080829 Enbart Son

Enbart son. "My son is over the ocean, my son is over the see, so bring back, bring back, bring back my son to me, to me."


Just i denna skrivandes stund finns du över havet på väg till ditt äventyr, ett år i Kanada. Innan du lyfte i morse växlade vi några ord via sms. Genom den lilla skärmen strålade din lycka, din förväntan! Utan tvivel ger du dig iväg på en spännande resa. En resa där du än mer kommer att växa, där du för alltid kommer att lämna ungdomen och barndomen bakom dig.


När jag var 21, liksom du är nu, så gav jag mig också iväg på en resa. Mycket kortare än din, men den handlade om ett val, att göra ett val. Min dröm var att resa iväg med de rosa busarna, resan skulle gå till Nepal. Men plötsligt stod valet mellan att resa iväg på en längre resa eller att skaffa barn. Det valet flyger just nu över Atlanten!

Medan du flyger kan jag minnas, kan jag komma ihåg vad det var jag valde emellan. Äventyr i en resa och barn! Det var mellan detta valet stod.


Jag gav mig iväg på en tågluff, en sådan de flesta av oss gjorde under denna tid. Närmare fyra veckor var jag borta, jag hade sökt svar på vad jag ville med mitt liv. På vägen hade jag mött kvinnor, mött flickor och killar. Jag hade fått ta reda på vad jag ville. Jag ville leva med den kvinna som var tio år äldre än jag.


Så blev det, jag reste hem och hemma så fann jag att vi bodde grannar. Snart bodde vi under samma tak. Strax var det vinter och strax var det vår. Så plötsligt fanns du där. En son, min son, min första av fyra söner. Nu sitter du i luften, nu är du på väg. Jag kan inte annat än önska dig lycka till, att krama dig och hoppas att du finns där för mig, så som jag finns där för dig.


Jag finns här för dig, nu, sen, och för alltid. Oavsett vad som händer, vad som sker. Jag finns för dig min son. Jag finns! Och jag finns för dig!!!



Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

Kommentarer till Enbart

Postat av: Little Peaché

Sv: Vad menar du med avskildhet? Vad är du avskild från?



Mvh Little Peaché

2008-08-29 @ 21:56:21
URL: http://littlepeache.webblogg.se/

Postat av: Maria

Att släppa barnen fria är svårt och man hoppas att de har livsklokhet med i bagaget. I situationer där denna livsklokhet inte räcker hoppas man att de kommer ihåg att man finns där för dem. Ständigt online och beredd att hjälpa och stötta.

2008-08-30 @ 10:24:45
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/

Postat av: tess

När ja va 21 blev ja mamma första gången... å nu när någon får barn i den åldern tänker ja HERREGUDARS bara ett barn.. de va ju nästan ja med när ja tänker nästa steg.... nu är han 13 å börjar bli stor... tjej å allt jässes man hinner inte med.. ja har en tonåring å får panik...//Tess

2008-08-30 @ 10:52:11
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: Jessi

svar: skönt det låter, man ska ta hand om dig själv!





Kram

2008-08-30 @ 18:27:22
URL: http://jessi91.blogg.se/

Postat av: David

Fina ord, du skriver bra.

2008-08-31 @ 02:27:35
URL: http://therealcolombo.blogg.se/

Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. Anne von Porat

Fina ord du skriver till din son. Man ser klara skillnaden i kulturen när man läser hur en svensk pappa tänker. Jag kanske har fel uppfattning och tror att alla som är invandrare från mellanöstern är som mina föräldrar kanske mina föräldrar är ensamma om sitt sätt att tänka. Vad vet jag ? Men mina är anarkister de sätter sig själva främst och skulle aldrig tänk på någon annan människa före sig själva. Vet ej om det är kulturellt att vara egoist.

2008-08-31 @ 08:35:10
URL: http://veckomagasinet.se

Postat av: Hilda

Vackra ord om vacker kärlek till sitt barn!!

2008-08-31 @ 09:39:44
URL: http://hildazheaven.blogspot.com

Postat av: Emma

Så sant. Man ska verkligen ta hand om sig själv!

2008-09-04 @ 17:29:00
URL: http://emmabjorndahl.blogg.se/

Postat av: Beppe, din son!

Satt har med litet tid over idag och hittade in pa din blogg.



Kan bara saga tack. Jag ar fan rord till tarar!

2008-09-09 @ 08:00:46
URL: http://beppecarlzon.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0