080402 Enbart Myt

Enbart myt, myt om den vi vill vara upprätthåller vi. Vi lever våra liv i en dröm att vara något, någon. Det som stödjer myten om den vi vill vara håller vi vid liv, understödjer och underblåser vi. Svärmorsdröm eller en gangster, sak samma vi upprätthåller myten av oss själv.


Vilken är din myt? Vilken är min att upprätthålla? Vet jag ens om den, vet du om din? Vi har alltid ett val, ett val att leva myten eller att ändra den, förändra den.


Ingen av oss är ett offer, vi är huvudpersoner i filmen om våra liv. Det är vi själva som avgör och som väljer att göra eller att inte göra det bästa vi kan av våra liv. Att vara ett offer är också ett val, också en myt att leva.


Jag har drömmar om mitt liv, drömmar som kraschat och drömmar jag fortfarande lever för. Drömmar som ger näring i just denna dag, just denna stund. Det är inte de krasade drömmarna som skall uppta min tid, som skall uppta din. Det är de drömmar vi vill leva.


Varken hjälte eller martyr, men en förebild på just mitt sätt, på just ditt sätt är värt att drömma om. Den myten är värd att vårda, att leva.


När jag sitter i min stol och tänker, känner och funderar ja då kan jag välja att bekräfta eller bekämpa de tankar som kommer upp. Vilken myt jag vill upprätthålla. Men hur lätt är det inte att bara låta sig fångas, låta sig förledas in i gamla vanor, att fly och leva den gamla myten. Rulla i gamla kända spår, gräva vidare i redan djupa mönster. Det är ett val, det är ditt och det är mitt. Vi väljer, om så vi väljer att vara offer.


Myten om dit liv, sista föreställningen går just innan det är dags att somna in. Men det är aldrig för sent att ge upp, aldrig för sent att välja en ny väg, nya myter att leva.


Det är enbart ett val bort, enbart ett val, ditt och mitt.


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0