Enbart annan dag 071226

Enbart en annan dag. En dag som är fri rån magsjuka. Nästan en ovan känsla, men ack så välkommen. Efter en tidig morgon, som vanligt, så åkte vi ner till bröderna H&M alltså Hampus och Mattis. Tillsammans gick vi sedan till min bror och hans familj. Så julefriden kunde firas vidare i några timmar. Konstigt nog har jag och Anders (min yngste bror) alltid så mycket att prata om, det finns så mycket gemenskap trotts att vi verkligen är så olika. Tommy (min andra bror som nu bor i USA) har jag så mycket mer gemensamt med men vi umgås alltid så lite, prata så lite med varandra. Nåja!


Efter några timmar var det dags för mellandagsrea, men eftersom vi hade en spik i hjulet på bilen så ansåg jag det för bäst att först ta bort den och laga punkan. Nu kanske du inte vet h man gör? Men det gör jag. Jag har varit med om detta för. Jobba extra på ett bygge en gång och då fick jag punka tack vare en spik. Så in till verkstan och nyfiken som jag är så lärde jag mig hur man laggar ett spikhål. Enkelt som attan faktiskt. Så jag började med att ta bort spiken. Då gick den sista luften ur... förvånad.... Knappast va. Därefter fixar man en bit slang, gummislang. Det funkar nog inte med kondomer, utan bör vara minst cykelslang, gärna bilslang. Sedan köper man lim för gummi. Klipper till en liten bit gummi på två gånger två centimeter ungefär, kletar in den med lim på bägge sidor och med hjälp av en skruvmejsel trycker jag ner den i hålet där spiken satt. Voila! Klart. Det gummi som sticker upp skär jag av med en kniv.


Visst låter det lätt, det är det också men ganska pilligt att få slangjäveln i hålet faktiskt, men det är bara att pilla på så glider gummit in.... Hmmm... nja ni fattar säkert.


Den dynamiska duon H&M delade sig och kvar var M som följde med in på shopping, 20 minuter det var allt. Sedan hem och spela spel hela eftermiddagen. Så gott att få sitta med Mattis och göra det. Men den rackarn vinner jämt över mig (i dator och TV-spel)  trotts att jag hotade med våld om jag skulle förlora. Det biter liksom inte, jag kanske inte är trovärdig längre när jag hotar med våld. Någon gång ska man väll verkställa hoten om de ska bli trodda.


Nåja det var en skön eftermiddag och på kvällen värmde vi världens godaste kalkon från dagen innan. Och farmor som säger att hon inte kan laga mat. Fast, det vet ju vi att hon kan.... Sen flöt kvällen lugnt.

Trött som attan vid tio på kvällen ville jag sova, men Mattis tyckte som vanligt att det var töntigt tidigt. Visst det kan jag hålla med om men jag är ju en tönt och försöker att leva upp till det lite då och då. Vi enades om att se en film tillsammans. En typisk tonårsfilm, amerikansk. Jag trodde jag skulle somna men som vanligt när jag ser på film så ser jag klart, däremot somnade tonåringen... haha, vem är tönt nu då ;-)


Enbart tonåring


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0