080210 Enbart vilsen

Enbart vilsen känner jag mig. Vem är jag? Är jag det jag vill vara en författare eller är och förblir jag en knegare? Finns det en motsättning? Har jag något att bidra med som är av vikt? Kanske, kanske inte. Vad vill livet av mig, vad vill du ha ut av mig? Vad? Finns det svar på de frågor vi ständigt ställer? Hjälp jag är vilsen, jag är lost, vart är jag på väg vart är du på väg, vart kan jag gå? Hjälp! Hjälp.

En dag i vårt liv går och kommer aldrig åter, en dag, det är allt. Men vart går den, vart går jag. Jag är så lost, så vilsen. Så borta.


Vem är jag att ta kontroll, att styra mitt eget liv, att dreja bi, att föra skutan i hamn?
Så surra svensken till bords han kan dreja en spak.... Men kan jag det? Kan jag föra en skuta i hamn, min skuta, mitt liv. Jag finns, jag lever men kursen är slak och den flackar runt. Älskar att finna vägar ut, att finna vägar fram. Men vart, vart ska vi styra, vart är jag på väg, jag är vilsen min vän. Vilsen, vart styr du min färd, vart styr jag min färd. Ge mig en hint, ett mål, en kvinna, en man att söka. Snälla, snälla hjälp mig, vart är min väg, vart är jag på väg. En dag i ensamhet, en dag i enslighet, en dag, det är allt, en dag.


Kom till mig, kryp in till mig, göm dig här i min famn. Jag älskar dig, älskar för den du är, inte för den du skulle kunna vara. Du är du och det är just det jag älskar, det är just den Du jag vill ha. Jag älskar dig, älskar för att du är du, trotts att och just för att, du är som du är. Älskar jag dig. Så ge mig mer av dig, mer, mer enbart mer av dig.


Älska mig så, enbart så, så som jag är så älskar jag dig så som du är


Men jag är vilsen, jag är lost, jag är borta, förvirrad, förtvivlad, bortkollrad, jag är lost förvirrad och utspelad. Jag vill så mycket mer. Vill!.


Från stad till land jag söker, genom skog, berg och dalar. Jag söker dig här, jag söker dig där, över ängar, änder och slänter, jag söker, jag söker. Det är dig jag söker, så kom. Vart är du, vart? Ropa mitt namn, så som jag ropar ditt. Höj din röst, stäm upp i sång! Ropa, höj din röst! Var, vart är du?


Jag lyfter på stenar, jag lyfter på skrot, jag lyfter på hus där ingen sedan länge har bott. Jag ser runt hörn, jag ser i vart hjärta. Jag lyfter min blick och ser upp i skyn. Var är du, var, enbart var. Jag söker dig, söker och hoppas att finna, enbart det, enbart så, enbart dig. Vart? Vart?


Vet inte hur, vet inte när, vet bara att jag söker dig, vill finna dig. Kom, kom och gör mig hel, kom. Jag vill bli hel, så kom, kom och hela mig Heala mig, heala. Jag älskar dig, vem du än är, vart du än är.. Älskar dig, älskar mig!


Enbart älska

Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: Mia

Jätte bra!!

2008-02-11 @ 14:42:05

Postat av: Nina på Johangården

Först tänkte jag på vad du vill med ditt liv...

sen så blev det som ett rop...

på någon att älska.

2008-02-11 @ 19:57:25
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Postat av: Peter PC Carlsson

Tvivel och tvekan är en väg att förstå, att finna förståelse och klarhet. Jag ställer mig frågor och ibland vet jag inte svaren, ibland vet jag men ser ändå behov av att ställa dem.

Det finns alltid behov av att känna sig älskad, att ropa på någon att älska.

Jag vill vara sed, bekräftad och respekterad. Det är jag också. Skrivandet är som jag sagt flera gånger tidigare ett sätt att fånga saker jag ser. Det betyder inte alltd att det jag skriver om handlar om mig. Jag försöker fånga och beskriva.

PC

2008-02-11 @ 22:12:48

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0