100623 Enbart Slutet på lönen

Enbart slutet på lönen och allt för mycket månad kvar.

Jag har hankat mig fram på en låg halvtidslön, med en studerande fru och samtidigt ha två barn att försörja. Det var då jag la märke till hur mycket månad det alltid var kvar i slutet på lönen. Så fort räkningarna var betalda så var pengarna i princip slut. Konstigt, vi skulle ju leva lite också. Mat är bra att ha liksom möjlighet att köpa kläder åtminstone någon gång om året.

Att leva så en längre tid utan att ha någon som helst buffert och ingen marginal att ta av, ja det tär nog på vem som helst. I det läget fanns det enbart en sak jag kunde göra. SPARA. Alla utgifter jag kunde sparade jag in på, varenda en. Snart var det bara två räkningar som kom regelbundet, hyra och el. Ibland dök det upp räkningar för sophämtning och försäkring men i övrigt försvann allt vad räkningar hette.

Mat handlade jag en gång i veckan, försökte med varannan med det var lite för svårt. Det blev några tuffa år men varenda månad lyckades jag spara lite pengar, inte mycket, men några hundralappar. Hundralappar från ingenting. I bakhuvudet ekade min morfars röst när han vid julbordet tog fram läsk till oss barnbarn. “Det är inte de stora inkomsterna som räknas, det är de små utgifterna”. Därefter ställde han fram läsken på bordet en och en. Först efter att den första 33 cl flaskan var delad mellan oss kunde han ta  upp nästa.

Livet är långt ifrån alltid roligt, framförallt är det inte lätt men det märkliga är att man nästan alltid kan förändra sitt liv. Alltid har vi möjligheten att göra det bästa av vår situation. Efter några år hade jag en liten buffert och genast var livet lättare att leva. Att jag sedan långt senare lyckades få bufferten att försvinna i IT-bommen vid sekelskiftet, ja det är en annan historia. Det som tagit år att bygga upp går på några ögonblick att förstöra.

Det är inte de stora inkomsterna man blir rik på, det är de stora utgifterna som gör oss fattiga!

Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


100614 Enbart Bidrag

Enbart bidrag kan ha så förunderligt olika betydelse. Vill du bidra till bröllopspresenten, eller lever du på bidrag? Ganska olika. Vill jag bidra till bröllopsståhejet och ska jag stå i kö längst kortegen? Knappast. För mig får gärna vem den vill gifta sig med vem som helst. Inget som rör mig. Men kan ändå inte låta bli att känna mig som en gammal upprörd gnällgubbe när jag inte kan gå någonstans utan se all förbaskad reklam för bröllopet.

 

Men jag är lyckligt lottad som sett till att vara utomlands när detta bidrag går av stapeln. Ja det är ett bidrag, ett bidrag i flera bemärkelser. Om man nu är rojalist så anser man att detta är ett fint och viktigt bidrag till att marknadsföra konungadömet Sverige. Folk har skickat in sina bidrag i form av tekningar, små och stora presenter till brudparet. Hela kungahuset är ju ett stort bidragskorthus. Utan att ge apan en och annan banan, förlåt –apanage, skulle vår käre monark inte ha råd med des ståt och prakt.

 

Mer eller mindre alla är eniga om att det är otidsenligt med en monarki men fortfarande är det ett fåtal som vill avskaffa den. Själv hör jag till fåtalet. Inte för att jag ogillar vår nuvarande franskättling, nej att skylla mig för rasism är nog främmande för de flesta. Jag har heller varken mer eller mindre emot en kvinnlig än en manlig monark. Däremot är jag motståndare till ärvda ämbeten. Viktoria får gärna resa världen runt och representera Sverige, hon är säkert rätt bra på det. Men om hon inte skulle vara det vill jag kunna avsätta henne. Det kan jag inte nu.

 

Enda sättet att avsätta en sittande regent är om den inte följer den kristna, Lutherska tron. Så det är ju för tur för Vickan att hon inte blev kär i en Jude. Herregud, det hade blivit svårt, eller för den delen i en katolsk tronarvinge från Spanien. Istället en helt vanlig svensk hedning från landet vars förfäder en gång i tiden fått kristendomen inpräntad i bakom skallbenet med en träpåk eller med verser på latin.

 

Nej, nu skall vi inte förstöra den fina bröllopsstämningen, utan var och en av oss boende i detta avlånga land plockar fram en dryg tia så att bröllopet kan stånda. Fattig som rik, alla skall vi bidra för här har socialen inga problem att betala. Låt oss köpa pompa och ståt, uniformer, glänsande fasader och fyrverkerier till alla.

 

Eftersom jag inte har sänt något bidrag till ert bröllop så sänder jag här mina innerliga lyckönskningar och hoppas att du Viktoria har valt en man du kommer att kunna ha det mysigt med. En man som kan tillfredsställa dina behov och som du känner att du vill kasta dig i famnen hos efter en lång och ansträngande dag med strama klänningar. Hipp hipp hurra för brudparet och Sveriges sista tronarvinge.

 

Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


100603 Enbart Sol

Enbart en underbart strålande sol kan tina våra frusna leder, få oss att släppa på de nedbundna smilebanden. Ja solen får oss att kasta av oss mer än kläderna. Bördor vi bär tycks lättare och alla människor blir vackrare. För oss som halva året lever i ett mer eller mindre totalt mörker är solen säkert viktigare än för andra människor på vår jord. Var liten stund vill vi ta tillvara.

 

Under sommaren måste det vara extra svårt att vara Sverigedemokrat, alla vi vitingar kastar ju av oss så mycket vi kan för att bli bruna. Brunast vinner, vi sneglar beundrat på alla solbrända människor och avundas deras gyllenbruna färg. Solen har fått tvätta bort de sista resterna av den långa vinterns kyla och färgat vår hud efter att smällt de sista resterna av snö.

 

Vi är ett folk som älskar solen, om gud finns så finns hon i solen. Källan till allt liv, till vår glädje, vår lust och vår halvårslånga längtan efter att åter få ta av oss våra kläder. Äntligen kan vi stiga ut ur våra dunjacksbeklädda fängelse. Äntligen kan vi ställa de fodrade kängorna i källarna med istoppade raggsockor. Äntligen får vi chansen att visa alla invandrare att vi vill vara som de är, vackert bruna.

 

När vi lämnar våra arbetsplatser är det ofta svårt att finna skäl till att bara gå hem. Solen strålar och livet leker, uteserveringarna är fyllda av lättsamhet och solbejakande kroppar. Gud, vad det är vackert. Var gång jag går förbi så ler jag inombords. Vår längtan tar form av uteserveringar och en svalkande pilsner.

 

Tidningarna tipsar om de bästa bantningstipsen och de godaste grillsåserna. Nog är livet vackert, snart är vi alla färgade enbart Jimmy Åkersson och hans hantlangare behåller den vita rasen ren från färg. Själv går jag glatt ut i solen för att känna dess smekning. Kanske finns det chans till en stilla flirt.

 

Ikväll liksom alla sommarkvällar blandas våra blod. Raser möts och älskar hett i den ljumma sommarnatten. Det som är allas vår dröm må vara var Sverigedemokrats mardröm. Kom nu med gå ut och njut av våra olikheter, attraheras av det okända det annorlunda. Jag sluter mina ögon en kort stund innan jag går ut för att älska, älska, älska!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?100601 Enbart Tillfälligt Hemlös

Många är vi inflyttade Stockholmare som tillfälligt lever som hemlösa. Skillnaden mellan min tillfälliga hemlöshet och den som en inflyttad rumänier har är dock väsentlig. Jag bokar in mig och bor i andra hand men räknas i statistiken som lika hemlös som den person som bor på gatan. Statistik är en sak och verkligheten en annan.

Verkligheten är den att allt fler och fler lever i en riktig hemlöshet. Många av Sveriges storstäder har fått en gatubild där uteliggare är allt vanligare. Det är lätt att tänka att det är andra som blir drabbade och att det kan inte hända mig. Ändå tror jag att det kan var så att vem som helst skulle kunna hamna i en livssituation där vi blir just hemlösa.

Många är de som hamnat i hemlöshet och som bidrar till den nya gatubilden efter att först varit framgångsrika i yrkeslivet. Saker händer i våra liv och i vissa situationer kan det bli för svårt för att vi skall orka med, för att vi skall klara av att ta tag i det som krävs. När vi väl har börjat att falla så är det svårt att hindra fallet.

Vägen utför kan börja med en skilsmässa och en överkonsumtion av alkohol för att koppla av. Alla som råkar ut för detta drabbas inte av hemlöshet men alla kan bli hemlösa. Egendomligt nog tror vi alltid att det kan inte hända oss, det händer bara andra. Som om det vore något fel på en del människor. Så är det inte. Men det kan vara fel på förutsättningarna för att vi ska klara våra liv.

Utan olika skyddsnät skulle vi se många fler som lever på gatan. På samma sätt skulle många fler slippa hemlöshet om det vore så att våra skyddsnät vore bättre. Idag krävs det mycket av den hemlöse för att den skall få tillgång till den hjälp och det stöd som samhället har att erbjuda. Men är man tillräckligt frisk för att hantera sina problem kan man erbjudas en bostad.

Det är inte utan anledning som fler och fler intresserar sig för ”Bostad först” och behandling sedan. Att vara hemlös är inget självvalt. Ja om man inte flyttar in till storstaden från landet förståss. För då väljer fler med mig att bosätta sig i andra hand. Men det är ju knappast att vara hemlös. Men jag är väl medveten om att även jag kan bli hemlös på riktigt och inte bara i statestiken.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

RSS 2.0