100811 Enbart Torg

Enbart torg är fyllda av liv och av mänskliga öden som vandrar förbi i nyputsade handsydda skor från Italien, eller av nytejpade sandaler från Myrorna. Torgen runt om blommar och flödar av liv långt mer än det vi vid en första anblick kan se.

 

Sittandes på en bänk kan jag njuta av dofter från cigarrökare, brunbrända kvinnor och av uteliggare med slitna påsar från Konsum. Dofterna blandas med blommor från parker och med bilar som likt flugor cirklar runt. Dofter av en kopp kaffe från fiket på hörnet, av en hamburgare från tonåringen med bakvänd keps som gör reklam för New York Ranger. Min näsa söker bland dofterna och finner doft efter doft som tillsammans med människorna virvlar runt.

 

Bänkarna är fullsatta, någon med en sovande man i smutsiga kläder, andra med äldre kvinnor i välfluffade hår. På en annan bänk sitter jag och skriver, på ytterligare en ett par som låter tungorna leka och händerna smeka.

 

Barn springer och mammor ömsom joggar med sina lyxiga barnvagnar eller strosar fram med en kopp kaffe från Waynes fastsatt i vagnen. Cyklisterna trotsar alla som går och finner zickzakande vägar i en farlig fart.

 

En och annan turist flanerar fram, ser sig om, pekar och berättar. Målmedvetna män i slipps och kostym tar sig med bestämda steg fram genom vimlet på ett av stadens torg. På statyen har fåglar gjort sina behov och den ärggröna kopparn har randats vit. Som om varenda staty i landet vore Hammabyare… På torgen står de, de gamla hjältarna, förebilderna (som vi knappt mins) och kläs i färger som och de tillhörde Bajjens fans. Det är nästan vi kan höra dem ropa, skråla och vråla “Hammarby, Hammarby”.

 

Undra om de i sina liv visste att de skulle stå staty, att de med fågelskitens hjälp ofrivilligt skulle klä sig i färger från söder.

 

Än är löven gröna, än är sommaren här, dofterna är rika och livet känns lekande lätt. Själv sluter jag mina ögon, tar ett djupt andetag och memorerar ännu en stund av lycka. En stund som är värd att leva för!

Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

Kommentarer till Enbart

Postat av: Josefin

Megafin sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-05-08 @ 13:23:45
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0