080421 Enbart Zenta

Enbart Zenta är en människa som jag för alltid kommer att sakna. Farmor, du var en underbar människa, Hård som flinta, rak som en linjal och tydlig som jag vet inte vad... Du fanns där, jag kunde gå till dig. kunde komma, kunde prata med dig. Du var där.

1984 la vi dig ner i jorden, 86 år och med den bestämda uppfattningen att du levt klart. Så, var det och du lämmande oss här.

Idag finns det 61 kvinnor i Sverige som tilltalas med namnet Zenta. Ett ovanligt namn, en unik farmor. Jag kommer föra alltid att minnas dig. Mer än 20 år har gått och du lever än hos mig. Din mage hoppar när du skrattar, jag ser dig än, jag mins dig. För alltid finns du här.

Under din ungdom levde du här, här i Stockholm långt innan jag flyttade hit. Långt innan du flyttade tillbaks till min farfar. Min farfar som levde ett äktenskap han inte ville leva. Så mycket att säga, så mycket för mig att ta reda på. Men du flyttade tillbaks, nu när farfar var ledig. Du var 40, farfar var 50 när ert enda barn föddes. Min far. Min pappa. Zenta, så nära ordet Zentrum. Och mycket kretsade kring dig. Du var central för mig. Och fortfarande saknar jag dig.

Zenta, underbara farmor.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Di

Vad fint skrivet om farmor, önskar jag haft en farmor, en riktig farmor som du :)
Kram

2008-04-22 @ 20:11:12
URL: http://diqueen.blogg.se

Postat av: vindensmelodi

Ja, väldigt vackert,,, jag minns då jag miste min farmor - usch vad jobbigt, jag läste en dikt som jag skrivit framme vid kistan även fast rösten brast,,, de betyder så mycket de gamla vi växt upp med, och alltid har funnits där hoss oss,,,för oss, och så är de plötsligt borta en dag - känns liksom overkligt,,,

Ps( Deras häst hette Zenta :-) Vackert namn, som även jag vuxit upp med ;-)- Nu vill jag ju inte på något sätt jämnföra din farmor med det, men namnet är för mig inte obekant,,,menade jag,,,

2008-04-24 @ 20:22:09
URL: http://vindensmelodi.blogg.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0