100308 Enbart Tölp

Enbart en tölp som jag kan se till att organisera fester där man dricker sprit med hjälm. Jo det är sant. För många år sedan ordnade jag fester långt ut på landet. Festerna var nästan alltid vid stora högtider som midsommar och nyårsafton.

Vi hade en timmerkåk och i den var det fest. Den sociala kontrollen var hård och ingen serverades om den onyktre eller fulla bartendern bedömde att det var nog. Men här kunde man få drycker som ingen annan stans.

Visst, alla känner till Tequila slammer. Det är hälften av Tequila i glaset, hälften fruktsoda eller Trocadero. Sedan bankades det hårt i bordet varpå allt sveptes innan det slutade skumma. Det brukade killa gott i näsan. En vanlig dryck på många barer. Men vi gjorde varianter.

Tequila headbanger var en lite mer rå variant. Där fick man en hockeyhjälm på huvudet. Sedan fick man en snapps med Tequila, en med Fruktsoda/Trocadero. När bägge dryckerna var i munnen så tog bartendern den stackars oskylldige drickaren bakom nacken med sin ena hand och drog huvudet ner i bänken så att det smällde. Hjälmen var ett skydd för hjärnskakning, men det var näst intill säkert att man fick drycken i näsan...

Galet, ja helt klart. Barnsligt, absolut. Men det var så vi gjorde och det lockade massor av skratt. Samt en del ofrivilliga nässköljningar.

Men den mest idiotiska iden var ändå Tequila layback. Här kom vi på att på att det gick att få en slammer även genom att iförd hjälm luta sig bak över bardisken och gapa med slutna ögon. Därefter tog bartendern en flaska Tequila och en flaska Fruktsoda/Trocadero och hälde till den tidigare så glade beställaren slöt sin mun. Om det var en van Tequiladrickare kunde man göra en slammer genom att banka dennes hjälmförsedda bakhuvud i bardisken.

Ofta resulterade just denna slammer i en helt ofrivillig nässköljning. Just kombinationen av Teguila och Trocadero som far genom näsan i väldig fart är kanske inte det man önskar sig mest vare sig man är på krogen eller drömmer en mardröm. Ändå var det ett vanligt resultat.

Så vad kan man säga, vi är töntar. Åtminstonne är jag det. Nog är det bra med åtminstonne en dag om året då det är kvinnodag. För faktum var att det var nog färre kvinnor än det är i bolagsstryelserna som ville pröva våra galna drinkar. Och vet ni vad, det fanns inte en jävel som ropade efter kvotering. Galenskaper skall man behålla för sig själv, varken delta i eller dela på Facebook eller en blogg.

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


100304 Enbart Populism

Enbart populism är vad retoriken kring slopande av "hushållsnära tjänster" handlar om. Dock tror jag att det är en populism som riskerar att slå bakut för vänstern. Nog bidrar Lars Ohly till att få fart på debatt, men knappast bidrar han till realsim. Jag finner det intressant hur han nu bidrar till att få ut Socialdemokraterna på banan för att åter tala om pigor i hemmen. Visst är det ändå märkligt att patriarkalet (mansdominansen) är så starkt inom vänstern att man acceptera att få hjälp med tjänster som rör de traditionellt manliga områderna (Rot-avdrag) medan de traditionellt kvinnliga områdena är något man skall motarbeta, se ner på och förlöjliga.

Kvinna bliv vid din läst, eller om det nu var stanna vid din spis. Granskar man konsekvenserna så är faktiskt retoriken direkt jämställdhets- och kvinnofientlig.

Framförallt om det skulle vara så att man kollar på argumenten att det är högavlönade som gynnas av Rutavdragen. Antingen betyder det att man där, inom överklassen, är mer jämställd och inser sin begränsning och därmed köper in tjänster. Min fördom säger mig att betydligt fler låg och medelinkomsttagande män är vana att snickra och fixa än vad överklassen är. Ändå är det just dessa tjänster som man vill subventionera. Snacka om att gynna överklassen.

Men det är klart detta är ju ett manligt område så det är klart att arbetarrörelsen är för. När det gäller kvinnorna så anser vänstern att det är jämställdhet att skapa jobb inom vården. Det är ju där kvinnorna jobbar. Tänk vad jobb som skulle kunna skapas där om man bara avskaffade Rotavdragen som vänstern idag gynnar överklassen med att skattefritt kunna använda.

Allvarligt talat är jag fruktansvärt trött på denna retorik. Jag kan acceptera att man generellt är emot att subventionera tjänster med skatterabatter. Man jag har svårt att förstå varför vänstern är för subvention på manliga områden men inte på kvinnliga? Har den svenska vänstern verkligen inte kommit längre än så? Skrämmande!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


100304 Enbart Utsatta

Enbart Utsatta är vad vi är och känner oss lite då och då. Det finns så många sorters utsatthet, så många skilda vis att få känslan av att stå naken vid fel tillfälle på fel plats. Ändå är det just vår utsatthet som gör oss mänskliga, som ger oss förmågan att kunna känna med och förstå vår omgivning.


Alla behöver vi känna utsattheten ibland för att förstå och för att kunna vara mer än ett hårt skal av mänsklig mask. Det är lätt att gå förbi den uteliggare som med trasiga kläder sitter i en gränd, det är lätt att vända bort blicken från tiggaren på gatan. Det är så mycket svårare att möta och bemöta var och en som en jämlik, att se och kunna ge. Inte ge av medömkan utan av vilja, av accepterande att det skulle kunnat vara jag, de skulle kunnat vara du.

Var dag möter jag er, var dag ser jag er söka klara just den dag som är. Så många av er har jag passerat, så många har jag gått förbi. Så många av er har jag låtsas att jag inte ser att ni inte finns. Även om jag inget ger är jag ändå skyldig att möta din blick, se dig och i vart fall ge dig ett hej, ett leende. Ge dig en bekräftelse på att du finns.


Ingen av oss är osårbar, alla har vi rätt att bli sedda, bli bekräftade och förstådda. Var och en av oss kan hamna snett, hamna utanför den bana vi alla förväntas fara i. Men ingen av oss har rätt att sätta oss över eller anse oss förmer än den fattigaste uteliggare. Tänk om jag ändå kunde känna just det jag säger. Om jag verkligen kunde anse var och en ha samma värde som jag. Men jag känner mig bättre än andra, känner mig mera värd. Jag är förmer än dig, förmer än andra.


Men så är det enbart i mina ögon. I blicken från en far, från en mor ser vi för alltid på vårt barn med den kärlek det förtjänar. Oavsett vem man blivit, vem man är. Var och en av oss är någons dotter, någons son. Någon älskar just dig, älskar just mig.


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


RSS 2.0