är att jag är trött på att se samma hela tiden och jag tycker att båda bilderna på header är dystra, en av dom ska spegla min glada sida iaf... Petra (karlbergsblogg) tycker att vi kan göra en blogg tillsammans: hon och jag. och det dök upp ett namn upp i min hjärna: petrina blogg. snyggt! sen har hon sagt att man skulle kunna ta hjälp av dig, och jag tycker att det var en bra idé, även om jag inte vet hur det kan gå till. ni är båda politiker (folk som jag har haft stora fördomar för, men ni två verkar att var helt annorlunda:))och jag har samlat så mkt erfarenhet inom mig som ska ut! tanken att göra något vettigt för andra människor föddes för två år sedan då en som jag känner väl hamnade i fängelse. jag är ytterst missnöjd med hur socialen, polisen, tingsrätten, fängelse, media, andra viktiga för samhället organisationer fungerar, ja, skolan också. t o m musikskolan. och inte minst svenska kyrkan. inte för att jag är en negativ typ, det är jag inte alls (läs min blogg och tänk själv!). men för att jag själv har drabbats så hårt av dessa myndigheter och marionetter. längst vägen har jag mött enstaka underbara människor och goda viljor, det gör man så småningom, och de har hjälpt mig att inse att det är värt att kämpa. jag har gått igenom så mkt i livet som jag enbart har burit inom mig, inte många vill höra. det har varit så eländigt i flera år att jag såg självmord som enda utväg trots att jag var kristen och hade tre små barn. men jag beslöt mig för att alltid vänta en dag till. har levt för dagen, tagit små steg, och ur detta har jag hittat ut själv, ingen har stått vid min sida. så är det för dom som gör självmord till slut. ingen kan hjälpa och ingen kan förstå på djupet... och även om jag har fått prata om detta, det är alldeles för lite för mig. man måste kunna göra någonting också. det är många som sitter i min situation och känner sig utlämnade, och inte alla är duktiga eller vill uttrycka sig. jag har verkligen haft tur alltid. jag vet vad undret vill säga. och jag har min tro. om bloggandet: jag har hittills anpassat mig efter andra bloggare och skrivit om allt möjligt och det är många tonåringar som skriver till mig och jag till dom. jag delar ingen i grupper, och även om jag själv har starka principer då hyser jag inte agg mot någon, och jag försöker inte döma folk efter deras utseende och de ända som jag undviker i blogg är reklam, tävlingar och försäljning. men nu vill jag bestämma mig och skriva om saker som har fastnat inom mig. även om det leder till att jag kommer att förlora en del läsare. jag har ganska mkt att säga. dock behöver jag forum, precis som ni andra.

jag lämnar min e-post adress här ifall du vill skriva. ha det bra än så länge!:)

2008-10-09 @ 09:34:56
URL: http://iinnaa.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

:-)) Underbart inlägg :-))



Jag skulle lätt visa mig naken i playboy för 15 miljoner!!! Lätt!!!! Hahhaaa :-))

2008-10-09 @ 10:03:39
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: Nina

Femton miljoner hade suttit bra på bankkontot... men inte vill jag klä av mig för att få en sådan struntsumma. För utan kläder är det en struntsumma för mig. Jag är värd mer.

2008-10-09 @ 10:40:03
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/

Postat av: PIXIE

jupp den är ju de

2008-10-09 @ 12:16:51
URL: http://candyporn.blogg.se/

Postat av: Mia

Tänk, varje gång jag läser dina inlägg, så sitter jag här med huvudet lätt på sned och tänker, ja men visst, det är ju så det är...Men jag har inte orden, kan inte formulera mig så bra som du. Därför överlåter jag det med gott hjärta till dig! :-))

2008-10-09 @ 21:04:53
URL: http://matmia.blogg.se/

Postat av: Carro

Jag vill bara hoppa in här och säga att det du gjort för Madde är så fint gjort. Även fast jag själv inte har 'den där jävla idioten' (tack och lov), så kan jag känna igen mig mycket i Madde.



Jag är själv sjuk sedan Maj -05 då jag fick ett tarmvred som läkarna upptäckte för sent, detta har resulterat i att jag nästintill bott på div. sjukhus sedan dess och levt på näringsdropp (TPN -Total Parentral Nutrition). Har alltså inte haft någon tunntarm alls och då inte kunnat äta mat och därmed inte kunnat få i mig näring. Därav TPN.



I början av Januari blev jag äntligen ner-ringd hit till Sahlgrenska, där jag fortfarande är inlagd, för att genomgå en transplantation av just tunntarmen. Den blev bortstött av kroppen och jag fick göra en till, den är ej bortstött än så länge, men den mår verkligen inte bra..



Så här ligger jag nu och väntar på en TREDJE transp. Denna gång blir det en s.k multiorganstransplantation! Då blir det 6-7 organ som byts ut. Hoppas det blir tredje gången gillt :)



Oj, det blev mycket om mig. haha. Meningen var att bara lämna ett spår efter mig när jag hade varit och tittat in ^^,



Läs gärna min blogg och följ min 'resa inom sjukvården' haha.



Ha det superb! Kram Carro 23 år.

2008-10-09 @ 22:52:16
URL: http://carro11.blogg.se/

Postat av: Di

PC..vore något det att visa världen..du och jag..nakna inför världen.."Bloggare visar upp sig för 15 miljoner...skänker 10 miljoner till välgörande ändamål.."....för 2,5 miljon var skulle göra livet enklare för oss båda kan jag tänka...och skänka bort 5 miljoner var...vore inte så illa...sen skulle jag sätta 1 miljon på räntebärande fond som jag kunde dela med mig till andra av...Diqueen..foundation...det vore mycket roligt..så självklart skulle jag kunna visa min kropp naken för det...Varm kram!

2008-10-10 @ 08:40:36
URL: http://diqueen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0