140623 Enbart En av dagarna

Enbart En av dessa dagar då jag lever och betalar min skatt.

 

Enbart en av dessa dagar som passerer. En av dagarna som är en del av mitt liv. Som man lever vi cirka 30.000 dagar i Sverige. Själv tänker jag leva längre. Om inte annat så för att plocka ut så mycket pension som möjligt.

 

Vi som är födda efter 1955 får själva se till att vi tjänar in till vår pension. De som är födda innan kan ha en dålig pension men det är vi som är födda efter 1955 som tjänar in till den. Det gör jag gärna för att min far, min mor skall kunna leva ett drägligt liv utan att behöva bo hos mig.

 

Ofta glömmer folk bort vad pensionssystemet är. Det är en betalning av din intjäning av din lön i efterhand. Men när man införde pensionen, ATP, så byggde det på framtida inbetalningar. Med det menas de som jobbar efter det att du gått i pension.

 

Vi kan tycka vad vi vill om det nya pensionssystemets nackdelar men det är tydligt i bemärkelsen att det gynnar dem som jobbar, de som har ett jobb. Du får en del av din lön när du blir pensionär… För oss som är födda efter 1955 innebär det att vi både måste jobba ihop till vår egen pension och till dem som har pension idag.

 

Jag har inget emot det, tvärtom, jag tycker att det är rimligt att vi går över till ett nytt pensionssystem som kan vara hållbart i längden. Men jag blir bekymrad när man populistiskt använder pensionssystemet för att göra billiga poäng i partipolitiken.

 

Givetvis skall alla omfattas av pensionssystemet och det oavsett hur mycket man har eller inte har jobbat på arbetsmarknaden, däremot skall det skilja vad man får i pension. När man pratar om pension skall man hålla det klart för sig att pension är en innestående lön, en innestående lön från det att systemet infördes.

 

De som tjänat mest på det tidigare (och nuvarande) systemet är de som var först med att omfattas av pensionssystemet. För dem skulle andra betala deras pension. Idag efter den kritiserade (blocköverskridande) pensionsreformen, skall vi var och en tjäna in till vår pension. 

 

Enbart en av alla dessa dagar då jag jobbar är en dag då jag tjänar ihop till min pension, jag jobbar ihop till min lön, till skatten som välfärden behöver och jag får förhoppningsvis tillräckligt i plånboken för att betala min hyra och för att köpa mat och vad annat jag behöver. En del tror att detta är partipolitik, men det är det INTE. Det är enbart en fråga om hur vi fördelar de pengar som samhället i sin helhet tjänar in. Det kan i och för sig vara partipolitik!

 

För egen del vi jag jobba och tjäna pengar för det jag gör. Jag vill kunna bidra till det samhälle jag lever i! Jag vill kunna bidra till att mina föräldrar får en bra pension genom att göra ett bra jobb och tjäna så mycket som möjligt och på detta betala en skatt. Jag vill kunna vara en av dem som man i framtiden kan säga var en av dem som byggde vårt samhälle genom det jobb just jag gjorde. Jag vill vara en av dem.

 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

 

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0