080812 Enbart Jämförelse

Enbart jämförelse ägnade Tamas Gellert sig åt i sitt sommarprogram, en jämförelse mellan hur flyktingar tas emot idag och när hans föräldrar kom från Ungern 1956. Då stod Järring på perrongen och beskrev med darr på rösten hur flyktingarna nu kom och sökte sig en fristad. Idag görs inga radioreportage när flyktingar kommer, ingen nationalklenod som Järring står med gråt i rösten och beskriver deras ankomst. 2006 firade Migrationsverket med tårta till följd av en lyckad utvisning.


Inslaget är två år gammalt men det har knappast blivit lättare att vara flykting i Sverige, eller Europa över huvudtaget.


Nu kommer Sverigedemokraterna att dundra inför nästa val, de kommer att ställa grupper mot varandra som så många gånger förr och peka på hur det behövs mer pengar till vård och omsorg. Hur våra gamla inte tas omhand och hur mycket flyktingarna kostar, hur brottsliga de är och vilka hemska kulturer de för med sig. Allt detta har de sagt tidigare och kommer att säga på nytt. Det var inte sant då och det är inte sant nu.


Att debattera med en Sverigedemokrat är egentligen tämligen meningslöst. De innebär då att man går med på att argumentera deras snedvridna och förvanskade bild och hur samhället ser ut. Hur skall man svara rätt när felet finns i frågan. "Har du slutat att slå din fru?" ja eller nej. Det ges inget utrymme till att man inte slår sin fru. Har du slutat att begå brott? Kanske skulle det gå att debattera om de kunde svara ja på denna fråga "Har ni nu slutat av vara emot invandrare?"


Nästa val kommer till stora delar att handla om miljöfrågor, om återställare och om kullkastning av den svenska modellen, om att stänga våra gränser. Att göra vår flykting och invandrarpolitik än mer restriktiv är att gå från den svenska modellen. Det är att stänga ute de som behöver vårt stöd. Sverige är till stora delar byggt med hjälp av invandrare. Det är det mångkulturella Sverige som har förutsättningar att skapa utveckling, att skapa nya tankar.


Men när Sverigedemokraterna kommer att göra anspråk på taburetterna så lär vi se både allmänhet och politiker som tassar på tå. Bengt Westerberg reste sig när Ny Demokratis förespråkare Bert och Ian skulle sätta sig i soffan efter att de blev invalda. Han tog av sig micken och gick. För detta har han fått mycket skit. Jag tycker att det hedrar honom. Att hävda att man måste samverka med alla som är demokratiskt valda är naturligtvis inget annat än rent nys. Varför då? Varför skulle alla behöva samverka?


Mona Sahlin har taktiskt och riktigt tydligt sagt att hon inte kommer att stödja sig på Sverigedemokraterna för att bilda regering. Reinfeldt har ännu inte sagt samma sak och lär inte heller göra det. Som opinionen ser ut nu kan de vara hans enda hopp att behålla makten. Att behålla en makt med stöd av Sverigedemokraterna är inte värt priset, då bjuds de in ditt de inte hör hemma.


Främlingsfientligheten frodas, den gror runt om i vårt land och Sverigedemokraterna kommer att göra vad de kan för att underblåsa missnöjet och därmed spä på motsättningarna. Är det ett samhälle som vi vill ha? Inte jag!


Släng ut dem skrev Expressen på ett löp den 6 september 1993, jag tycker åter det är dags för denna rubrik. Släng ut dem, alla dessa främlingsfientliga krafter som söndrar, splittrar och frodas enbart på vårt missnöje. Sverige har hittills lyckats hålla politiken relativt (bortsett från perioden med Ny demokrati) ren från missnöjes- och främlingsfientliga partier. Måtte vi kunna fortsätta med det. Annars lär vi se fler bränder av moskéer, fler Lasermän och i dess förlängning har vi de vita huvorna och kors som brinner.

Jag vill ha ett öppet Sverige, ett land där vi välkomnar invandrare och tar emot flyktingar. Givetvis kan vi ställa krav, varför inte öppna gränserna för invandring och säga välkommen, du har tre månader på dig att skaffa dig en försörjning för dig och din familj här är ditt arbetstillstånd!


Sverige är ett stort land med en allt för gles befolkning. Det kommer att behövas åtskilliga fler som bor och arbetar i detta land för att möta en åldrande befolkning. Dags att ta ställning och säga nej. Nej vi vill inte ha främlingsfientliga partier i Sveriges Riksdag, det är illa nog att de finns i vårt granland.


Peter PC Carlsson

Pingat på Intressant.

Läs och ta ställning mot FRA-lagen. Kontakta din riksdagsledamot.
Kommentarer till Enbart

Postat av: Maria

Den svenska modellen är redan urlakad. Vi ser dagligen bevis på detta genom sjuka som inte fått vård, arbetslösa som tvingas att flytta inom hela Sverige och därmed splittras familjer. Arbetslösa som tvingas pendla till Danmark och Norge. Att arbeta i tex Danmark innebär helt andra villkor eftersom du då omfattas av det danska systemet. Den svenska modellen är rejält urlakad på flera bitar och fler bitar kommer att urlakas. Undrar var denna röra kommer att sluta?



2008-08-12 @ 21:18:07
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

Nu är jag äääääntligen tillbaka ;-) Hej hopp.

2008-08-12 @ 22:32:41
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0