090628 Enbart Cool

Enbart cool är viktigt att vara redan när man är 4 år gammal. "Kolla pappa, jag är lite cool!". Eller så kan jag höra "Nej, pappa, inte den, den andra, jag vill vara lite cool." Just det att han vill vara lite cool är ganska kul. Hur är man när man är lite cool?


Nyligen mötes två föräldrar bägge med varsin fyraåring. Samtalet kom snart att handla om barn, så som det ofta gör med småbarnsföräldrar. Det är liksom det vi kan prata om. Nå, i vart fall så blev det samtal kring att vara cool och vad som är coolt.


I vårt fall är det saker som Spiderman, tuffa kepsar och tröjor med fräcka bilder och mönster, eller skor som det går att springa fort i. Då är man lite cool. Den andra föräldern berättade att för deras grabb var det Scoobydoo. Så vad som kan vara lite coolt är helt enkelt olika beroende på vem man är och visst är det coolt att en tecknad och lättskrämd hund kan vara lite coolt.


Mina barn får gärna klä sig så att de känner sig coola, det har jag inget emot. Tvärt om, bra att de känner sig just coola. Det betyder ju att de är tillfreds med sig själva. Tyvärr är det ofta så att någons coolhet går ut över någon annan. Dvs att de talar om för andra att det de har på sig inte är okej. Ibland funkar det inte att ta på de kläder jag tänkt för någon på dagis tycker att den ärr töntig. På en fyraåring!


Det är inte lätt att vara förälder men inte heller att vara fyra år och vilja vara lite cool. Hur var det nu Strindberg sa? "Det är synd om människorna." Ja, nog är det synd om oss. Redan i tidiga år anstränger vi oss för att vara tillags, att vara accepterade, att vara okej, att vara cool. Vi anpassar oss efter de normer som råder för att vara okej. Ändå är det just okej vi är när vi föds. Vi föds bra men kan växa upp till något dåligt. Kanske för att vi anpassar oss för mycket, eller att vi gör det till fel personer. Jag önskar så att vi alla kunde få känna oss lite coola för att vi är just de vi är. Då kära Strindberg, då vore det inte längre synd om människorna.


Älskade människa ni är mer än okej, ni är både bra och bäst just för att ni är ni.


Tidigare inlägg idag, Enbart Sommar, Enbart Cool.
Rösta på månadens blogg i rutan
till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


090628 Enbart sommar

Enbart sommar, sol som värmer och barn som stimmar och tjoar medan de badar. En dag som idag, det kan knappt bli bättre än just så. Runt 30 grader varmt och fri tillgång till glass och välkyld pilsner. Världen är fylld av vackra människor, leende människor. Alla tycks ha tid, alla tycks ta det lugnt. Var jag än vänder mig så ler sommaren emot mig.


Vissa dagar vill man bevara, föreviga och hoppas att det alltid kunde vara just så. Så ska jag minnas den sommaren 2009. I vart fall den 28 juni, förhoppningsvis blir det fler av just dessa dagar. Soltörstande som vi nordbor är så kommer dessa soliga dagar som räddning för den frusna själen, solen ger färg till våra bleka kroppar. Den tinar våra bistra miner och vi ler.


Det är skönt att se barn som får användning för något annat än sina regnkläder. Barn som gräver i sanden på välfyllda stränder. Barn som leker i fontäner och barn som springer medan de avfyrar sina vattenpistoler. Parkbänkarna är fyllda av leende föräldrar med kaffelate och glass.


Bruna ben och bara fötter, himlen är blå och vi önskar att tiden stod still.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


090625 Enbart Hud

Enbart hud, bar hud, naken hud, solbränd och len hud som blottas. Tänk hur vi lever i små kokonger stora delar av året. Så kommer värmen, solen leker genom träden och vinden blir till en ljummen bris. Då faller täckena, då faller det dun som dolt våra kroppar. Under den vintertunga skruden fanns både en brud och en brudgum.


Så står vi där nästintill nakna inför den mäktiga solen, vi står där och låter våra kroppar smekas gyllene bruna. "Vem var det som sa att vi skulle behålla den vita rasen ren?" Korkat.


Faktum är att det är nästintill trafikfarligt att se alla dessa vackra kroppar träda fram. Jag vrider mitt huvud, jag snurrar min hals för att se, för att njuta och för att förundras över den skönhet som dolts i månad efter månad.


Så sjung om den ljuva sommartid, sjung, se och njut. Ändå kan jag känna ett stygn av bisterhet, av sorg och förargelse. Det är inte alla som är fria att klä sig i de kläder de vill, eller ens i de kläder som är lämpliga för klimatet. Nunnor vandrar runt i huvudduk och döljer sina kroppar i svarta fotsida dräkter. En och annan katolsk präst förnekar sina drifter och får be några extra pater noster efter sina självbefläckelse. Munkarna har tagit tagelskjortan på och ägnar sig åt bön och att brygga öl.


I moskéerna bugar männen djupt mot Mecka med bara fötter, medan kvinnorna är dolda i såväl andra rum som under slöjor och burka.


Religionen formar oss alla, det är normer vi skall följa, det är ok vi skall bära, det är regler vi skall efterleva och det är profeter och lärljungar vi skall dyrka. Förnekelse. Vad annat är det än just förnekelse? Vi förnekar vår lust och vår längtan. När männen inte klarar av sin kåthet kräver de att kvinnorna döljer sina vackra kroppar från topp till tå. Visst är det någons tro, men det är också min uppfattning att det är löjeväckande.


Det är förakt för alla gudars skapelse, människokroppen. Hade någon gud velat se den för evigt dold hade vi fötts med päls eller täckta av fjädrar. Men vi föds och lever nakna. Vi kan leva ut vår lust och vår längtan efter sexuell samvaro eller vi kan förneka den bakom avhållsamhet, dukar, burkor, sjalar, kippor eller för den delen aldrig så många böner om möjligheten att motstå frestelser.


Vi har själva skapat våra regler, vi har själva satt våra begränsningar, vi har själva satt upp förbuden och vi väljer själva vilka vi vill leva efter. Vart samhälle präglar just vår uppfattning. Var tid ger just sin syn på vad som är och vad som inte är okey. Men ingen gud har skapat oss med päls eller fjädrar.


Det är vi, inte någon gud, som sätter våra begränsningar, som säger vad vi skall bära och varför vi skall bära det. Det må vara en nunna, det må vara en burka, det må vara en naken eremit eller vem du vill. Det är enbart vi, vi människor som sätter upp regler, som sätter upp gränser. Var och en av oss avgör vad just vi vill följa, hur just vi vill leva.

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


090624 Enbart Youtube

Enbart Youtube kan nagla fast mig i timme efter timme. Här finns mer av värde än vad som TV:ns alla kanaler kan leverera sammantaget. Jag är lite av en periodare, jo det är jag. Just nu har jag en period där jag låter timme efter timme, kväll efter kväll gå till att sitta med hörlurar och klicka fram klipp efter klipp på Youtube.


Tänk att det finns så mycket samlad galenskap på ett och samma ställe. Jag älskar fildelning. Jo, det är ju just det det är. Här ligger massor av klipp, ofta i form av några minuters snuttar och jag kan när jag vill gå in och kolla på skämt av Johan Glans från Parlamentet, från Stockholm live, eller se kvarteret Skatan i små nedklippta episoder.


Undra hur lagligt det är, undra om även Youtube skall dras inför domstol? Hoppas inte det, jag vill fortsätta och sitta framför datorn i perioder och knarka olika snuttar av humor. Undra vad man gjorde för, undra hur livet var innan Internet, innan fildelningen? Torftigt, jo det är klart. Men hur torftigt? Tja man kan ju alltid engagera sig i en eller annan förening som jagar fildelare så att man har något att göra :-)Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


090623 Enbart Samvaro

Enbart samvaro med andra gör livet värt att leva, men är också en källa till oro. Hela vårt liv går vi runt och vill känna oss älskade, behövda och omtyckta. De mest enkla och självklara saker. Ändå är det så svårt.


När jag ser mig omkring bland vänner och bekanta så stöter jag ofta på just denna kärna i våra förhållanden. Är vi älskade, är vi behövda och är vi omtyckta? Helst för just de vi är inte för det vi gör. Många är de som jagar som ständigt tvekar och frågar sig om de är älskade, uppskattade. Ständigt söker vi denna bekräftelse.


Ibland känner vi otillräckligheten. Det är okey, men vi kan inte leva med den, otillräckligheten. Att ständigt gå omkring och känna oss otillräckliga tror jag bara kan skapa missnöje och frustration. Ofta är känslan dessutom utan fog, men den finns där. Vi bär den med oss och vi drar den med oss ner när vi faller.


Vi ägnar våra liv efter att söka, efter att finna någon vi kan älska. När vi väl gör det borde vi kunna leva i harmoni, leva tillsammans och vara tillfreds. Det är i vår relation som vi skall hämta kraft, det är här vi skall känna oss bekräftade, uppskattade, älskade och långt mer än tillräckliga. Ibland blir det inte så och en osynlig kamp smyger sig in i förhållandet. Hur ofta ser vi inte just det, ett par som stretar och kämpar men med en osynlig kamp där var och en drar åt just sitt håll.


Ledsen, men jag tror inte på dessa förhållanden. Jag tror att det är just i samvaron som vi skall finna kraft, kraft att möta vardagens och jobbets krav. Var skall vi annars fylla på, var skall vi annars få vår energi.


Vänner som inget ger har knappast ett värde som vänner, möjligen behöver de vår hjälp. Men det är i vårt umgänge vi skall få kraft. Det är här vi skall fylla på för att kunna vara till hjälp både för oss själva och andra. Det är länge sedan jag klippte bandet till de som enbart sög musten ur mig, till de som bara tog och tog. En vänskap skall vara ömsesidig. Det är där jag vill känna mig trygg.


Det är enbart i mina ögon som otillräckligheten består. Svårt att göra sig av med den egna bekantskapen, så jag söker fortfarande sätt att känna tillräcklighet inför mig själv. I väntan på det söker jag kraft i mina relationer.


Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?

080622 Enbart Månadens Juni

Enbart tävling om månadens blogg.
Här finns de bloggar som är nominerade til månadens blogg för Juni. Omröstningen pågår fram till sista juni. Du kan rösta en gång varje dag. Vinnarna kommer att får 150 kr att skänka till valfri hjälporganisation.

Den blogg som vinner "Månadens Blogg" går till "Enbarts årsfinal" 2009 och vinnaren där kommer jag att bjuda på en middag på en restaurang i Stockholm. (På så viss blir ju jag också en vinnare ;-) Kan vinnaren och jag inte ses ger jag 1.000 kr till valfri hjälporganisation i vinnarens namn.

Se till att rösta på Enbart månadens blogg. Jag kommer oavsett vem som vinner att själv ge en motivering till den blogg jag funnit mest intressant och tänkvärd under månaden. Är du nominerad så länka hit och uppmana dina vänner att rösta på dig. Livet går inte bara ut på att kämpa väl, ibland också på att vinna. Frågan är dock vad vi vill vinna.


Det är enbart bloggar med ett innehåll som på ett ellar annat sätt manar oss till eftertanke som kan vara med i tävlingen.

De nominerade är:
Ett djupt sår, Ge mig livet tillbaka, Johanna, KrutrutMamman, Vilsen,

Rösta på månadens blogg i rutan till vänster på första sidan!

Tidigare nominerade, (Vinnare i fetstil).

Maj:
Bloggberta, En bok om dagen, Hispaliv, Kjell Stjernholm, Livsvinst, Mallan på nya äventyr, Pysans tankar, Sanna Bråding, Vuxet barn 

April:
Daniels värld, Jonvision, Ludmillas BloggMirAnnaSkoghuldran, TrollhareUlricas box of chocolate, Underbara barn, Vimmelmamman

Mars:
CPmammanEn mammas tankar och funderingarGussilago, JayneNär livglädjen tystnar, ShoegirlTindra, ThinLineVimmelmamman,

Februari: Ann, Daniels världHäxmamman, Ludmillas BloggMamma Melissa, När livsglädjen tystnar, Trollhare, Ulricas box of chocolate.

Januari: Ann, Annarkia, Anne, Cecillia, Fru Sörmlind, GladaKatarina, Gussilago, Hontass, Häxmamman, Josefin, När livsglädjen tystnar, Ludvig Sörmlind, Sabina, Underbara barn,


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


090613 Enbart Berlin

Enbart Berlin är en av de städer som förför. Jag är förförd, blir nästan alltid det av städer, stora städer med puls och en blandad kultur. Jag gillar att kunna vandra runt och se mig om. Ta in, sätta mig ner och bara studera allt och alla. Jag har inte varit här sedan Hedenhös tid och under tiden har mycket hänt.

Förutom att muren är borta har halva staden byggts om och jag känner inte igen mig och har än svarare att hitta. Men pulsen är här och ett befriande nattliv. Jo, vi har varit ute, och stadens ljus pa natten är än mer förförande än dess puls. Jag fullständigt älskar att vandra omkring i natten för att bara titta och njuta.

Lite ovan känner jag mig som svensk när grymmt vackra kvinnor kommer fram och undrar om jag vill ha roligt. Men visst är fragan lite konstigt ställd. Det är väll klart att jag vill ha roligt, men det är ju egentligen inte det de fragar om. Nej de gar helt enkelt fram till mig pa gatan och erbjuder sex mot betalning. Och nog har jag roligt fast utan att köpa sex. Det gar uppenbarligen att ha roligt bade utan sex och sprit.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Tidigare inlägg idag, Passa på!
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant

090610 Enbart Stolt

Enbart stolt, stolt som en tupp om morgonen, stolt som en nyförlöst mamma. Stolt så som en världsmästare, stolt som den förste att bestiga det omöjligaste av berg. Stolt som en pappa över sin son. Så stolt är jag. Stolt. Något annat ord finns inte att beskriva det jag känner, det jag är. Jag är stolt.


Jag ser på mina barn och jag ler. Jag ser på dem och jag känner hur hjärtat smälter. Ingenting kan vara större, ingenting kan vara viktigare och ingenting kan kännas bättre än just det här. Idag är Hampus dag, idag tog han på sig en välsydd kostym, handsydda skor, knöt en slips och sin bästa min. Idag satte han en mössa på sitt huvud, en mössa så vit, en mössa med skärm och inskriptionen Hampus forever.


I hällande regn under gråtunga moln sprang han ut. Han ropade och skrålade efter en hel dag av skålande. Glada och fyllda av vin kom de ut, glada och fyllda av glädje lät de regnet skölja ner medan de sprang, medan de ropade och sjöng. "Sjung om studentens ljuvliga dar..." och de sjöng, och de skrålade. De ljuvliga dagarna var förbi. Framför dem fans regn och blytunga moln. Men lyckan var, och skall så vara, total. De sjöng och kände stolthet över att kunna bocka av och lämna bakom sig.


Få har haft en sådan kamp med sin skola som just Hampus, få har fått kämpa så som han har gjort. Från första klass till sista. Men han har kämpat han har jobbat och jag känner mig så stolt. Så innerligt stolt. Han har övervunnit skolans restriktioner, skolans stelbenthet och sin egen skoltrötthet. Inte tack vare, utan trotts skolans insatser.


Hampus slutade, byte linje, hoppade av och började om. Han jobbade och kämpade och fick hoppa över en klass. Min stolthet vet inga gränser när jag ser honom stråla likt en glödande sol i regnet som sköljer över våra paraply.


Så älskade son, jag lyfter min hatt, jag lyfter vart glas i vårt vitrin och jag skålar och vrålar av glädje för dig. Du anar ej, kan ej ana hur stolt jag känner mig, hur glad du gör mig. Först när du blir far, när du blir pappa kan du veta innebörden av vad stolthet innebär. Älskade Hampus, jag är stolt, så enkelt är det, Stolt, stolt och åter stolt.


Tack älskade Hampus för att du finns, för att du gör mig stolt. Måtte livet göra dig rättvisa och ge dig all den lycka som finns att ge.


Jag älskar dig min son, älskar dig!


/Pappa

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Tidigare inlägg idag, Passa på!
För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090609 Enbart Passa på

Enbart passa på. Ja det gäller att passa på när det går, när det finns en möjlighet, när det finns ett tillfälle. Jag brukar gilla att läsa och lyssna på Fredrik Lindkvist. En av de begrepp han plockar upp som typiskt svenska är Passa på!. Det gäller att passa på!

Det går knappast att instämma mer! Framförallt inte när man har barn, jo det gäller att passa på. Jonas Gardell pratar om att det knull man missar idag är för alltid ett missat knull, så det gäller att passa på.

Egentligen finns det väll ingen anledning att vänta, varför skall man göra det? Nej en stund man kan ta tillvara för sex är en värdefull stund. Särskillt när man har barn. Ja förutsatt att bägge tycker så förstås och framförallt att det finns lust!

Det är liksom svårt att passa på om det inte finns lust. Fast lusten brukar ju komma, bara man passar på. Så jag håller med Fredrik Lindkvist, det gäller att passa på.

Undrar förästen hur det är för en annan Fredrik, jag tänker på statsministern. Lyssnar han på Lindkvist och passar på så fort det finns tillfälle. Men det är klart att det blir ju inte så romantiskt om han rusar in genom dörren och ropar "Fillipa, Fillipa, nu har jag tio minuter så nu gäller det att passa på!!!"

Rommantiken i ett förhållande är också avgörande för lusten. Det gäller att hålla lusten vid liv. Och glöden. Gör man det då kan man nog passa på. Så kanske hör man Fredrik ropa "Kom älskling jag glöder!" Och då gäller det att passa på!

Så passa på, för det knull vi missar idag, är för alltid ett missat knull. Eller hur Jonas.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Andra inlägg idag Enbart Stolt,

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090609 Enbart Fredsaktivister

Enbart några fredsaktivister är vi som beger oss iväg på en resa till Berlin. Glatt sänder vi mail och peppar varandra inför vår stundande resa om ett par dagar. Nedan ett kort utdrag ur ett av våra mail. Hoppas att du förstår den ironi som texten flödar av.

"Vad jag förstått har muren rivits. Detta bekymrar mig något. Vid mitt senaste besök för 19 år sedan fanns fortfarande delar av detta kommunistiska mästerverk kvar. Jag och min son har fina minnen från hur vi gemensamt hamrade på denna dåliga kopia av sin kinesiska motsvarighet. Jag hade därför sett fram emot att åter få användning för min småländska muskelkraft och min hammare.


Då muren nu tycks nedmonterad av kapitalistiska fanatiker för att bygga något så banalt som bostäder, köpcentra och diverse parker, ja det upprör mig. Vad i all sin dag skall vi nu banka på. Dessvärre finns inte ens Erich Honecker kvar att gå lös på, inte heller den något fryntligare Helmut Kohl sägs vara mottaglig för ett par slag..


Satan i gatan vi skulle rest till Gaza istället där har de förstått vikten av kultur och rest en liten barriär för oss gamla fredsaktivister att få banka på. Nå det får bli en annan gång istället."

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090608 Enbart Gjort

Enbart, gjort, ja så är det. Nu har en halv miljard människors öden bestämts. EU har röstat och bland alla röster finns min. En del finner det meningslöst men det gör inte jag. Dels för att jag valt en person som jag vet brukar se till att det händer något, Marit Paulsen. Hon blev invald. Men minst lika mycket för att jag ser att det är den chans jag har att påverka i frågor som jag själv aldrig hinner sätta mig in i.


Hur skulle vi kunna göra det, sätta oss in i alla frågor som politiken behandlar? Omöjligt. Jag blir så störd på alla de som pratar om att det är beslut som ligger för långt bort. Trams. Rent geografiskt är det närmare till Bryssel än vad jag har till en del norrländska orter. Det är enbart ett sätt att smitta undan vårt ansvar att säga vårt om hur vi vill att demokratin skall fungera och styras.


Men nu har Europa gjort det, vi har sagt vårt. Alla de, vilket är en klar majoritet, som inte har röstat har nu inget annat att göra än att finna sig i resultaten. Det måste jag också göra men skillnaden är att jag dels har varit med och försökt att påverka i en viss riktning. Dels har jag alltid den moraliska rätten att ta kontakt med min parlamentariker för att höra varför hon agerar som hon gör i olika frågor.


Även det är en viktig skillnad!

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

Tidigare inlägg idag: Enbart Valdag, Enbart Högburet,

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090607 Enbart Högburet

Enbart högburet huvud var va jag bar till vallokalen. Jo det är så att jag känner mig stolt. Stolt över att leva i en kontinent där vi får rösta, stolt över att jag satt mig in i vad jag vill och stolt över att EU är ett sammarbetsprojekt mellan hela 27 nationer i Europa.


Visst, visst jag vet att massor av människor är kritiska och negativa till EU. Tycket att det är dumt och fel. Det får de tycka om de vill men jag hoppas att de likt jag med stolt huvud går till valurnorna och lägger sin röst.


Att få rösta är ingen självklarhet, det är något som generationer tidigare än oss har kämpat för och demokrati är den styrelseform vi känner som fungerar bäst. Inte minst när det gäller att skapa fred och en samvaro med grannar som är stabil.


Idag är en dag att vara stolt, dagen då vi tillsammans får rösta för ca 500 miljoner människor. Så många ingår i den Europeiska unionen, en halv miljard. Att just Sverige som ofta slår sig för bröstet och anser sig som så bra, eller så mycket bättre. Ja att just vi skall ha ett så pinsamt lågt valdeltagande hoppas jag att vi kommer att byta och att vi börjar idag.


Med min röst på min kandidat, med min representant så röstade jag både fram det jag vill och blockerar det jag känner en stort avsky emot, Sverigedemokraterna.


Demokrati är något vi ständigt måste kämpa för, något vi alltid måste jobba för att bibehålla och förfina. Att bara skita i att rösta bidrar på intet sätt till demokratin. Ni som inte röstar kommer jag att känna mig fri arr ignorera i framtida diskussioner. Jag tycker att vår röst är värd att ta på alvar så det är med stolthet och i finkläder jag går till valurnorna. Hoppas du känner lika dant.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg och rösta den 7/6.

Tidigare inlägg idag: Enbart Valdag, Enbart Högburet,

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090607 Enbart Valdag

Enbart valdag och solen strålar åter. Märkligt att läsa i tidningen att 25% av Svenska folket vet inte om att det är val idag. Hur är det överhuvudtaget möjligt? Jag kan konstatera att om man lever i Stockholm så måste man i vart fall vara blind för att undvika att det är val. Runt om sitter en massa valaffischer som uppmanar oss att rösta på den ena eller den andra kandidaten.


Sätter vi på TV:n så går det inte att undgå de dåliga reklamsnuttar som de politiska partierna har satt samman. De är så dåliga att jag ofta blir full i skratt. Det märks att vi inte har någon erfarenhet av att göra politisk reklam i Sverige.


Så den som inte vet att det är val kan följaktligen inte ha någon TV, i vart fall inte titta på den. Inte heller någon dagstidning. Är det verkligen 25% (vilket undersökningen sa) som lever så isolerat att man inte ens vet om att det är val. Isåfall har vi en grupp av socialt missanpassade i vårt land som är enormt. Men jag tror inte på dessa siffror. Jag tror istället att det är ett uttryck för vad man anser om politik. Genom att svara nej på frågan om man vet om att det är val den 7/6, dvs idag, så visar man att man inte bryr sig.


Så kommer det alltid att vara, det finns de som aldrig kommer att bry sig om att ta sitt ansvar. Men när de inte är nöjda så kommer klagomålen. Faktum är att jag tror att det hör samman. Är du missnöjd så kan du aktivera dig och jobba för förändring eller så kan du vissa ditt missnöje genom att vända ryggen åt politiken. Tja, om man är tillräckligt besviken eller missnöjd kan det bli så. Självklart är det både fel, dumt och väldigt okonstruktivt. Men fullt förståeligt.


Nej go vänner nu ska jag inte skriva mer, nu skall jag ta på mina finkläder för nu är det en högtidsstund. Jag skall med stolta steg gå till vallokalen och jag skall ta en valsedel och jag skall kryssa den person som jag vill ge mitt mandat att föra just min talan i Europaparlamentet. För mig är det både viktigt, stort och något jag känner både glädje och stolthet över att få göra.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg och rösta den 7/6.

Tidigare inlägg idag: Enbart Valdag, Enbart Högburet,

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090603 Enbart Nytt

Enbart nytt, ja så blir det för min del med bloggen. Under en längre tid tillbaks har jag bloggat i bokstavsordning. Mest för att utmana mig själv och göra det lite svårare för mig. Men det är aldrig för sent att ge upp, så nu återgår jag till att blogga i de ämnen jag vill och om det jag vill.


Det troliga är också att det kommer att bli lite lugnare på bloggfronten under sommaren. I vart fall ställer jag inte krav på mig att blogga var dag. Inte heller ställer jag under sommaren krav på mig att läsa allas bloggar som kommenterat inne hos mig. För faktum är att det tar ordentligt med tid.


Ikväll skall jag försöka sova tidigt. De senaste två veckorna har jag konstant somnat var kväll mellan två och tre på natten. Det vore ju ok om det gick bra att sova vidare, men jag går upp var morgon vid senast sju så efter ett par veckor såhär börjar jag nu bli trött.


Sov gott säger jag därför till mig själv samtidigt som jag bäddar ner mig i nytvättade lakan och plufsigt dun.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg och rösta den 7/6.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090602 Enbart Demokratins pris

Enbart demokratins pris gör att jag kan försvara de kostnader som mötesfriheten har. Utanför mitt fönster idag kunde jag se ett tiotal polisbilar rulla in på Medborgarplatsen. Alla var piketbussar fyllda med lagens väktare. På torget lades en mörkblå matta. Under de tunga molnen tycktes den skifta i brunt.


Snart ställdes ett par flaggor upp, en mikrofon och ett litet podium. Scenen var riggad och skattebetalda poliser var beredda. Beredda att försvara vars och ens rätt att yttra sig, att säga sin mening, att framföra sin åsikt.


Fram skred Sverigedemokraternas företrädare men både deras förespråkare och motståndare höll sig långt ifrån torget. För döva öron skanderade SD ut sin politik och det fördolda hat som göms bakom välfriserade luggar kunde inte ens höras.


Demokratin har ett pris och det är att försvaras till varje pris. Även när priset är tio piketbussar fyllda med skattemedel för att tre män i välfriserade luggar skall få uttrycka sitt fördolda hat mot andra människor. Det är priset för vår demokrati, det är vad vi skall försvara det är den demokrati jag vill bevara och det är just den demokratin som gör att mörkrets krafter enbart kan vinna kortsiktiga segrar men aldrig mer få fäste i i folkets själ.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg och rösta den 7/6.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090602 Enbart Annorlunda

Enbart annorlunda, ja det är vad nedanstående skämt blir när ett enda ord byts ut. Blondiner tycks alltid ok att skämta om, judar är inte lika rumsrent, inte heller "negrer". Men om vi byter ut orden mot Sverigedemokrat då? Får man skämta om dem? Är det över huvudtaget kul? Faktum är att jag anser flera av dem direkt osmakliga, oavsett vilka de rör.

För att skämt skall vara roliga är det situationen och tajmingen som styr. Därför funkar de ganska dåligt i text på Internet. Så jag ber genast om ursäkt för dessa skämt. Anledningen till att jag skriver dem är för att visa på hur vi kan anse att en del saker är ok att skämta om, t ex blondiner men att annat är inte bara tabu utan också osamkligt.

Omgjorda blondinskämt.

 • Vad är det för skillnad på en smart Sverigedemokrat och ett ufo?
  - Det finns folk som påstår sig ha sett ufon.
 • Hur stjäl man en fönsterplats från en Sverigedemokrat som ska flyga till Paris?
  - Säg att bara mittenstolarna går till Paris.
 • Varför stoppar Sverigedemokrater p-piller i spolarvätskan?
  - För att slippa ha gummi på vindrutetorkarna!
 • Vad sa Sverigedemokraten när hon blev retad för att hon hade vakuum i huvudet?
  - Bättre det än ingenting alls.
 • Varför har Sverigedemokrater en hjärncell mer än en hund?
  - Så att hon inte ska lukta alla i skrevet.
 • Varför står det 17 Sverigedemokrater utanför krogen?
  - Man måste vara 18 för att få komma in.
 • Vad är det för skillnad på en Sverigedemokrat och yttre rymden?
  - I yttre rymden finns det hopp om intelligent liv
 • Varför äter Sverigedemokrater bönor på lördag? -Så de kan bada bubbelbad på söndag
 • Varför stoppar Sverigedemokrater in p-piller i näsan? -De vill inte få snorungar!
 • Vad är det för likhet mellan blandfärs och Sverigedemokrat? 30% gris och 70% nöt!!
 • Vad använder Sverigedemokrater som karta i öknen? Sandpapper
 • Vad har en Sverigedemokrat och en ölflaska gemensamt? Båda är tomma från halsen och upp.

Omgjorda judeskämt

 • Vad är skillnaden mellan en pizza och en Sverigedemokrat?
  Pizzan skriker inte när du stoppar den i ugnen.
 • Vad har en nerslagen Sverigedemokrat gemensammt med Mc Donalds?
  Livet har sina goda stunder.
 • Vad är det för likhet mellan en Sverigedemokrat och ett bildäck?
  Båda skriker när man gasar.
 • Vad gör en Sverigedemokrat i ett askfat? -Släktforskar!
 • Vem är världens snabbaste? - En Sverigedemokrat genom tyskland.
 • Vad är det för skillnad mellan jultomten och en Sverigedemokrat? - Tomten kommer ner genom skorstenen, Sverigedemokraten far opp genom den.
 • Vad är det för skillnad mellan en överkört hare och en Sverigedemokrat? Framför haren finns det bromsspår

Omgjorda "negerskämt"

 • Vad är det för skillnad mellan en Sverigedemokrat och en handboll?
  En handboll sparkar man inte på.
 • Varför har Sverigedemokrater så stora handväskor? -Jo, för att få plats med läppstiftet.
 • Vad sa Gud när han skapade den första Sverigedemokraten? - Oh skit!
 • Varför stack Sverigedemokraten då hans flickvän sa att hon skulle ge honom ett "blowjob"? - Han blev rädd för att han skulle förlora sin arbetslös ersättning.
 • Vad har Sverigedemokrater och sperma gemensamt? - Bara en på två miljoner fungerar!
 • Hur får du in 12 Sverigedemokrater i en personbil? - Lägger en bidrags check i baksätet.
 • Vad är skillnaden mellan en god Sverigedemokrat och en ond Sverigedemokrat? - Den goda sitter på en öppen anstalt.

Peter PC Carlsson
Glöm inte att nominera till juni månads blogg.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant


090601 Enbart Winner

Enbart vinnande blogg i Maj blev Pysans tankar med hela drygt 37% av rösterna. Pysans tankar går nu till årsfinal och får 150 kr till valfri hjälporganisation. Grattis till dig Pysan. Jag kommer att fortsätta att följa dig och din blogg, framförallt hoppas jag att du blir frisk.  Skänk gärna till hennes insamling på Cancerfonden!Som vanligt är de bloggar som deltar intressanta att läsa. Såväl vinnare som övriga nominerade bloggar är väl värda ett besök.


Nominera nu!
Nu börjar nominering till månadens blogg för juni månad. Nominera i komentarsfältet nedan. Detta går att göra fram till 15 juni. Vinnaren i varje Månadens får 150 kr till valfri hjälporganisation. Den blogg som vinner "Månadens Blogg" går till "Enbarts årsfinal" 2009 och vinnaren där kommer jag att bjuda på en middag på en restaurang i Stockholm. (På så viss blir ju jag också en vinnare ;-) Kan vinnaren och jag inte ses ger jag 1.000 kr till valfri hjälporganisation i vinnarens namn.


Det är enbart bloggar med ett innehåll som på ett eller annat sätt manar oss till eftertanke som kan vara med i tävlingen.


Peter PC Carlsson

För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen  Intressant?


RSS 2.0