140507 Enbart en dag

Enbart en dag i livet passerar just nu. En av de ca 31.000 dagar som jag har att leva. En dag som jag kan slösa bort, en dag jag kan låta passera utan att ta den tillvara. Dagar kommer och dagar går, enbart resterande tid av livet består.

 

Det är lätt att låta livet vänta, att låta det stå på paus. Snart blir det bättre, snart blir det annorlunda och snart blir allting bra. Självklart finns det tid att hoppas, självklart finns det stunder då jag och vi alla bara skall ha förtröstan att det blir bättre sedan. Men vi människor har en förmåga att missa det vi har framför oss. Vi missar de möjligheter som finns med livet just idag. Kanske för att det är enklare att drömma sig bort, att drömma sig till något som skulle kunna vara så mycket bättre. Men vi lurar oss att tro att det bara står och väntar runt hörnet.

 

Livet är förvisso en gåva som vi har fått, men vad vi fyller det med avgör vi till stora delar själva. En del fyller det med längtan och väntan, andra med de möjligheter som finns att tillgå just nu. Ibland skall vi längta och ibland skall vi agera, det svåra kan vara att veta när vi gör vad.

 

Själv längtar jag alltid, längtar till att få känna solen värma, vinden svepa över min kropp, längtar efter en god måltid, en kram, en kyss och den närhet som gör livet värt att leva. Den längtan kan vara kort, eller lång, men den är konstant. Utan närhet till andra, utan att vara i gemenskap är jag inget annat än ett uppblåst skal. Alla är vi fyllda med längtan, alla är vi fyllda med lust och vilja till något mer. Det är bra! Men  när vi slutar att leva i nuet och ställer vårt hopp till framtiden så upphör vi att leva, vi ställer våra liv på paus. Under tiden går dag efter dag och snart har den tid vi har passerat.

 

Mitt liv är enbart mitt, det är bara jag som kan leva det. Det är enbart jag som kan bära de bördor jag skaffat mig genom de val jag gjort på vägen. Det är bara jag som kan njuta frukterna av den lycka jag känner i de stunder jag tillåter mig att blomma som om just idag var den viktigaste dagen i mitt liv. Det är just vad den är! Just idag är den viktigaste dagen i mitt liv, just idag är den viktigaste dagen i ditt liv, just idag är den viktigaste dagen i alla levande människors liv. För vad vi vet så finns det ingen annan dag än just idag.

 

Vi skall leva dagen så att vi kan vakna upp och se oss i spegeln, le och minnas att det var en bra dag. Varje dag vi lägger bakom oss vill jag sträva efter att jag kan minnas med värme, med glädje och att det finns anledning att minnas den även mot slutet av mitt liv.

 

Sanningen är den att de flesta dagar jag levt har jag ingen aning om vad jag har gjort, hur jag har levt eller ens varför jag har levt just den dagen. Jag har förslösat min tid, jag har låtit dagarna passera utan att ta dem tillvara. Vi ska inte förvänta oss underverk varje dag, vi skall inte ens förvänta oss att det sker under vårt liv. Men vi kan förvänta oss att det sker bra saker i vårt liv som vi kan ta tillvara. Mitt mål är att söka och se till att förverkliga att det sker bra saker varje dag som jag kan ta tillvara, som jag kan njuta av och lägga på hyllan av värdefulla minnen i livet.

 

Jag förväntar mig inga stordåd, jag söker bara små fina stunder att minnas, små stunder av lycka som gör livet fyllt av lust och glädje. Stunder som gör livet mer än värt att leva. Dessa stunder kanske någon kan ge till mig, men framförallt är det jag som måste fylla dem med mening. Det är jag som måste välja att fokusera på vad som är värt att fokusera på.

 

Enbart en dag som denna kan jag leva! Enbart en dag som denna kan jag välja att se vad som finns av lycka och glädje i mitt liv. Enbart en dag som denna kan jag bestämma mig för att njuta av det jag har omkring mig. Enbart idag är det mitt liv och min stund på jorden.

 
Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
Kommentarer till Enbart

Postat av: Bibban Karlsson

Satt vid morgonfikat o var helt upptagen av tankar på att i morgon ska jag jobba......läste dina fantastiska ord, rakt in i hjärtat och landade ner hemma till en lååång underbar, oskriven ledig dag! Tack

Svar: Fika lugnt. Det finns ingen anledning att sätta kaffet i halsen, Inte ens för mig :-)
Enbart

2014-05-08 @ 09:26:02

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0