080302 Enbart Distans

Enbart distans kan jag lätt hålla. Distans till andra, till mig och till det jag känner. Distanserad är lättare att hantera att vara. Men det är inte så jag vill leva. Jag vill vara nära, vara just här och just nu. Fullt ut närvarande i nuet. Distanserad långt bort från min distans. Här och nu.

Att vika undan, att hålla ett avstånd aldrig riktigt släppa någon nära är tryggt. Men jag vill inte leva tryggt jag vill leva skönt, nära och varmt i din famn. Ändå har jag så lätt att skydda mig med min distans. Med att hålla avstånd. Hur skall du kunna komma in till mig om jag håller dig på avstånd. Hur skall du kunna nå mig om jag inte låter dig komma in, om jag håller dörrarna stängda?

Men distanserad är så tryggt, så lugnt och skönt. Jag kan leva utan att det gör ont, utan att ta in mer än just det jag vill. Ett sådant skydd, en fassad och ett liv som en fars. Långt från att leva sant, att vara sann mot mig själv, mot dig, mot er.

Det är dags att riva mina murar, att montera ner mina stängsel att sluta putsa på min fassad. Låt den sakta vittra, sakta falla ner gå sönder så att du kan komma in. Kanske följer även solen med, även ljuset och stunder av lycka. Ett skydd som inte kan vara något annat än ett falsarium, en skimär en kjesares värld utan kläder.

Så jag slår nu upp mina portar öppna mina fönster och låter vårens vindar vädra min boning. Nära vill jag leva och enbart närhet kan nära mig. Enbart i din famn vill jag kunna vila, vill jag finna ro, känna mig trygg. Just nu är jag öppen. Vinterns unkna mörker vädras ut, fläktas bort. I dag lyser åter solen och sakta skingras molnen. Klarare och klarare blir min dag, din dag, vår dag, underbar vårdag. Med närhet och värme kommer solen och här kommer nu jag.

Enbart jag.

Peter PC Carlsson
Kommentarer till Enbart

Postat av: Di

själv har jag alltid mitt "fönster" mot omvärlden vid öppet..fast ändå är det mittinre fönster så litet men stängt...där är det få som har insyn..oftast bara jag själv..enstaka människor har gläntat där..och..det gör ont när jag öppnar för mycket på det lilla fönstret...vore skönt att kunna öppna där lite på glänt utan smärta :) å fladdra lite i vårvinden ;) Kramar till dig..

2008-03-03 @ 10:05:35
URL: http://diqueen.blogg.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0