100209 Enbart Sverigedemokrat

Enbart Sverigedemokrat, en medelålders man i sina bästa år. Kanske är du redan dömd, eller väntar på din dom. Annars kanske du hör till dem som lokas av att allt blir så mycket bättre bara man stänger de andra ute. En del som söker sig till Sverigedemokraterna har en historia av utanförskap eller av brott. En del dömda andra inte.


Undrar vilka de är, de andra. Är det som på ön Lost? Har vi diverse märkliga saker att vänta, eller är det bara vanlig galenskap? Någonstans i de mest extrema ytterkanter möts de två, Lars och Jimmy. De står där med blågula klockor i hand och väntar på en stark hand som skall leda dem rätt. En hand som skall visa vad som förenar, vad som skiljer.


En öppen dörr för alla som vill in säga Lars! En värdig vård för alla som är på väg bort säger Jimmy. Så lätt att hålla med, så rätt att bry sig om de som har det svårare än du och jag. Men grunden för vårt engagemang har inget med Lars eller Jimmy att göra. Vi stödjer och hjälper för att vi vet att vi skulle kunna vara de svaga, de utsatta, de flyende och fattiga. Det skulle kynna vara du, det skulle kunna vara jag.


Det min gode Jimmy är något jag aldrig tror att du kommer att förstå. Att hjälpa sin nästa är och förblir att hjälpa sig själv. Hur skulle rasister kunna förstå denna medmänskliga handling? I teorin ja, men i praktiken?


Så låt oss öppna våra plånböcker och ge till dem som behöver. Även om vi skulle ge bort allt har vi så mycket mer än vi behöver. ... Ja jag vet, att ni protesterar. Jag vet att ni anser mig ha fel. Men hur fattiga vi än är som individer i detta land tillhör vi de rikaste i världen.


Vårt välstånd är gott, vi mår och lever bra. Så hoppas jag att det skall förbli. Frågan är till vilket pris vi kan leva så som vi gör? Att stå upp emot rasismen och populismen är en självklarhet.


Sanningen är den att skit är skit om så i gyllene dosor. Det är inte bara en självklarhet utan också en plikt att stå upp emot rasismen, främlingsfientligheten och andra direkt korkade förslag.


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

 

 

Kommentarer till Enbart

Postat av: Pia

Klok Peter som vanligt !

2010-02-09 @ 16:29:58
URL: http://piakallman.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0