081221 Enbart Fjortonde

Enbart fjortonde våningen och en regnbåge inspirerar. Högt upp har vi bättre sikt, större möjlighet att se. Vi får en möjlighet att få överblick och se en helhet. En helhet som lättare får oss att förstå och se sammanhang. Undra om det var vad Madde gjorde, om det var en helhet och ett sammanhang hon såg från fjortonde våningen. Men kan man ens se och än mindre förstå det omöjliga? Att livet snart tar slut.


Högt däruppe kan man se hur regnbågen sträcker sig över jorden. På fjortonde våningen får vi utsikt över staden. Långt därnere pågår livet, ett myller av människor som rör sig, bilar som kör, cyklar som trampas fram. På fjortonde våningen ser vi toppen av träden. Av de träd som hela sitt liv strävar efter sol och att nå höjd. Inbjudande löv som formar sig likt ett mjukt moln, likt ett täcke av dun vi kan vila på. Böljande rör sig trädens kronor sakta i vinden. Likt vatten som flyter fram flödar strömmar av människor längst trottoarerna. Små rännilar av folk går ut och in ur affärer och salonger.


Ett ljud av staden stiger upp över taknocken, upp mot fönstret på fjortonde våningen. Där med blicken fäst på regnbågens källa satt du i en stol och såg livet flöda förbi. Runt omkring oss pågår allas liv, men på fjortonde våningen pågick en kamp för liv. För att överleva. Häruppe kunde du se, häruppe kunde du betrakta känna och sakna.


Nära regnbågens alla färger satt du i en stol, önskade och funderade. På fjortonde våningen fann du ännu hopp och energi att fortsätta. Du lärde dig allt för tidigt vad som var viktigt, vad som var värt att kämpa och sträva för.


Det är ni vi stannar upp, när vi tar ett steg åt sidan från den ström av folk vi följer, det är då vi har chans att se våra liv. Det är då vi kan lyfta vår blick som vore vi på fjortonde våningen. Det är då vi plötsligt vet vad som är viktigt. Ibland behöver vi lyfta oss själva och få en överblick för att förstå vad som är viktigt.


Peter PC Carlsson

P.S. Kopiera gärna idén om att skänka en get till Carl Bildt. Länka hit så att andra kan göra det.

Intressant?
Sprid på alla sätt du kan för att nå målet för Sveriges största blogginsamling för barncancerfonden.
För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna och cancern skall bekämpas! 
Kommentarer till Enbart

Postat av: Skogshuldran Titti

Vackert och tänkvärt skrivet! och en aning sorgesamt...

2008-12-21 @ 17:21:20
URL: http://skogshuldran.bloggagratis.se

Postat av: tess

Hej Peter..



Sitter å har still i skallen... HJÄLP mig,, visst hade du nå tjej du pratade med på bloggen som hade givit ut en bok på ett mindre förlag som gav ut böcker i mindre skalor??? Sitter på jobbet å min vikarierande arbetskamrat säger att hon håller på att srkiva en bok om häxor... låter så INTRESSANT å tänkte tipsa henne om detta förlag men ja minns ju inte. Vet att vi pratade om detta när vi pratade om att ge ut en bok i framtiden,,, kokbok osv..minns du??? //tess

2008-12-21 @ 17:38:33
URL: http://tess701.blogg.se/

Postat av: Anne

Väldigt fint och vackert skrivet Peter!

Vi får föröka tänka så när vi har det kämpigt emellanåt...på 14:e våningen får man lite distans till saker och ting. Där kan man se vad som är viktigat i livet....



Ha nu en riktigt skön jul med familjen!

Kram från Anne!

2008-12-21 @ 17:55:50
URL: http://levaidag.blogg.se/

Postat av: tess

Ja de stämmer de känner ja igen TUSEN tack!!!!!! Njut acv ledigheten. //Tess

2008-12-21 @ 18:34:01
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0