081118 Enbart Projekt

Enbart projekt har likt livet en början och ett slut. Så har jag åter hamnat i rollen som projektledare. En roll jag är väl förtrogen med. Sedan i mars har jag en tjänst som utvecklingschef, fast titeln är verksamhetsutvecklare. Jag har särskilt ansvar för profilering av min organisation i Stockholm samt för att starta stora projekt.


Utan att gå in så mycket på själva projektet kan jag säga att jag har lyckats. Nu driver vi ett stort projekt som helt klart kommer att vara profilerande för min organisation. Tanken var dock inte att jag skulle fastna som projektledare i detta projekt men i nuläget kommer det att bli just så. Jag är en van projektledare och vet hur man rattar större och komplexa projekt. Vilket krävs i detta fall.


Nå det jag egentligen skulle skriva om är att rollen som projektledare lär dig att se på problem och komplicerade och komplexa situationer på ett nytt sätt. I ett projekt så är man van att hantera olika typer av problem. Faktum är att projekt startas just för att lösa olika problemställningar. Som projektledare bukar jag säga att har du väl identifierat problemet så finns det enbart två sätt att agera på. Antingen kan du lösa problemet och då är det bara att göra det, eller så går problemet inte att lösa just nu och då får man förhålla sig till problemet. I bägge fallen är själva problemet löst, i första fallet genom att det är borttaget i det andra genom att vi tar oss runt problemet.


Det kan låta enkelt och självklart och egentligen är det precis vad det är, enkelt och självklart. Det svåra är att identifiera vari problemet består, men när det väl är gjort så är mycket löst.


Ofta läger vi fokus på fel saker, vi fokuserar allt för ofta på det vi inte kan göra något åt, på det vi för tillfället inte kan lösa.


Det projekt jag nu driver har många komplikationer och mycket jag för tillfället inte kan lösa, men jag vet till stor del vart i problemet ligger. Det innebär att det jag kan lösa nu löser jag nu och övrigt förhåller jag mig till. Det viktiga är att lägga kraft på rätt saker.


Att göra rätt är inte alltid lätt.


Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas.
Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne. Skänk en gåva till Barncancerfonden
Kommentarer till Enbart

Postat av: Maria

Det svåra är verkligen ibland att hitta problemet men ibland kan lösningen vara det svåra beroende på att personerna som kan bidra till en lösning väljer att inte bidra. Att hitta vägen runt är inte alltid så lätt.

2008-11-18 @ 19:47:01
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: Jimmy S. Windeskog

Kan du sluta skriva att sd ska "bekämpas"?

2008-11-18 @ 19:48:22

Postat av: peter pc carlsson

Jimmy, varför skulle jag göra det. jag anser ju att SD skall bekämpas, det är ett parti som vill skapa större spänningar och marginalicera svagare grupper. Det anser jag skall bekämpas.



2008-11-18 @ 20:06:39
URL: http://enbart.blogg.se/

Postat av: Di

vilket härligt inlägg om projektledning, själv är jag också certiferad projektledare, varje dag leder jag små projekt i mitt liv, men inte som officell projektledare som du då idagsläget. Men intressant skrivet var ditt inlägg iaf..blev lite sugen på att jobba med ett projekt, det är så kul när man är i mål!varm kram!

2008-11-18 @ 20:19:38
URL: http://diqueen.blogg.se/

Postat av: fia

det du säger om att vi fokuserar på vad som inte kan lösas är ju så igen kännbart och den dagen vi fick lilleman så stode klart från första början att vi inte kunde leva efter att inte kunna lösa problemen utan tvärt om och den rike dom en vill jag inte va utan , sen att det i bland blir att man lätt tror att detta ska gå och lösa och sen att det blir ett bakslag , även det har sina fördelar .

bra skrivet tycker jag . det låter så stort att vara projektledare , tur att det finns dom som vill och vågar ta sig an det .

må så gott

/fia.

2008-11-18 @ 20:26:43
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Häxmamman

Kikar in men orkar inte att skriva nått mer idag, hoppas du har en trevlig kväll/Kram från mig som är som jag är Ler

2008-11-18 @ 20:50:09
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se

Postat av: Häxmamman

Förstår inte varför en del av min text blir mer svart än andra Hm

2008-11-18 @ 20:53:54
URL: http://stickmonster.bloggagratis.se

Postat av: Hontass

Att hitta lösningen kanske inte alltid är det svåra. Men ack så svårt kan det vara att få allt att falla på plats.

2008-11-18 @ 20:54:49
URL: http://www.metrobloggen.se/hontass

Postat av: Ulla

Att lägga kraft på rätt saker är ibland lättare sagt än gjort.

2008-11-18 @ 21:00:14
URL: http://ulla67.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0