Enbart läsande 071215

Enbart allt för tidigt som vanligt vaknar Leon och efter att han fått ligga bredvid mig och värma sina iskalla fötter mot mina lår så går vi upp. Han får strumpor på sig och vi börjar med lite morgonpyssel. Så otroligt gosig på morgonen. Först lite barnprogram på fyran och därefter ettan. Nu står en film på i bakgrunden. Men Leon pysslar själv med diverse saker. Just nu undersöker han kombinationen av en tejprulle och en gammal kamera.

Själv har jag hela morgonen suttit o läst i Jonas Gardells dagbok på nätet (länk finns från min sida till hans om du vill läsa). Han har alltid varit en viktig person för mig. Fast han inte vet om det. När jag första gången för länge länge sedan läste "En kommikers uppväxt" så ville jag så gärna ta kontakt med honom för att tacka för allt det som boken gav mig. Men jag gjorde det inte. Tänkte att han har nog tillräckligt av personer som kontaktar honom ändå . Så jag lätt bli. Inte ska jag störa, inte jag inte. Vem är jag att tränga mig på.

Inte ska jag störa, inte jag inte. Men kom gärna och stör mig, stör min bild av världen stör det som styr mitt liv, kom, kom och stör, snälla kom och stör. Du stör inte bara du stör, men jag blir störd av att inte bli störd. Nå det är jag det. Jag vill bli störd. Och Jonas stör mig, han skakar om och berör. Jag älskar honom för det. Jonas jag älskar dig!

Så idag har jag suttit och läst ett par månader av hans dagböcker. Och nog berör du som vanligt Jonas. Konstigt nog kan jag känna mig så trygg i det vemod som finns mellan hans rader. En sådan igenkänning.

Lyckligtvis har jag massor av sidor kvar att läsa och det bästa av allt, han skriver ju hela tiden. Jag behöver inte sitta och vänta på att en bok ska komma ut.

Snart ska jag ut i decemberdagens gråhet. Ska till systemet för att handla in en gigantisk ölflaska från Belgien. Jag ska nämligen på 40 års kalas ikväll. Jag tillsammans med ett stort gäng av HBTQ-personer (homo, bi, trans och Querpersoner). Ensam som hetro kille. Om jag nu är det, är faktiskt inte så säker.... troligen är jag också lite bisexuell. Det är nog de flesta mer eller mindre även om det är få som erkänner det.

Nå i vilket fall som så vet jag att de pressenter som min vän kommer att få är i temat "bryta mot normen" och med anspelning mot hennes sexuella läggning. Så jag tänkte att jag bryter mot normen i denna samling och gör något normalt :-) Undrar om de fattar det eller om jag bara kommer att ses som traditionell. Tja det bekymrar inte mig, jag vet ju vilka tankar som ligger bakom varför jag gjort det val av pressent som jag gjort.

Nej nu ska jag sätta på en kopp espresso för nu gör sig koffeinbristen påmind.

Enbart jag idag.

Peter PC Carlsson
Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0