080806 Enbart Vice

Enbart vicepresident eller enbart en vis president? Spekulationer fortsätter om Clinton skall bli Obamas kandidat. Vi vet det snart. Men blir det över huvud taget en demokrat som president denna gång? McCain har ett starkt stöd i USA, Obama i Europa. Nu är det ju invånarna i USA som väljer.


Flera av de jag pratade med när jag var i New York höll med entusiasm fram Obama. Men i Midwest var det inte ens läge att prata politik. Här går man till kyrkan på söndagarna, och är konservativ. USA är ett mycket kristet och religiöst land. Ett land som vore muslimskt och betedde sig på exakt samma sätt skulle vi vara rädda för. Dessa kristna förfaller ofta att rösta republikanskt.


Men nog låter det som en spännande kombination Obama som förste svarte president och Hillary som vicepresident. Dessutom en av USA:s mest framgångsrika presidenter Bill Clinton i kulisserna. Inte utan problem med dessa starka viljor och karismatiska personer i samma stab. Ändå kan jag inte låta bli att drömma om detta scenario.


Go go Obama go.


Peter PC Carlsson

Pingat på Intressant.

Läs och ta ställning mot FRA-lagen. Kontakta din riksdagsledamot.
Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0