081004 Enbart Egen

Enbart egen tid är vad jag får när jag åker iväg för att handla, för att koppla av. Ett par timmar i en mataffär är bland det bästa jag vet. Jag vandrar fram och tillbaks längst gångarna och komponerar nya maträtter. Det är i affären som jag sätter samman mina recept. För mig är det väldigt rogivande, väldigt lugnande, avkopplande.


Bland hyllorna drömmer jag om gamla och nya maträtter. Jag vandrar där och kockar middagar med vänner och kamrater. Middagar som sällan blir. Dagarna går och alla har så mycket att göra. Men jag har en trogen krets av gratisätare, mina barn. Med familjen har jag återupptagit traditionen från barndommen, söndagsmiddag.


Inför varje söndag funderar jag vad som skall bli veckans höjdpunkt på matbordet. Imorgon kommer jag att göra älgfärsbiffar med klyftpotatis som ugnsbakats med mycket olivolja. Det innebär att de blir lätt friterade samtidigt. Till detta blir det en brunsås möjligen lite smörstekta kantareller, kokta morötter och brytbönor samt avslutningsvis lite rönnbärsgele.


När jag tänker så här på maten, ja då känner jag hur det vattnas i munnen. Då vet jag att det blir rätt. Så där vandrar jag i affären och lagar maträtt efter maträtt. Det är ett sätt att koppla av, att få tid för mig. En egen tid jag behöver för att må bra.


Det finns också andra tider då jag kopplar av, som nu, nu när jag skriver. Att skriva är ett sätt för mig att strukturera och ordna upp mina tankar och känslor.

Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant. Jag har gått med i bloggkolla så att ni läsare skall kunna prenumerera på mina inlägg. Följ min blogg med bloggkoll

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne.

Kommentarer till Enbart

Postat av: petra

hej

jag blir hungrig fast jag nyss ätit vår lördagsmys mat, barnen fick lövbiff med klyftpotatis i olivolja och egen färsk rosmarin som växer fint ute krukan fortfarande.Jag är vegetarian så jag gjorde en god wok på qournfärs bönor och goa frysta grönsaker denna gång.

Ha en fortsatt god helg!

// Petra

2008-10-04 @ 19:45:38
URL: http://karlbergsblogg.blogg.se/

Postat av: Siw

Åh vad mumsigt, jag brukar klämma in lite gorgozola i älgbiffarna. Va du till skogen och plockade? Skogen med hunden är min ventil eller en ridtur.

Ha en bra helg!

/Siw

2008-10-04 @ 20:12:31
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Lena Hultén Wilson

Hej Peter och trevlig lördag.Jag kommer imorgon o äter..Det låter SÅ HIMLA gott..

Matlagning är också rogivande många gånger. Lev väl..kram Lena

2008-10-04 @ 22:01:37
URL: http://turnip-fossilla.blogspot.com

Postat av: Gisan

Det här fick mig att tänka lite annorlunda på stunderna i livsmedelsaffärerna. De är lätt ångest fyllda för mig. Men jag ska ta med mig ditt "tänk" och må bättre. Tack! Kramar...

2008-10-05 @ 10:04:10
URL: http://gisans.blogspot.com

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0