140516 Enbart Blå

Enbart blå är färgen på den himmel jag vill leva under. Enbart blå är färgen på det vatten jag vill kasta min kropp i. Dagar med en himmel blå och en strålande sol är eftertraktade och vi nordbor längtar var morgon efter att öppna våra ögon för att mötas av solens sken av värmen från de strålar som allt för sällan når vår kropp. Få saker kan engagera såsom vädret, såsom en himmel blå, såsom temperaturen på vår termometer.

 

Vi tycks ständigt vandra i febrig längtan efter att få känna värmen. Tidningarna säljer tips om resor, tips om hur vi blir smala och vackra för att under några veckor visa upp oss på en strand i ljummet vatten. Vi ägnar stora delar av året till att längta och när dagarna äntligen kommer då solen sköljer ner över våra uteserveringar så befolkar vi dem glatt. Grillarna plockas fram och ölen flödar.

 

Få saker kan väcka sådan längtan som dagar av värme, dagar av sol, dagar av en himmel blå. Dagar som vi alla lever för och som vi tycker är för få. Dessa dagar förkroppsligar vår längtan efter att få leva ut, efter att får några veckor få kliva ut ur våra vinterskal och vara oss själva. Det är för dessa dagar vi strävar, vi lever och längtar. Vi ställer våra balkongdörrar på glänt, vi plockar fram sandaler och gräver ner våra pälsar och dun.

 

Äntligen kan vi känna glädjen och slappna av, äntligen kan vi känna friheten att vara lediga och längta bort från våra jobb. Livet får en annan mening än strävan mellan åtta och fem. Vi smyger till oss längre luncher i solen, vi söker anledning att ta promenader för att känna kvällens bris. Allt tycks återfött och vi ler när vi ser oss omkring.

 

Förundrad ser jag mig omkring och slås över hur vackra människor kan vara, hur glada alla tycks vara och hur lite börda som alla tycks bära. I takt med att himlen blir blå, i takt med att solen slickar oss bruna glömmer vi vår börda vi bär under vinterns dun, ylle och päls. Nu är tiden att njuta, nu är tiden att fröjdas och glädjas åt det liv vi fått att leva.

 

Nu är tid att njuta, nu är tid att leva! Men det är också nu vi skall vara extra vaksamma för skönhetens ideal. Det är lätt att falla i förtvivlan mellan tidningarnas energirika smaskiga recept och jakten kroppens för-länge-sedan perfekta form. Allt har sin tid. Nu är tiden att njuta, att känna livets värde. Låt inte möjligheterna fördunklas av pressen att återfå den kropp du en gång haft. Att njuta utan att skämmas för den jag är, för den jag blivit är inte bara ett mål, det är en väg till njutning av allt det jag har omkring mig.

 

Att acceptera den jag är, att acceptera hur jag lever och hur jag ser ut är att sätt att fullt ut kunna leva mitt liv utan att störas av idealens ständigt pockande uppmärksamhet. Till alla vänner som skriver och berättar om sin träning vill jag säga ”Good for you” –bra för dig, det gläder mig. Gör vad som gör dig lycklig så gör jag vad som gör mig lycklig. Till alla som späker sig med dieter och stoltserar med sina dagar av svält vill jag säga ”Good for you” –bra för dig det gläder mig. Gör vad som gör dig lycklig så gör jag vad som gör mig lycklig.

 

Vi måste alla leva våra liv, jag både måste och vill leva mitt liv. Jag vill forma det själv på det sätt jag vill leva. Det finns massor jag vill förbättra i mitt liv, massor jag vill förbättra med den jag är och det är min egen resa. Det är mitt liv och jag vill enbart leva det under en himmel blå. Jag vill leva, jag vill njuta och jag vill att du gör det samma med mig så att jag kan säga ”Good for you” –bra för dig!

 

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas
Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0