090522 Enbart Familjen

Enbart familjen är vår vagga. Det är i familjen vi skall finna vår kraft, känna oss trygga och kunna vara oss själva. Det är här vi skall kunna hämta vår kraft och få vår energi att möta världen. Ibland är det just så, ibland får vi energin i familjen men ibland är den krävande och suger ut var droppe av kraft ur våra kroppar. Kanske för att vi prioriterar fel, kanske för att vi inte gör de rätta valen, för att vi allt för ofta låter familjen komma i andra eller i sista hand.


Någonstans har vi vårt bo, någonstans har vi vår trygghet och känner oss hemma. Det måste inte vara i familjen. Många finner det bland vänner, bland bekanta. Andra låter tryggheten och självkänslan växa på jobbet och det blir arbetskamraterna som blir vår familj.


Ständigt söker vi balansen, ständigt försöker vi räcka till på jobbet, bland vänner, för våra barn och tillsammans med vår partner. En ekvation som allt för ofta visar sig vara omöjlig att leva efter. Ju mer jag ger på ett ställe ju mer otillräcklig känner jag mig någonananstans.


Vi lever helt enkelt våra liv i ett tempo och med en intensitet som gör det svårt att hinna med allt vi vill.


Vad är det som gör att vi tror att allt vi önskar, allt vi vill uppnå skall vi ha nått när vi är 30? Nog är det ironiskt att vi försöker hinna med allt i våra liv och därför missa själva livet. Längan vill vi ta död på, den ständiga strävan tar vi död på och lånar oss till våra drömmar. Sen betalar vi av dem!


Skillnaden mellan att sträva, spara och kämpa för sin dröm och att låna, konsumera och sedan betala av våra drömmar är inte bara stor, den är gigantisk. Betalar du av dina drömmar? Jag visst inte att drömmar var till avbetalning. Jag vill inte att drömmar skall vara för avbetalning. Drömmens tillkomst blir satt i skuld och den som är satt i skuld är inte fri.


Vilket ödets ironi att bli skuldsatt av sin dröm, den dröm som skall göra oss fria.


Hemma i familjen skall vi få växa, hemma i familjen skall vi få gro och känna oss trygga. I familjen skall vi kunna koppla av, det är här vi skall få plats att själva eller tillsammans kunna forma våra drömmar. Vår trygga vrå, vårt rum där vi kopplar av och finner energi.

Rösta på Månadens blogg i rutan till vänster på första sidan.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Malin

haha, mannen i fråga kommer nog att känna sig hedrad!!! Rumpvisningen gjorde han endast för att showa lite för mina grannar som, som vanligt smög o tjuvkika på oss i fönstret! Kramiz M

2009-05-22 @ 22:32:56
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: Häxmamman i Jämtland

Oj vilket inlägg, tungt men väldigt sanningsenligt/Ha det gott

2009-05-27 @ 10:36:29
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0