080828 Enbart Vision

Enbart vision, en vision av det vi vill, det vi strävar efter. Alla vill vi något, alla söker vi något, alla gör vi något för att nå vår medvetna eller omedvetna vision. Det är inte alltid som vi lyckas, inte alltid som vi kommer dit vi vill, som vi har ens en möjlighet att uppnå våra visioner.


Företag har stolta visioner och som medarbetare har vi att ta ställning till dessa och att försöka leva efter dem. Kanske ställer vi oss bakom dessa visioner med hela vårt hjärta, kanske är vi likgiltiga eller kanske så är vi t.o.m. emot, tycker annorlunda kring dessa visioner. Oavsett om företaget har en vision, om jag står bakom den, om den är klar för mig så finns den, så lever den. Min fråga är om jag vill leva tillsammans med denna vision. Där jag nu jobbar är svaret helt klart ja, jag delar denna vision.


Så vad är min vision, min egen bild av det jag vill, det jag är och det jag gör. Har jag en klar bild, har jag en klar idé om vad jag är på väg, på vart jag vill göra?


I bästa fall svarar vi ja på denna fråga, men troligast så är svaret nej, åtminstone om vi är ärliga mot oss själva. Jag har delvis klart vad jag vill med mitt liv. För mig är det viktigt att kunna bidra till att göra skillnad, att spela en positiv roll i samhället. Det anser jag att jag kan göra genom det jobb jag har i den organisation jag nu är, till skillnad från en tidigare organisation.


Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.


Kommentarer till Enbart

Postat av: Hilda

Ja vad vill jag egentligen. Just i dag kommer jag fram till att jag vill sprida glädje och bara stanna upp för stunden och njuta!!!Kram!!!

2008-08-29 @ 18:35:08
URL: http://hildazheaven.blogspot.com

Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. Anne von Porat

vad menar du i slutet när du skriver att inlägget är pingat på intressant.se?

2008-08-29 @ 20:50:49
URL: http://veckomagasinet.se

Postat av: Christina

Min vision just nu sträcker sig till att enbart sova.

Godnatt!/Christina

2008-08-30 @ 00:00:39
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0