081216 Enbart Ängel

Enbart ängel är vad jag blivit kallad. Detta blir ett av de svåraste inlägg jag någonsin skrivit. Jag känner en så djup tacksamhet för de ord som Anne (Madeleines mamma) ger mig. Samtidigt blir jag generad och känner märkligt nog att det är skamligt att jag får uppmärksamhet. Men förstår mig rätt, det är med stor stolthet som jag läser det Anne skriver. Att jag tycker det är så jobbigt att jag till och med skäms är något jag får jobba med.


Det är idag tre månader sedan jag med stigande förtvivlan förstod att Madde lämnat jorden och det är lika länge sedan jag startade insamlingen "Den jävla idioten" (vilket Madde själv kallade sin cancer) hos Barncancerfonden. Det har blivit Sveriges största blogginsamling där hittills ca 1.500 personer har bidragit. Hoppas att även du vill länka och skänka!


Nedan följer först Annes text till mig och därefter mitt svar.


Till ängeln Peter!

Du är vardagshjältarnas hjälte!
Ingen annan än du har varit så ihärdig, målmedveten och hjärtlig! Ett hedersbetyg vill jag ge dig som orkar fortsätta att kämpa för att barncancerfonden ska få mer pengar till sin forskning i min dotters namn. Själv vill jag be om ursäkt för att jag inte orkat länka och göra allt det jag borde göra. Kraften har fattats mig.....


Jag har bara försökt att ta varje dag som en utmaning att klara. Samtidigt är jag så hedrad över dina oerhört fina inlägg som gör mig varm i hjärtat.


När jag var i Sthlm var jag, syster och dotter i Hedvig Eleonora kyrka på Lucia och såg Luciakonserten med alla de fantastiska körerna och Luciatåget. Det var så vackert och jag tänkte på Madde varenda sekund. Jag grät i floder, grät för varenda sång jag hörde. Sånger som Madde sjöng då hon gick på musiklinjen och sjöng alla dessa sånger på Lucia... Det gjorde så ont samtidigt som det var så vackert.


Jag såg min Madeleine stå där och sjunga med sin allra vackraste röst... Folk runtomkring kunde förståss inte förstå varför jag grät, men det var mig egalt, jag ville gråta bara för att det var så vackert. Jag får gå igenom detta nu, alla högtider med sång och musik, måste genomlida och samtidigt njuta av det vackra.


Tack Peter för allt du gjort, du är enastående, jag vet ingen som uträttat det du åstadkommit. Ta det till dig och må bra av det och njut av julen! Du om någon har förtjänat det! Var med dina barn och känn en total lycka över att du gjort något bra för så många människor som har det svårt.


Självklart är det ALLA bidragsgivare som gjort jobbet, men utan dig hade inte en enda krona kommit in.

Var stolt över det!


Tack för att du finns!

Stor julkram från Anne, Maddes mamma!



Hej Anne!

Först vill jag tacka för dina generande vackra ord. Det värmer, tack.

Hur mycket jag och andra än samlar, skramlar och skriver kan vi aldrig ge dig Madde tillbaks. Vi kan aldrig lindra eller ta över din sorg och din saknad. Men jag hoppas och jag tror att vi kan bidra med hopp och en gnutta förbättring för andra som drabbas av "Den jävla idioten".


Ditt senaste inlägg "Känslomässig exil" berör mig djupt. Det finns verkligen anledning att tänka kring vår mening, vår uppgift och vårt liv på jorden. Inte minst nu runt juletid. Lever vi det liv vi vill leva och prioriterar vi rätt. Jag tror att de flesta av oss kommer att svara nej på frågan. Vi lever inte så som vi skulle vilja leva.


För mig kommer denna jul att bli en eftertankens jul. Det kommer att vara ett vägskäl där jag innerligt hoppas att jag kommer att välja rätt väg att vandra, att jag finner den styrka jag behöver. Det är för mig meningen med denna jul, att fundera och reflektera över vad som är sant och viktigt.


Stor och varm kram till dig och till din dotter. Ni kommer att finnas med i mina tankar över julen så som även Madde kommer att finnas.


Jonas Gardell pratar om "Tillfällig gäst i ditt liv" och det är lite vad vi är, vi är tillfälliga gäster i andras liv. Men en del gäster gör avtryck och lämnar kvar något hos mig. De fortsätter att finnas långt efter att de har gått. Ni är sådana gäster i mitt liv, gäster jag kommer att bära med mig så länge jag lever.

Peter PC Carlsson

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 

Kommentarer till Enbart

Postat av: stella sweden

..jag får också kärlek i massvis och försöker liksom du att inte bli generad...men ibland är det svårt...tycker ändå att du kan få ta dig rätten att känna dig stolt!



(u nu skreev ja på svenska)



;)

2008-12-16 @ 12:42:14
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com

Postat av: annie

bra jobbat!

2008-12-16 @ 13:02:34
URL: http://annelieberg.blogg.se/

Postat av: David

Jag bara instämma med Annes ord. Du är verkligen en vardagshjälte, ängel, ja kärt barn har många namnn.

Jag tror att det är få för unnat att ens komma på en så briljant idé med insamlingen i Maddes anda. Namnet var klokrent, dina texter om Madde och egangemang är otroligt rörarnde. Att du så kopromisslöst och utan något alls krav på "uppskattning" låg i, gjort intervjuer mm. Jag är stolt över dig och önskar dig en underbar jul



kram David

2008-12-16 @ 13:34:01
URL: http://therealcolombo.blogg.se/

Postat av: helen

Ta åt dig....och skäms inte för det.

Du ÄR en ängel ;-)

kram

2008-12-16 @ 14:13:29
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Vida

Fast du är ju en ängel :)

2008-12-16 @ 16:34:46
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Fia

ja har sagt det förut och säger det igen det va meningen att just du skulle göra en sån här sak , det är bara du som skulle klara av deti just den madde anda som du har givit oss bloggare att ta del av och att hjälpa.

du har hjärtat på rätta stället.

2008-12-16 @ 17:55:58
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Postat av: Di

Känn dig Enbart tacksam och stolt över de ord som skänks dig, de är äkta, och jag hoppas att du kan känna värmen du får från Anne i brevet,och uppskattningen för att du orkade dra igång den kampanjen för barnen med cancer i världen, de barn som inte är friska som dina och mina barn. För de som kämpar för att bekämpa den jävla idoten cancer. Jag är glad och tacksam för att jag kunnat vara med och bidra till en liten liten del i det stora maskineriet vi fått ta del i för att du enbart startade upp oss andra genom ditt engagemang!



Varm kram!

2008-12-16 @ 21:33:18
URL: http://diqueen.blogg.se/

Postat av: Siw

Du ska absolut, med all heder ta in det Anne skriver, det är så sant, så sant.

Mycket fint skrivet av er båda.

KRAM

2008-12-16 @ 22:04:49
URL: http://yllegarnets.blogg.se/

Postat av: Gunilla

Våga ta åt sig och tacka för utmärkelsen som ängel!



Kram Gunilla

2008-12-16 @ 23:47:53
URL: http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Postat av: Å-M

Du är Enbart Altruist!

2008-12-17 @ 06:11:30
URL: http://filthyflorence.blogspot.com

Postat av: Malin

Jag håller med Anne! Självklart ska du ta till dig det hon skrivit, utan att bli generad! Du har gjort så mycket, jag vet att du ansträngt dig, lagt ner din själ i bl a insamlingen. Du vänder så många blickar mot världen, tänker dig in i situationer, känner med dina medmänniskor. Att allt du gjort sedan uppmärksammas gör dig generad. Varför? Varför anser du dig inte vara värd det? Detta nya år, 2009, tycker jag även att du ska uppmärksamma dig själv, dina fantastiska tankar och åsikter, säga till dig själv, jag har verkligen gjort någonting bra, jag har påverkat andra människor! Du är värd det! Åh, andra sidan kanske vi båda ska göra något för vårt blodtryck? Kanske vi ska försöka få våra 30-årskroppar, och på köpet kanske sänka blodtrycket lite? Är du med? Kramiz M

2008-12-17 @ 10:09:46
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Postat av: Christina

Du är en fantastisk människa. Ta det till ditt hjärta.Du är så ödmjuk och fin på alla sätt och vis. Jag och min man har också gått igenom en cancersjukdom. Och det är tufft.Vi var sjuka samtidigt. Men vi klarade det och är så tacksamma att vi lever. Vi har nu fått en helt annan syn på livet. Därför blir jag så glad att det finns människor som du. Insamlingen för cancersjuka är mycket mycket bra.Forskningen behöver pengar. Tack för att just du finns. Hoppas att du får en skön och härlig jul.

2008-12-19 @ 17:01:03

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0