080106 Enbart Drömmar

Enbart drömmar om att var dag ska bli den bästa, ska bli just så som vi vill att den skall vara. Vi människor har drömmar om så mycket, en del stora en del små. Det viktigaste är att vi drömmer att vi vill något med vår tid, med vårt liv. Ibland är drömmen att kunna stiga upp ta på sig och klara av just den dag som väntar. Ibland är drömmen att resa om så inte till månen så kanske på besök hos vänner eller kanske en dröm om en semester i sol. En dröm om värme och bad. En dröm om kärlek Vi drömmer alltså finns vi. Det är drömmar som får oss att vilja, som får oss att ta steg.


För en del är drömmen ett eget hem, att få sova inne, att kunna äta sig mätt, att slippa frysa. För andra är det att få kraften att lämna sitt hem, att kunna gå, att bli fri, att gå vidare. Men alla har vi drömmar hur olika de än må vara så är drömmarna just våra. Visst är våra drömmar olika men de har en sak gemensamt, att få det bättre. Att bli något annat, något mer. Vi drömmer om något som inte är, något vi inte är, något vi inte har men något vi önskar. Drömmen om ett bättre liv, ett annat liv.


Ofta tänker jag vilka hjältar som varje dag lever sina liv. I blogg efter blogg delar människor med sig av sin sorg, sin ensamhet, sina problem, sin vardag. Delar med sig av hur man blivit inte tack vare sin bakgrund utan trotts sin bakgrund. Vilka hjältar, vilka vardagshjältar som varje dag stiger upp, som varje dag klarar av sitt liv trotts att deras drömmar ännu inte slagit in.


Vad kan vara större än just det, att leva sitt liv, att klara sitt liv, att göra det bästa av det och fortsätta att drömma om att det ska bli bättre. Ett liv där vi klarar att ge kärlek till de vi älskar, ett liv där vi klarar att älska oss själva för just de vi är. Vilka hjältar och vilken dröm att drömma.


Så dröm, för guds skull, dröm. Dröm om ett liv du vill leva men lev det liv du lever. För du är en hjälte, om än en drömmande hjälte.


Enbart drömmar


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: Satu

Häärlig läsning varje gång!

2008-01-06 @ 11:20:18
URL: http://satuelisa.blogg.se

Postat av: Nina på Johangården säger

Du anar inte vad jag drömmer, hela tiden :)

Vardagshjältar finns det många av.

2008-01-06 @ 15:40:13
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Postat av: Di

Du skriver så fint,insiktstfullt, du är så tankfull,så berörande..får jag länka dig så att andra kan nå dig via mig? Må drömmarna få fortsätta leva och driva oss! :)

2008-01-06 @ 17:34:34
URL: http://diqueen.blogg.se

Postat av: pc

Tack alla tre för era värmande ord. Det glädjer mig att se er återkomma och att tänka att ni kanske kommer att göra det igen. Tack!

Till Di. Självklart får du länka till mig. Det skulle glädja mig.

/PC

2008-01-06 @ 19:38:50
URL: http://enbart.blogg.se

Postat av: Kim Ekholm

Tack PC för din underbara kommentar. Den gjorde mig mycket glad.

God fortsättning

2008-01-06 @ 20:46:02
URL: http://hip2besquare.eu

Postat av: Aranom

Du har så rätt! Mina drömmar är min drivkraft. Slocknade drömmarna skulle jag inte orka leva ..
Tack för dina, med mina mått mätt, insiktsfulla ord.
:)

2008-03-11 @ 07:01:46

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0