140630 Enbart regn

Enbart regn finns det här hos mig, enbart regn väter den mark jag går på och enbart regn döljer kindernas tårar. Regn är en del av den svenska sommaren, enbart en stor del av sommaren, för stor. Enbart regn kan driva oss ut ur landet och till något annat än det strilande vatten som ständigt väter våra liv.

Det är ingen slump att vi svenskar ständigt söker oss till värme, ingen slump att våra kvällstidningar var och varannan dag skriver om det väder som omger oss. Vi längtar och vi törstar, vi trånar efter värme och sol. Ett land som lever i mörker söker ljus, ett land som bäddas in i moln söker en glipa i täcket där vi kan få luft.

Enbart regn väter våra kroppar, enbart regn dränker och förmörkar våra sinnen. Så som vi har längtat, så som vi har väntat efter en liten tid i värme, en liten tid utan jacka utan strumpor och skor. De mörka moln som drar in över vårt land är så mycket mer än avsaknad av sol. Visst vet vi att bakom molnen finns det, längtan, värmen och ljuset.

De senaste åren har allt mer mörka moln dragit in och parkerat över vår nation. Mörkret tycks kommit för att stanna. Fler och fler tycks de vara som tappat historiens koppling och säger sig stödja det mörka täcke som nu läger sig över mitt land. Ett täcke som vill hindra och stoppa det som både är en mänsklig grund och nyckeln för att vi som nation skall kunna växa.

Även om man helt bortser från mänskliga och humanitära aspekter så är det märkligt att man bortser från den tillgång som en invandring innebär för ett litet land som Sverige. Det dessa invandrarmotståndare konsekvent gör är att låtsas som om det finns ett fast antal jobb att fördela och tar vi in fler personer blir det färre jobb till oss som redan bor här. Men det är inte sant. Det finns inte ett bestämt antal jobb att fördela. Jobb utvecklas och skapas av oss som lever här. Det är våra idéer och förmåga att finna nya lösningar som ger nya jobb, det är vår gemensamma konsumtion som ger jobb.

Arbetsmarknaden är under en ständig förändring, vi har gått från att vara en nation som nästan bara byggde på jordbruk, till att bli en ekonomi som växte med industrialiseringen. Idag är vi snarast en tjänsteekonomi och jordbruket bidrar bara med några procent medan industrin fortfarande står för en betydande del av landets ekonomi. Men den är minskande och ersätts allt mer av tjänster. Poängen är att vårt samhälle och arbetsmarknaden ständigt förändras. Tillskott av nya invandrade personer är inte ett problem utan är i själva verket en fördel för vår nation.

Kortsiktigt kan personer som kommer hit vara en kostnad, men sammantaget och framförallt på sikt är det en ekonomisk tillgång. De som med olika öppna eller dolda, halvrasistiska, motiv skyller arbetslöshet på invandrare är farliga för vårt lands möjligheter till utveckling. De riskerar våra möjligheter att få ett samhälle som kan växa och frodas.

Enbart regn och mörker är att vänta för vårt land om vi drar täcket över våra huvuden. Vi behöver invandrare till vårt land i minst samma utsträckning som de behöver ett land att få bo och leva i som kan ge trygghet för dem själva och deras barn. För mig är det samhälle jag vill leva i just ett öppet omhändertagande och varmt samhälle. Det är det samhälle jag vill vara med och bygga, inte ett som stänger ute, tystar ner, förföljer och fördömer.

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
 
Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0