Enbart julafton 071224

Enbart julafton och vi har börjat att bli lite bättre. Men den enda som fortfarande är hur bra som helst, men som kommer att få en tråkig julafton, ja det är Leon. Tapper som få, undrar han om mamma och pappa mår bättre så att vi kan åka till småland och tomten.

Gårdagens biljetter rann iväg, bokstavligt talat. Idag har vi dock vågat oss på att boka nya biljetter. Så vi har bestämt oss för att skjuta fram hela firandet ett dygn. Så i morgon blir det julafton. Större delen av världen firar ju ändå inte på julafton. Faktum är att det nog bara är vi i Skandinavin som firar på julafton. Övriga protestantiska och katolska delen av världen firar på juldagen. Och om man nu är ryskortodox så firar man en vecka efter nyår. Tja, Jesus föddes ju ändå inte nu utan troligare någon gång på vårkanten, så det spelar ju ändå ingen roll när vi firar.

Men lite lagom sjuk så är det ju skönt att ligga och slökolla på TV. Vi har enbart tre kanaler och av erfarenhet vet vi att stora helger brukar det slås rekord i tristess som skall visas. Eller vad sägs om följande uppiggande program på TV2 idag:

- Åbo julfred
- Djurens ålderdomshem
- Toivola
- Annes trädgård
- Vi älskar körsång
- Dagmar
- Carin 21.30
- Gudstjänst
- Landet runt
- Från atlanten
- Historien om..
- Rapport
- Julkonsert
- Berömd konst

Nå, ni förstår säkert poängen, inte mycket som rockar loss där inte. Nåja vi får väll umgås istället lita lagom magsjuka. Med en liten som hoppas att vi snart ska bli bra och kunna resa till småland där tomten finns, den 25 som i den stora delen av den kristna världen :-)

Enbart jul några gånger om året.

Peter PC Carlsson
Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0