100717 Enbart Rut

Enbart Rut tycks röra upp känslor, ja inte Rut själv men avdraget för Rut. Fantastiskt att det fortfarande i vårt land 2010 kan vara upprörande att ett kvinnodomän som hemmet och dess sysslor inte kan accepteras vara värt att betala för. Märkligt hur personer som man tror skall vara för jämställdhet ställer sig på patriarkalets portaler och ropar att det är pigsysslor. Jag kan inte förstå det! Menar man att de kvinnor och män som städar och donar i sina egna hem utför pigsysslor? Eller menar man att det är fult att utföra dessa sysslor?

 

Oavsett vilket alternativ det är så är det märkligt att man ta strid för att det inte skall vara möjligt att köpa dessa tjänster med skatteavdrag när samma personer argumentera för att det är bra och riktigt att kunna köpa in tjänster på den traditionellt manligt dominerande hemmaarenan. En målare får gärna komma hem och göra ett jobb, en snickare, en rörmokare eller en plåtslagare lika så. Men kommer den en invandrarkvinna med en dammvippa så är det dags att ta till brösttonerna och ropa piga.

 

För min del är det fel i dubbel bemärkelse. Dels motverkar man att öka jämställdheten i hemmen genom att det inte skall gå att köpa alla hemmets tjänster med skatteavdrag (jag skulle förstå och sympatisera med att man är emot alla skattesubventionerade tjänster, då även Rotavdragen). Dels så motverkar man för en stor grupp bl.a. invandrarkvinnor som har svårt att finna en försörjning i vårt diskriminerande land.

 

I skrivande stund damsugas det i min bakgrund. Hon kommer från Thailand, hon är ungefär lika gammal som jag och har liksom jag fyra barn. Hennes man omkom i Tsunamin i Puket där han körde Tuktuk (Taxi). Några månader senare flyttade hon till Sverige med sina fyra barn. Fick först jobb på KTH som städare. Där trivdes hon jättebra och var nöjd med de 12-13 tusen hon tjänade varje månad. Det var jättebra berättar hon. Men efter 20 månader blev hon och även andra städare uppsagda. Det för att KTH inte skulle vara tvingade att erbjuda dem fast jobb. Nu har den av facket administrerade A-kassan tagit slut och de 9 tusen hon fått där har upphört.

 

Sedan dess arbetar hon några timmar då och då på en Thaisalong och ger massage. Det ger några tusen i månaden. Hon har också två städjobb. Det ena fick hon så sent som idag, hos mig. Det andra ger någon tusenlapp i månaden. Hon är lycklig som har ett boende som bara kostar knappt fyra tusen kronor. Men ändå är det svårt att få pengarna att räcka till sig själv och de fyra barnen. Givetvis är hon anmäld på arbetsförmedlingen men har inte fått något jobb. Lär nog heller knappast få. Det står inte en rad arbetsgivare i kö för att anställa en medelålders kvinna från Thailand som inte har mer än 20 månaders erfarenhet av att städa på KTH.

 

Erfarenheterna från Thailand är lite svårare att räkna in. Eller vad krävs för att sedan barnsben föja med sin far ut i skogen (fylld av ormar och andra faror) klockan ett varje natt, ja natt! Skära ett snitt i 1.000 träd, därefter två gånger gå tillbaks och samla in den vätska som runnit från gummiträden. 13 timmar efter att jobbet börjat kunde hon och hennes far gå hem. Eller vad anser svenska arbetsgivare att det är värt att hon har lagat Thaimat och under 15 timmar kört runt på en moped för att sälja den för att slutligen få ihop 120 svenska kronor om dagen?

 

För henne och många andra finns det få möjligheter på den svenska arbetsmarknaden. Framförallt är det för henne som Rut är till. Mycket mer än för mig. Jag skulle kunna betala henne svart det skulle jag ha råd med. Men skulle jag betala fullt ut så skulle vi nog prioritera annorlunda på våra utgifter. Med Rutavdraget får vi möjligheten att kunna hjälpa både oss själva och henne. Problemet för mig just nu är att hon än inte har F-skattsedel, så idag blir det svart städhjälp. Men jag har lovat henne att hjälpa henne så att hon kan få en F-skattsedel. Hon vill det för det ger henne lite grund för en pension, även om den knappt kommer att bli något att räkna med.

 

Kan ni som är så ivriga motståndare förklara för mig varför denna invandrarkvinnas tjänster, och en av hennes få möjlighet till försörjning utanför socialhjälp, inte skall vara avdragsgilla med om jag ringer till ett redan etablerat byggföretag (med svenska byggarbetare medlemmar i Byggnads -söker du på det kommer du till socialdemokraterna.se!!!!) så är det ok att göra avdrag? Dels har de ganska lätt att få jobb, de är inne på arbetsmarknaden, de tar grymt bra betalt, kommer sällan i tid och färdar i princip aldrig sina jobb på utlovad tid. Anledningen är att de har för mycket jobb hävdrar de själva. Så varför skall de då subventioneras???

 

Själv är jag i grunden tveksam till alla subventioner av skatter. Men om du skall ha subventioner för tjänster i hemmet då är det för det som idag kallas Rut-avdrag medan Rotavdragen direkt borde slopas.

 

Det är tyvärr med en tag i bröstet som jag skriver detta och konstatera att det finns både drag av patriarkalism och etnisk diskriminering hos de som motsätter sig just Rutavdraget samtidigt som de förespråkar Rotavdragen. Att Mona Sahlin så nedlåtande talar om dessa hårt arbetande invandrarkvinnor gör mig ont. Hoppas att hon får tillfälle att omvärdera och inte bara gå på en blockpolitisk autopilot och vara emot allt som skulle kunna vara bra!

 


Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


100715 Enbart Littorin

Enbart Littorin vet vad som är sant. Ja möjligen också den tjej som påstås sålt sex till honom. Men allvarligt talat. Kommer man verkligen ihåg det fyra år senare? Jag måste för egen del säga att jag kan inte säga att jag kommer ihåg de tjejer som jag haft sex med. Då har jag ändå inte haft särskilt många. Om man nu jobbar som prostituerad så har man säkert lika många kunder under ett par veckor som jag haft tjejer i hela mitt liv.

 

Littorin var ingen offentlig person och inte känd när detta påstås ha skett, ändå skall ”Anna” ha kommit ihåg efter fyra år, just i valrörelsen. Jovisst. Tillåt mig att tvivla. Naturligtvis kan historien vara både sann och osann. Dock anser jag att publiceringen efter Littorins avgång är felaktig från Aftonbladet detta oavsett sanningshalt i påståendet. Hade han fortsatt att vara minister hade det varit en annan sak. Men nu är han inte det.

 

Det leder främst till två saker. 1 fler sålda lösnummer för Aftonbladet. 2 Den avgångne ministerns barn drabbas. Gissa vilka diskussioner de ständigt får möta bland sina kompisar. Det skulle kanske Littorin tänkt på tidigare säger någon. Ja visst, men varken den som säger detta eller jag vet om han ens har gjort det han anklagas för. Detta är i klass med dumheterna som Beatrice Ask kom med om orange kuvert till brottsmisstänkta.

 

Kanske dags att införa lite offentliga spöstraff i landet igen, så att vi kan stå runt omkring och gotta oss åt andras olycka. Själv både hoppades och trodde jag att detta var en mörk tid vi lämnat bakom oss!

 

Men fan heller, i moraljaktens namn tycks lag och rättssäkerhet få stå tillbaks. Det är till och med så att jag själv känner lite för att plocka fram piskan och på offentlig plats piska upp Aftonbladets redaktörer och den nakna rumpan på Beatrice för hennes förslag. Skillnaden mellan mig och ovanstående är att jag inte ens nämner mina idiotiska tankar.... hooopsan det gjorde jag visst. Så spöstraff till min håriga ända också, piska den både röd och blå.


Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
Läs mer på Expressen, Aftonbladet.


100714 Enbart avslöjad

Enbart avslöjad är den linje även Frankrike väljer. Förbud att bära burqa eller niqab, dvs huvudbonad som skyler ansiktet. Fem miljoner muslimer i Frankrike varav ca 2.000 bär ansiktsbonad. Skulle det verkligen vara ett så stort problem att det kräver lagstiftning?

 

Självfallet inte, det vi ser är rädsla för det okända och ett försök att tvinga in det okända i det vi känner till. Om de ändå bara bar en huvudduk så som nunorna. Undra om nästa steg är att förbjuda mask för tandläkare, kirurger, Halloweenfirande barn eller skydd för hockeymålvakter, biodlare eller sanerare? Knappast! Vad är problemet med att någon bär kläder som är främmande för oss?

 

Visst kan jag hålla med om att det är kvinnoförtryck, precis som varje kloster fyllt av nunnor är det. Eller varför inte de flesta styrelserum för att inte tala om fikaplatserna på våra vanliga manliga arbetsplatser med anslutning till Metall. Jargongen är hård och inte ens i närheten av politiskt korrekt. Anledningen till förbudet står att spåra i helt andra anledningar än kvinnoförtryck. Frågan är vad? Jag gissar att Sverigedemokraterna med Jimbo i spetsen applåderar och snart kommer att kräva samma sak för de fåtal bärare av ansiktsbonad i Sverige.

 

Det finns många anledningar att angripa religiösa företeelser men knappast hur de klär sig. Det är vars och ens ensak. Däremot finns det anledning att i Sverige ifrågasätta religiösa friskolor. Skolor som drivs av religiösa samfund och där barn redan från nappflaskan matas med religiösa läror.

 

Religion är en privatsak och borde så förbli, att ge sig på klädsel är meningslöst. Redan idag är det flera yrken som inte tolererar att man inte visar sitt ansikte. Det är inget konstigt och också helt rätt, det blir då vars och ens eget val att välja att bära eller inte bära ansiktsbonad.

 

Visst säger några direkt att det är inte vars och ens val, de är tvingade. Ja kanske är en del det, kanske har de blivit fostrade att de skall dölja sin skönhet. Men förbud är knappast vägen att gå. De problem vi ser med fundamentalistisk religion och politisk fanatism behöver angripas långt tidigare än så. Det är när vi möter åsikter i fikarum, dörrknackande Jehova, torgmöte med antidemokrater eller när vi ser en beslöjad kvinna som vi skall agera. Inte alltid genom att fördöma men genom att visa vår reaktion. Ett öppet och fritt samhälle kräver så mycket mer än ett förbud. Den vägen är Jimbos väg, inte en väg för demokrati och förståelse.

 

P.S. För er som inte vet det är heltäckande kroppsklädsel så som burqa och niqab förbjudet i muslimernas viktigaste stad Mecka. Vi skall inget dölja för gud.


Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?
Läs mer på SvD, DN, Expressen.


100704 Enbart Skönhet

Enbart skönhet kan vara så bedräglig, så skiftande och likt vatten så falsk. Eller hur ska jag förstå all den skönhet som så plötsligt klär av sig och finns överallt runt omkring så fort solens strålar värmer?

Är det skönheten jag ser, var var den tidigare? Vad är det som gör att kroppar som badat i sol blir likt en len smekning för min blick? Kanske har jag blivit gubbe, kanske har jag bara blivit mogen och uppmärksammar den skönhet som finns.

Den som under månad efter månad har gömt sig och hållit min längtan och lust på halster. Så kommer tiden, den är nu, då hud möter strålande sol. Då små klänningar ger livslust till alla som ser. Och gud vad vi ser, vad vi tittar och stirrar. Hur kan vi annat? Hur kan vi beskyllas för att vi gör det?

Att se allt det vackra omkring oss är inget annat än ett tecken på att vi lever, att vi fortfarande är vitala att vi vill föra vår säd vidare. Ja det är så det är, även om det inte är det vi tänker.

Det är vår instinkt, vårt kall. Ett kall som så ofta blir förtryckt, som blir hånat och förlöjligat. Så låt mig på en gång säga. JA, jag är gubbsjuk, i vart fall om man med det medar att jag kollar på och åtrår vackra kvinnor. Åldern är sekundär, skönheten primär men jag vet att mina chanser att så min säd är minimal.

Men det indrar inte min lust, det dämpar ej min kåthet och min längtan efter att få föra mina gener vidare i ytterligare en kropp.

Kanske skall jag beskyllas för det, kanske är det rätt att jag hånas, kanske är det riktigt. Men naturens krafter vill att jag bejakar, att jag örsöker, hur fåfängt det än är. Själv sitter jag här och ler. Jag vet min begränsning, jag förstår att en medelålders man har små chanser att nå fram. Men det borde inte hindra mig att försöka.

För trotts allt är vi sociala djur. Djur som inget annat vill än att förökas. Kanske är det nu det blir problem, att flirta, älska och leka må vara men att förökas innebär ett ansvar. Ett ansvar jag ej vill ha. Så kanske blir det ändå så att jag flirtar och bejakar, kanske också bejakas.

Men sedan är det stopp för inte vill jag ha ännu mera ansvar att bära. Men nog är det vackert, när sommaren är här. Vackert med de luftiga korta tyg som lyfter i vinden.

De solsmekta axlar och armar som rör sig fram. Jag sluter mina ögon och drömmer mig bort. 


Peter PC Carlsson


För övrigt anser jag att Sverigedemokraternas åsikter och cancern skall bekämpas!

Gör ENBART som favorit på Nyligen Intressant?


RSS 2.0