101026 Enbart Mobbad

Enbart mobbad, ensam och lämnad med sina egna tankar och känslor av skuld, självförebråelse och skam. Jo många av de som mobbas anser att det är deras fel. De är för tjocka, för långa, för små för smala, har glasögon, fel dialekt, stammar, har fel kläder, gillar fel musik eller har fel hårfärg. Allt kan bli den enskildes fel, den mobbades fel.

 

Ändå är det nästan alltid egenskaper som gör att någon mobbas, inte handlingar som att man är för snäll, för söt, för ful (jo kanske det). Ständigt finner vi något hos andra som avviker från det vi ser som det riktiga, det rätta. Det är i sig inget konstigt med det. Alla avviker vi på något vis, alla är vi annorlunda. Men ändå är det några som skall mobbas, någon som skall utsättas för gruppens förtryck.

 

Beror det på att dessa människor upphört att vara just människor, att de är mindre värda? Eller beror det på att de som mobbar har ett behov av att hävda sig själva, att de behöver stärka sin egen självkänsla, sin egen position? Är det kanske så att de som mobbar, de som stöter ut och pekar ut några, som dåliga och onda, i själva verket känner sig osäkra själva?

 

Bortsett från att vi skall hjälpa den som blir utsatt för mobbing och förtryck kanske vi också måste stödja och hjälpa de som pekar finger åt andra. Närmare sex procent av de vuxna behöver hjälp, de behöver stöd och möjlighet att bearbeta sina behov av att ställa olika grupper emot varandra. Frågan är bara vilka som skall ta emot och hjälpa dessa Sverigedemokrater, dessa vuxenmobbare. Vem gör det, vem hjälper dem att inse att de ställer olika svaga grupper mot varandra. Vem hjälper dem att förstå att de inte bidrar till att förbättra och utveckla det Sverige de säger sig älska? Hur får vi dem att förstå att Sverige är ett land som inte bara kan och bör välkomna invandrare (vilket vi alla utom samerna är) utan också är helt beroende av dem?

 

Hur lyckas vi med det?

För mig känns det fortfarande svårt att övertyga en hopp som sjunger Bonny M:s (en amerikansk grupp av svarta) Scha lalalala, scha lalalala?

Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?

 


101005 Enbart Jimmy i folkdräkt

Enbart Jimmy i folkdräkt räcker inte för att visa Sverigedemokraternas rätta jag. Idag grymtade sig paritets riksdagsledamöter ut ur riksdagen i protest mot att den homosexuella biskopen i Stockholm pratade om alla människors lika världe…

 

Det som upprörde Jimmy och hans kolleger var några fraser från biskopens tal i Storkyrkan i samband med riskdagens öppnande. Hur kan man uppröras av detta?

 

"Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.


I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor."

 

Eftersom Sverigedemokraterna nu tycker att det är värdigt att göra skillnad på människor, att de tycker att det är ok att säga att en del människor inte är lika mycket värda, att de är sämre och inte hör hemma här så kände sig Jimmy och hans … kolleger… träffade för att de blev kallade rasister. Hoppsan, får man verkligen inte tycka att en del är sämre, att en del människor är mindre värda utan att bli kallad rasist. Nej Jimmy om man anser det så får man räkna med att bli kallad rasist.

 

Men märk väl att biskopen inte med ett ord nämnde Sverigedemokraterna, utan pratade om ett öppet och demokratiskt samhälle. Hon pratade också om hur människor engagerar sig och demonstrerar mot rasism i vårt samhälle. Det vore ju märkligt om ett demokratiskt parti inte kan ställa sig upp och applådera demonstrationer mot rasismen. Det vi skall vara vaksamma på är de metoder som demonstranterna använder.

 

Jag tror att ett av de största skälen till att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen har de att tacka den yttersta vänstern för. De som på möte efter möte har stört och hotat Sverigedemokraterna så att det blivit nödvändigt för polisen att använda sina resurser för att skydda yttrandefriheten. Dessa vänsterdemonstranter respekterar inte demokratin och yttrandefriheten och förtjänar ingen respekt. Deras agerande har i sin tur lett till att media gång på gång rapporterat om torgmöten runt om i vårt land som annars enbart skulle besökts av och applåderats av en handfull förvirrade personer som velat skylla allt det onda på invandringen.

 

Istället har fokus kommit att ligga på hur synd det är om Jimmy och hans … kolleger.. för att de inte får tala och prata fritt. Den kritiken har Sverigedemokraterna all rätt att föra fram, lika väl som sina åsikter som jag är den första att ta avstånd för. Men förtjänsten att den kunnat surfa in i riksdagen på missnöje, martyrskap och rasism skall Jimmy boy till stora delar tacka den motdemonstrerande vänstern för. Fast det lär de inte fatta, de är bara arga och slåss med alla medel för något de anser rätt, även om de ställer andras rättigheter åt sidan… Hmmm känner vi inte igen det, är det inte just det som de demonstrera emot.

 

Men SD:s uttåg ur kyrkan har inget med martyrskap att göra, inget med att de inte har yttranderätt. Nej de reagerade på biskopens ord om alla människors lika värde och om att det demonstrerades emot rasism. Uppenbarligen kände de sig träffade. Det är så vi nassarnas tryne som göms bakom den prydliga masken.

 

Hade SD varit för integration, för ett öppet samhälle och emot rasism hade man givetvis applåderat biskopens tal. Eller är det så att man är för öppenhet men emot biskopen för att hon är homusexuell? Kanske är det båda delar. Jag vet inte, men jag vet att Jimmy boy likt det nasse parti Sverigedemokraterna kommer ifrån grymtande och gruffande bökade sig ut ur den svenska kyrkan.Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


RSS 2.0