081215 Enbart Vinter

Enbart vintern är här, den har tagit sitt grepp om oss med sin sedvanliga grå och slaskiga sörja, med sitt mörker. Vänta nu, så ska väll inte vilden vara, inte skall vintern vara en grå och mörk tid utan färg. Så minns jag det ej från min barndomsdagar då allt var vitt. Kallt redan när löven satt kvar och frös på träden. Vid denna tid hade jag redan gjort flera skidspår i skogen och mest var kväll hade jag en snölykta som lös.


Visst behöver jag frosta av frysen men skall det vara nödvändigt för att göra en snölykta? För första gången för några veckor sedan kunde min grabb född 2005 åka pulka mer än någon timme när snön smälte. Men nu är det åter grått. Det är svårt att vara glad när man är ledsen, svårt att åka pulka utan snö. Har vi kommit till en tid då ytterligheterna pendlar fram snabbt som en moraklocka? Har vi nya snöoväder att vänta, sedan 15 plusgrader och blåst så att träden far ett ärevarv runt jorden innan de fäller några ledningar med el till marken?


Visst vore det skönt att kunna säga, lugn, lugn, det är ingen fara. Det går över om hundra år, eller tusen. Detta är helt normalt, jordens klimat ändrar sig. Ja, visst, det är sant. Ändå kan jag inte låta bli att tänka och tro att det är just vår mänskliga inverkan de senaste 100 åren som påverkat klimatet. Isar smälter och öknar breder ut sig. Översvämningar och skogsbränder tycks tillta eller är det bara media som blivit bättre på att bevaka annat än Idol på TV4?


Nja, bevakningen av diverse underhållningsprogram tycks i vart fall underhålla media. Så en bättre media tror jag inte på. Kanske är det jag som bättre tar del av det som händer i världen? Tyvärr är det inte heller så. Vi människor har en fantastiskt kreativ förmåga att skapa och jag tror att det är förbaskat hög tid att sätta igång att vara kreativa. Den som först uppfinner en bil som går på vatten bjuder jag på en bulle. (Höll på att glömma WES). Nåja, det var värt en bulle.


Jag vill se mina barn åka skidor, jag vill se mina barnbarn skrika av glädje när de kanar ner för en backe i en liten pulka. Jag vill lära dem bygga snökojjor och Iglo. Men inte tusan vill jag flytta till Norrland för att behöva lära dem det.


Till Tomten!

Snälla tomten, jag önskar inte mycket, bara att klimatet skall vara så som det var när jag var liten, snälla kan du ordna det.

PC 43 år


P.S. Jag har varit ganska snäll, hela året faktiskt, fråga mamma om du inte tror mig.


Peter PC Carlsson

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 
Kommentarer till Enbart

Postat av: Malin

Håller med dig..........IGEN!! Hoppas allt är väl med dig? Kramiz M

2008-12-15 @ 19:35:39
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: Fia

det va en snäll tomte som kom med lyckönskningar till oss det tackar vi för.

/fia.

2008-12-15 @ 20:03:26
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: vindensmelodi

Se du,,,det fixade sig med headern :-)



Kraaam

2008-12-15 @ 20:03:31
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Postat av: Tomten

Jaha du, lille PC, du har varit snäll, så hälften kunde räcka... (how - how - how!)

Men, nu blev det rörigt i önskelistan för gamle Tomtefar,

var det inte en trimmer till frisyren som stod högst på listan förut?

Den ska alltså ner till plats numro 2 nu då...?

2008-12-15 @ 21:12:16
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Bitte

Antingen har vi regn och rusk eller full snöstorm i några timmar som snabbt återgår till regn o rusk igen, Var är vintrarna med snö, några minusgrader och alla ungarna som ska åka pulka i backen? Är de ett minne blott i Skåne?

2008-12-15 @ 22:52:57
URL: http://bitteohl.blogg.se/

Postat av: Raggoparden

Förrförra vintern hade vi snö 120 dagar i sträck. över 20 grader kallt i ett par veckor runt nyår. Drivorna vi plogade i änden på ridbanan låg kvar i början av maj, de var 4 meter höga som högst.Vintern före det kom inte snön förrän i slutet av februari, jag köpte skidor på rea och pkte sedan i skogen runt huset fram till mitte nav april.

Av de 10 vintrar jag bott här på södertörn har vi haft rejält snötäcke i minst två-tre månader i fyra av dom. Så än är inte vintrarna slut ,även om jag inte vill förringa växtuhseffekten och vikten av att sluta nvända icke förnyelsebara energikällor.

2008-12-17 @ 14:30:42
URL: http://raggoparden.se

Postat av: Anonym

Vad bra att nån så snäll person som du önskade det, då kanske det går i uppfyllelse! Vi hoppas, hoppas...

2008-12-17 @ 21:52:59

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0