151013 Enbart vilsen

Enbart vilsen känner jag mig när jag läser nyheterna om hur människor flyr för sina och sina barns liv. Vilsen för att jag inte vet vad jag kan göra, hur jag kan bidra. Vilsen för att det lilla jag kan göra enbart känns som en droppe i Medelhavet, det hav där flykten slutar för många som bara söker en väg bort från de som dödar. Vilsen för att jag vet att många av de som flyr kommer att möta taggtråd eller år av väntan innan de får veta om de anses har rätt att stanna, om deras skäl att fly ansågs berättigade. Jag känner mig vilsen för jag vet inte hur man skall möta debatten här hemma där polariseringen blir allt mer tydlig och i längden allt mer farlig.

Europa den kontinent jag älskar tycks vara både vilsen och handlingsförlamad inför den ström av flyenden som söker fast mark under sina fötter. Hur hanterar kontinenten miljontals flyktingar på ett solidariskt och hållbart sätt? När politiskt ledarskap verkligen behövs brukar någon träda fram och ta täten och visa sig vara en ledare genom krisen. Idag saknas dessa ledare. Merkel både hyllas och hatas och har visar stor kraft och det är ingen tvekan om att Tyskland tar ett stort ansvar liksom Sverige. Men ledarskapet för hur Europa gemensamt skall hantera problemen kan i bästa fall beskrivas som att det glimmar till ibland.

Jag känner mig vilsen för jag inte ser några enkla vägar ut ur de kriser som omger oss och de kriser vi själva bidrar till. Mycket som gjorts under åren har varit fel och bidragit till den situation som råder. Det är lätt att blicka bakåt för att finna fel och så mycket svårare att se framåt för att finna lösningar. Strömmarna av flyktingar upphör inte för att vi önskar det, de upphör först när alla har flytt eller anledningarna till att man flyr har upphört.

Turkiets roll och agerande för framtiden kommer att vara central och just nu går det åt fel håll. Humanismen måste vara överordnad religionen och utifrån det borde varje stat agera. Den enskilde individ som vill tro på vilken gud den än vill tro har rätt att göra det men religionen är en privatsak, det är inget som någon har rätt att pådyvla andra. Den gud som med våld vill tvinga en enda människa till underkastelse mot sin vilja är ingen gud utan en djävul. Den guden finns inte, det är en falsk profet i en ond människas kropp.

Jag är inte ensam om att vara vilsen, hela världens religiösa ledare tycks vilsna och handlingsförlamade inför det våld som fortgår i religionens namn såväl idag som tidigare.

Peter PC Carlsson
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter skall bemötas och cancern bekämpas.


Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

#religion #migration
Kommentarer till Enbart

Postat av: Liv

Även jag känner mig vilsna och många med oss tänker jag. Stort, ofattbart och omöjligt att greppa men något måste göras men vem vet vad.
Roligt att du är tillbaka oavsett hur ofta du är här. Blev glad och förvånad över din kommentar hos mig och hoppas det där okända pyser ut här då och då. Kramen

Svar: Tack Liv
Enbart

2015-10-20 @ 07:09:23
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0