080209 Enbart begär

Enbart begär kan driva oss längre än vi anat. Men beslutsamhet kan vara starkare än våra begär. Vårt sug efter att bli tillfreds, att känna oss tillfredsställda. Begär eller behov? Behoven ska vi tillfredsställa men begären vill jag tygla, vill jag kontrollera. Behov av mat, dryck, sömn, motion och behov av kärlek. Behov som skall få blomma, som skall bejakas som skall tillfredsställas.  Begär kan vara längtan efter mer, efter mycket, efter överflöd. Begär till något sam andra ha men inte jag. Mina begär vill jag bekämpa.

Denna vecka jobbar jag hårt med ett av mina begär, begär till nikotin, till snus. Och jag vägrar mig en enda prilla. Beslutsamhet är mit vapen, envishet är min ledare i kampen mot drogen. Jag har blivit beroende och därmed även fått behov av att snusa. Gör jag inte det reagerar kroppen med huvudvärk och en tomhetskänsla. Men det är ett framkallat behov, ett behov som grundar sig i ett begär, begär till drogen nikotin.

Att sluta är aldrig svårt, det som är svårt är att hålla fast vid sitt beslut. Beslutet kan vackla. Det riskerar att vekna och bli svagare med tiden. Men denna vecka har kampen stått med suget med lusten att tillfredsställa mina begär. Varje slag har jag vunnit men kriget är inte slut, tar aldrig slut, det pågår ständigt. Ständigt kommer det nya slag att vinna.

Jag kan möta en annan kvinna och känna lusten, längtan att flirta att leka, att älska. Jag känner begär, lust och längtan, åtrå. Jag kan välja att ge mig hän, att hänge mig åt mina lustar, att tillfredsställa en längtan ett begär som också är ett behov. Ett behov av bekräftelse och av sex. Men jag kan också bara leka med tanken, leka med lusten utan att låta begäret ta över. Det är ett val, ett val att göra.  Moraliska svar på rätt och fel får var och en själv bestämma. Skulle jag säga ja till lusten, ja till längtan så vore det för att tillfredsställa behov inte begär.

Behov av ömhet, närhet, värme. Behov av kärlek, lust och sex. Inte begär till mer och mycket, inte begär till fler och fler. Nej enbart ja till behov av längtan. Se mig, älska mig för den jag är.

Enbart så, enbart då slipper jag vackla, blir viljan stark.

Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: Di

hm..så ännu en tanke :) Kram och ha en underbar söndag!

2008-02-09 @ 21:56:39
URL: http://diqueen.blogg.se

Postat av: Mia

Lycka till med att sluta snusa...Borde själv sluta med det *ler*

2008-02-11 @ 14:37:50

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0