080214 Enbart Hjärta

Enbart hjärta, som slår. Enbart ett hjärta bjuds ut idag. Kom, kom och köp. Röda färska, fyllda med gelé. Doppade i socker eller rullade i chocklad. Kom, kom och köp färska röda hjärtan, på alla hjärtans dag. Finns nu även i silikon för alla och en var. Kom, kom och köp, röda hjärtan idag.


Vi bjuder ut vårt hjärta, vårt liv, vår tid att dela. Lämna blod, lämna blod, kom, kom och köp en ros idag, alla hjärtans dag. Idag ska vi tänka på de vi älskar i morgon kastar vi ut den ros som dött, det hjärta som förblött. Kom, kom fyll din längtan köp ett rött hjärta av tvål.


Enbart dunk, ett hjärta rött, en pump, en muskel och all vår längtan rymmer den. Varje dunkande slag är en påminnelse om att leva just i denna stund, leva helt och fult just nu. Kanske är det hjärtats sista slag, så njut av det blod som ännu flyter runt. Den lust som ännu rusar i dina ådrar, den längtan som fyller din kropp. Dunk, ännu ett slag, ännu en stund att njuta att leva, att dela din tid, att uppfylla din och andras längtan.


Dunk, ett slag så troget, ett slag så givet, aldrig någonsin är hjärtat uppgivet. Dunk så stadigt, så enformigt och träget. Dunk, likt Sisyfos som träget rullar stenen upp för kullen, lika ihärdigt slår hjärtat sina slag. Dunk, du röda hjärta är du lyckligt, finner du mening i det du gör? Har du funnit frid i din roll att ständigt slå och slå. Att pumpa blod i mina ådror. Om och om igen. Dunk, jag tackar dig för ditt trägna jobb, för din ständiga kamp att få flöde i min kropp.


Så öppnar jag asken plockar upp ett sockrat hjärta av gelé, tar ett bet, dunk, känner sötman spridas i min mun. Sluter mina ögon och drömmer mig bort. Du är här, här hos mig, sitter bredvid mig på stranden. Vi hör vågorna slår, dunk, vattnet skvalpar in mot kaj. Eller är det ljudet av blodet som flyter runt. Dunk, vi läger oss ner, solen värmer och vi älskar just denna stund, denna dag, känner just detta slag. Dunk, så går ett slag och kommer aldrig åter, just detta slag, just nu då jag lever.


Enbart slag för slag, fyller min tid, dag efter dag, rullar vi vår sten och finner glädje i just denna syssla. Dunk, så slår ett slag och vi lever åter.


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Postat av: Mia

Alltid lika tankvärt *ler*...Ta vara på varje dag och se till att alla dagar är hjärtansdag
Kram Mia

2008-02-15 @ 10:18:25

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0