Enbart utbränd 071221

Enbart åtta år sedan. Ja så länge sedan är det min resa mot och igenom utbrändheten började. Jag svarade nyligen en annan blogg med ett kort inlägg.
"Jag blev själv sjukskriven för utmattningsdepression för ett antal år sedan. Resan tillbaks är tung, den är lång och den är jobbig. Att skriva är ett bra sätt att bearbeta allt som hänt. Jag både skrev och studerade för att förstå vad som hände just mig."

Jag kommer här också att skriva vad som hände mig, delar av det åtminstonne. Det är åtta år sedan och fortfarande har jag sviter kvar, sviter som aldrig kommer att gå ur. Jag har sår, sår som inte vill läka, sår som blivit till ärr och sår som fortfarande blöder. Men jag har bättre lärt mig att leva med mina sår, mina ärr. Och jag har också lärt mig att bättre hantera mina resurser, göra mer men med mindre förbrukning av min egen energi. Hushålla med mina egna resurser. Ja det går, det går och jag gör det.

Nå mer om det i den del som kommer att heta just Utbränd. Fast egentligen gillar jag inte uttrycket. det är så deffinitivt. utmattningsdepression är bättre. Det säger också mer vad det är. En depression till följd av en mental utmattning. Ja avdelningen får med andra ord heta Utmattad.

Enbart utmattning

/Peter PC Carlsson
Kommentarer till Enbart

Postat av: Ida

Har också varit där... (det var ca 5 års sen)
Jag tappade ett helt år. Vill inte säga förlorade ett helt år, för jag lärde mig en hel del också. Jag växte och blev starkare. Man får med sig mycket lärdom. Men jag kan hålla med och det är nog så, alla sår läker inte, dom flesta gör det. Några tar längre tid. Vissa har man med sig men dom går att leva med.
Det är nog viktigt att inte glömma. Man ska lära sig se varningsignaler så man i alla fall kan försöka hålla sig bort från den trötthet/utmattning som gör att man blir sjuk.

2007-12-21 @ 21:01:16
URL: http://mobjer.blogg.se

Postat av: Nina på Johangården säger

November 2003 fick jag en obehaglig närkontakt med den berömda väggen. Utbränd. Inte något jag vill göra om.

2008-01-05 @ 21:57:36
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0