081019 Enbart Gb av Ajaxén

081019 Enbart Gb av Ajaxén

Nedan följer ytterligare en gästblogg i Enbart. Denna är skriven av Ajaxen. Håll till godo med en av de bloggar jag nyss upptäckt och som jag kommer att fortsätta att följa.

-------------------------


Det hela började för 8 år sedan och vi var en familj som alla andra, vi var förväntansfulla på det lilla liv som vi skulle få bli delaktiga i. Vi längtade verkligen för det var inte helt lätt att bli med barn men nu när turen hade vänt så var vi dom lyckligaste i hela värden.

Allt va klart nästan in i minsta detalj och vi väntade på att det hela skulle sätta i gång. En dag när jag va på koll så tyckte barnmorskan att magen min var lite väl liten för det antal veckor jag hade gått. Så det vart koll, sen igångsättning, allt hände på en dag vi hann inte riktigt med.

Det tog inte lång stund för lilleman att komma till värden, men kampen skulle bli tuff, tur att man inte vet allt på en gång. Nåväl läkarna talade om tidigt, redan när han var nyfödd bara ett par timmar gammal att det va bäst att vi fick ligga på prematuravdelningen/neontal för förtidigt födda barn. Då stod det klart för oss att detta skulle bli en kamp men vi hoppades att inga skador fanns ändå.

När det gått en eller 2 dagar så kom ena chock beskedet efter det andra, hjärtfel, döv, synfel, hjärnskador, nånstans där i allt tumullt fanns det ett litet liv som låg i mina armar och var det finaste som fanns, men det saknades så ofantligt mycket på honom.

Efter ett par år så fick vi hans diagnos och den isig gjorde ingen skillnad för oss, det har varit många operationer för att han ska kunna äta tex en knapp på magen en sk pegg, ögonen så att han ska kunna se när han inte hör. Det är några av många, många operationer, men det är inte det som är det viktigaste med att få ett gravt handikappat barn, utan att han ler, fast han inte kan höra oss, så kan han se oss. Han kan inte gå, men han kan ta sig fram på sitt sätt, han kan inte förstå vad som händer runt honom, så som barn i hans ålder men han kan ändå på sitt sätt.

Han ger glädje, och många skratt, visst han är ömtålig men han är tuff på ett sätt som det är få förunnat att vara. Han älskar att åka bil, och åka i sin vagn och rullstol, som sagt vi vet allt för väl vad som saknas honon, men det viktiga i vårt liv är att se vad han kan och vad han ger. Glädje till en var han träffar .

Detta är ett axplock, och jag tackar peter för att få gästblogga här hos dig Ajaxen

Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.


Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Länk Enbart gästblogg av Anne. Skänk en gåva till Barncancerfonden.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Lotta

Ja det har du rätt i! :) Vi får se vad det blir! :)

2008-10-19 @ 21:33:01
URL: http://liz83.blogg.se/

Postat av: soffie

Å vad vackert du skriver om ditt älskade barn,kan förstå att han är en oerhörd glädje,och ger er många underbara stunder.

Önskar er många härliga år tillsammans.

2008-10-19 @ 21:42:07
URL: http://soffie69.blogg.se/

Postat av: Anita o Uno

Så mycket glädje detta lilla barn kan ge er som bara ni kan förstå.

Detta lilla barn har många andra gåvor som vi aldrig kommer att få.

Detta lilla barn ger så mycket äkta värme och är så okompliserade i sitt sätt att vara.

Varje barn är unikt.

Kram

2008-10-19 @ 21:54:28
URL: http://unoett.blogg.se/

Postat av: Fian

Hej kära bloggkollega. Det skulle ta 2 sekunder för dig att göra min dag. Gå in på länken nedan och rösta på min festival. Länken är säker då det är en Adidas tävling.



http://www.originalsfestival.com/index.aspx?festivalID=361&mode=view#/Intro/



Tusen tack på förhand och ha en underbar vecka!

2008-10-19 @ 21:57:15
URL: http://hollywooddiet.blogg.se/

Postat av: Mia

Ett fantastiskt ögonblick i verkligheten har vi fått läsa om här...ett underverk av Guds nåde, tror jag att han är, Lilleman...

2008-10-19 @ 22:01:08
URL: http://matmia.blogg.se/

Postat av: Marica Rödebäck

Jaa.. Jag tror det också. Får kolla upp det.

2008-10-19 @ 22:12:01
URL: http://rodeback.blogg.se/

Postat av: alexandra





ja du måste se den! den är riktigt rolig alltså :)





2008-10-19 @ 23:12:46
URL: http://alexandradr.blogg.se/

Postat av: fia

Det va riktigt roligt att få gästblogga hos dig ,denna del av bloggandet förgyller min vardag.

/ajaxen.

2008-10-19 @ 23:31:33
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: helen

Ajaxen: Det var fint skrivet. jag ska kika in och läsa lite mer tror jag ;-)

2008-10-20 @ 11:18:55
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0