081220 Enbart X-tra

Enbart x-tra slag och x-tremt trött. Jag vet att detta var en väntad reaktion, att det var precis det jag skulle förvänta mig. Ändå är det tungt, jobbigt och tar den kraft som finns i mig idag. Sällan tänker vi på hur centralt hjärtat är, hur varje slag förse oss med liv. Denna muskel som aldrig får vila, aldrig får slappna av. Slag efter slag håller den oss uppe, slag efter slag låter den livet strömma genom våra kroppar.


Redan igår när jag gick till sängs var rytmen i sambatakt. Under natten vaknade jag av exprementell jazz och en fri rytm i mitt bröst. Somnade om och undrade om jag åter skulle vakna. Men jag vaknade igen och igen. Ständigt nya rytmer och nya takter som blodet fick flöda i. Tröttheten tog över och jag domnade bort. De senaste veckorna har jag haft riktigt ont i bröstet och tröttheten varit påtaglig. Jag tror inte på hjärtinfarkt men däremot på stressreaktion igen. Min kropp är trött, trött X-tremt trött.


Svetten lämnar kroppen likt råttor på ett sjunkande skepp, jag byter tröja och dricker vatten. Lutar mig tillbaks och vänta på att de extra tilldelade slagen skall vara slagna, att rytmen åter skall bli normal. Men än är det fest i bröstet och frispel efter frispel dunkar igång.


Framåt morgontimmarna vaknade jag av att vänster arm värkte, att den domnade och jag trodde att det var en infarkt. Men jag vände mig om och plockade fram armen under min kropp så att den åter sakta kunde vakna till liv. Nu väntar jag bara på att även jag skall vakna till liv. Gjorde en snabb liten riskanalys på Aftonbladet, ni vet de om tio frågor. Sovanligt är de allt för ytliga och inte mycket att ta på allvar, åtminstonne hoppas jag det.

Peter PC Carlsson

P.S. Kopiera gärna idén om att skänka en get till Carl Bildt. Länka hit så att andra kan göra det.

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 

Kommentarer till Enbart

Postat av: ulle

Hoppas verkligen att du får ett lugnt och skönt jullov och att du får sova mycket. Det låter ju inget vidare att må så där...

2008-12-20 @ 12:11:23
URL: http://makrames.blogg.se/

Postat av: helen

Du behöver väl kanske dra ner på tempot......även om du själv inte tycker att du gör så mycket så kan ju vi som läser här se att du har ganska många bollar i luften. Kroppen kan man ju heller inte lura.

Ta det lugnt och andas, andas, andas

Gör lite avslappning mellan varven.

Kram

2008-12-20 @ 12:15:56
URL: http://gussilago.bloggagratis.se

Postat av: Angelica

Hej! Jag har startat en liten rolig utmaning för att höja julstämningen. Var med och rösta fram den jul-låt du tycker bäst om.



Jag kommer från och med idag lägga fram ett antal olika jul-låtar, där du kan lyssna och rösta fram din favorit.



Du kan även vinna en valfri CD-ifrån cdon.com. För att vinna ska du skriva en så kort nominering till din valda låt som möjligt. Högst en mening.



God Jul och lycka till!

2008-12-20 @ 12:19:05
URL: http://angelicaviklund.blogg.se/

Postat av: Bitte

Jag tror aldrig jag har längtat så här någonsin till att få vara ledig.Trivs inte alls på min utildning, känns inte alls som om det är något jag vill jobba med.

2008-12-20 @ 12:40:47
URL: http://bitteohl.blogg.se/

Postat av: tess

Då e vi två som e tröttis.. vi får helt enkelt vila.. efter att ja jobbat klart få ja ta å göra de i alla fall innan blir de lite knivigt... //Tess

2008-12-20 @ 14:26:47
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: Skogshuldran Titti

Jag tycker nog att du ska gå till doktorn, eller åtminstonde distriktssköterskan.

Var sen ute och rör på dig varje dag, de timmar när det är ljust.

Att vila middag är också något du bör unna dig.

Se till att du får en sammanhängande ledighet över jul och nyårshelgerna.

Sköt nu väl om dig och låt dig även bli omskött!

Tänker på dig!

2008-12-20 @ 14:57:46
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: Hontass

Nu tycker faktiskt Hon Den Där att du ska ta en välförkänt vila!

2008-12-20 @ 16:24:05
URL: http://hontass.blogg.se/

Postat av: stella sweden

...låter inge vidare me sambatakt i hjärtetrakt...tänker att hann...nog bör ta sig i akt? Litt grann...?

2008-12-20 @ 16:34:01
URL: http://enlitenj-ablogg.blogspot.com

Postat av: Cecilia

Även jag kände någon krama åt mitt hjärta idag under jul-handlingen...är det inte så att ovanligt många dör under juletid?

2008-12-20 @ 16:50:46
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/

Postat av: Anita o Uno

Jag har ofta någon som kramar om mitt hjärta med.

Men det är mina muskler runt hjärtat gissar jag. När man är så full av värk så varför skulle det inte värka i mitt hjärta? Ingen stress får finnas hos mej, då blir jag rejält sjuk så följ allas råd och ta det lilla lugna du med.

2008-12-20 @ 17:05:07
URL: http://unoett.blogg.se/

Postat av: Anne Persson

Hej Du!

har inte kommenterat tidigare men blev lite "sugen"...

Visst är det så att man inte ens funderar på sin egen kropp - det ska liksom bara funka. Sen slår den ner - den jävligt stora blixten och allt faller.

Har själv dåliga lungor, ca 30% lungkap kvar, och det är INTE kul! Min sjukdom är hastigt progredierande så att tappa 10% på mindre än ett år gör att jag nu känner mig mer som 88 än de 38 som jag är! Oerhört jobbigt att ha små barn oxå - hur länge finns jag här för dem!!

Nä du. ta du och gå till farbror doktorn och få gjort lite tester - det är ju faktiskt bättre att veta..(ibland, åtminstone :) )

Ha en go kväll

Kram

Anne

2008-12-20 @ 18:15:47

Postat av: Fia

ojoj det ser ut som det är fler som behöver vila nu till jul , och det är ett som är säkert att kroppen säger ju ifrån när den vill ha vila.

man skulle va som en hund ...dom sover när dom är trötta , äter när dom är hungriga . där i mellan är tillvaron rätt ok . hoppas nu att du får den vila du beöver och är värd .

/fia

2008-12-20 @ 19:20:47
URL: http://ajaxen.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0