091213 Enbart Lucia

Enbart Lucia, en kvinna som kommer allt för tidigt på morgonen och sjunger om sina vita vingar, hur hon har ljus i håret. Jag älskar Lucia, inte för att hon kommer tidigt eller för att hon får en massa stearin droppandes i håret. Nej jag älskar Lucia för att hon kommer med ljus i mörker. Detta svarthåriga helgon från Italien kan vi tro firas över hela världen. Men så är det inte. Lucia är ett svenskt fenomen.

Kära Sverigedemokrater, här har ni ett exempel på utländska influenser, när vi firar Lucia så firar vi någon som fördömts av kristendomen. Lucia är väl värd att fira. En oskuld med ljus i hår.

Nåja, mycket finns det att säga om de religiösa högtiderna, men helt klart är att de inte är ett dugg svenska.

Ärligt talet är jag så in i helvete trött på alla inskränkta människor som låter sina fördomar få fritt spelrum. Sverigedemokraterna är enbart ett ynkligt symptom på vår okunskap. Det är inte Sverigedemokraterna som är problemet. Det är snarast så att genom Sverigedemokraterna som kan var och en som har dessa åsikter få tillfälle att ventilera dem.

Visst borde jag brinna för att argumentera emot Sverigedemokraterna men ärligt talat så måste jag erkänna att jag inte riktigt orkar. Då och då i livet möter man saker i livet som är så dumt att man inte ens orkar argumentera.

För egen del njuter jag av Lucia, tänker på hur hon stod upp emot förtryck och slutade som en symbol med ljus i hår.

I Sverige har vi gjort oss fria från alla katolska helgon men ändå lever ett av dem kvar. Lucia! Vi tillber henne inte, men vi firar hennes ljus i håret. Väl värt att fira denna mörka tid på året.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant

Kommentarer till Enbart

Postat av: Sophie

Sant.

Man kan vara glad att man vaknat.

2009-12-17 @ 06:22:26

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0