080816 Enbart Pingvin

Enbart pingvin, en kungspingvin som blivit adlad. Jo visst du läste rätt, adlad. Sir Nils Olav. I DN kan man läsa om hur pingvinens militära bana gått spikrakt upp. Via SVT kan man ser Sir Nils Olav inspektera de Norska trupperna. Att han dog en gång hindrade inte att han fick leva vidare. Dock i form av en ny pingvin som genast antog den forne pingvinens militära grad.


Pingvinen bor till vardags i Edinburgs djurpark. Om du nu trodde att det var Britterna som adlade honom så har du fel. Det är vårt västliga grannland Norge som står för denna militarisering av Kungspingvinen. Det är inte utan att jag blir konfunderad på vår egen försvarsminister Sten Tolgfors. Han vill ju inleda ett militär samverkan med just Norge. Är det månne kungspingvinerna som skall ta hand om det gemensamma försvaret?


Ja, det är lätt att tro att det är en Norgehistoria vilket det ju också är, en sann sådan. Fast det kanske funkar bra, jag menar vem vill döda dessa söta varelse. Nej naturligtvis har Norge helt enkelt kommit på en smart militär strategi, rekrytera och i militära grader upphöja kungspingvinerna. Det ska bli spännande att se när Tolgfors påbörjar omdaningen av det svenska försvaret. Vår kära överbefälhavare Håkan Syrén må fasa för sitt jobb för nu kommer de "Norska Kungspingvinerna", tränade i Edinburgs djurpark.


Förutom att de inte kräver lön, ingen vill döda dem så har de också förmåga att färdas under vatten. Ubåtarnas historia lär därmed vara till ända för nu är kungspingvinerna här.


Det enda som möjligen skulle kunna vara en nackdel med en bataljon, eller för den delen en armada av Kungspingviner det är att de inte kan skjuta. Men och andra sidan är det ju svårt att komma närmare en fredlig trupp.


Jag lyfter på hatten och bugar mig inför Norges och Tolgfors geniala militära strategi. Ser fram emot de första gemensamma Norsk-Svenska kungspingvinstrupperna som sänds iväg på FN uppdrag. Ett första vore kanske att trampa minor i Afghanistan. Det skulle väcka omvärldens vrede mot minor när CNN kablar ut de första bilderna på de minröjande små kungspingvinerna som en efter en far i luften när de gör stigarna fria från minor så att barnen kan gå till skolan.


Nu skulle även djurrättsaktivisterna vakna, för sprängda pingviner går ju inte an. Det är illa nog med små Afghanska barn, men hallo, någon måtta får det vara. Kungspingviner. Nej där går gränsen.

Peter PC Carlsson

Pingat på Intressant.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Nina

Haha... huvudet på spiken! Så bra skrivet!

2008-08-16 @ 15:44:25
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/

Postat av: Gubben

Håller med Nina! Mycket bra... och definitivt inget att peka finger åt :)

2008-08-16 @ 17:42:20
URL: http://gubben.webblogg.se/

Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. Anne von Porat

va är ett djur adlad?

2008-08-16 @ 20:08:18
URL: http://veckomagasinet.se

Postat av: MiaMaria

Hej Peter!Tack för ditt besök...Hoppas att du får en bra lördagskväll!

MiaMaria


Postat av: Princess 55

Hej Peter!

kul att du får så fin kritik av dina texter på bloggen.

Princess 55

2008-08-26 @ 10:52:20
URL: http://bokblogg.indoman.se

Postat av: En svärmorsdröm

Klockrent!

2008-09-08 @ 01:44:05
URL: http://ensvarmorsdrom.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0