100125 Enbart Korset

Enbart korset är tillräckligt för att visa att man är kristen. Ibland kan jag inte låta bli att tänka på att en del saker är verkligt märkliga. Ja, som att vi har korset som en symbol för kristendom. Det är ju minst sagt makabert egentligen. Korset var det verktyg som dödade Jesus. Det var korsfästning som var avrättningsmetoden under romartiden.

 

Men nog är det makabert att just mordvapnet har blivit alla kristnas symbol. Tänk om Jesus dödats med ett svärd, en yxa, en pil, eller en kniv. Under denna tid skulle han ju också ha kunnat stenas till döds. Hade han levt senare så kanske mordvapnet varit ett armborst, en pistol eller kanske en Giljotin.

 

Bibeln är fylld av symboler. Jesus död är onekligen central i kristendomen liksom hans uppståndelse. För oss är det också självklart att det är just korset som är symbolen för kristendomen, eftersom vi har lärt oss att det är så.

 

Symboler är viktiga både för religioner och för våra vardagsliv. Kristendomen har velat påminna om Jesus död och lidande för vår skull på korset. Så längst fram bakom altaret hänger han ofta avbildad med en törnekrona på huvudet och diverse sår över kroppen. Hans smärta är påtaglig. Korset blir en symbol för oss att minnas. Men det gör den inte mindre makaber. Som om Socialdemokraterna skulle lämna sin ros och istället anta en Magnum 45 som sin symbol. Det var ju med en sådan som Palme blev skjuten.

 
Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0