080101 Enbart Nytt

Enbart nytt är året, enbart nya löften att bryta.

Det finns många sätt att fira nyår, mycket man kan göra just vid tolvslaget. Jag mins när det skulle bli millenieskifte, ni vet då alla klockor skulle stanna och krisplanerna aldrig behövde tas i bruk. Ja det skiftet var det några om ville flyga från tidszon till tidszon för att fira igen och igen.


Nu tog vi inte flyget igår, men vi ringde till Taxi. Kvart i tolv lyfte vi luren för att den skulle kunna komma fram inom en timme. Tidigare hade vi ringt och försökt att förbeställa men det gick inte nyårsnatten. Så kvart i ringde vi och tio i tolv står bilen där. Jaha, ska vi då fira nyår i baksätet på en Taxibil. Fnissande tar vi med oss en flaska skumpa och sätter oss i bilen. Raketerna skjuts upp vart vi än kör, smällare smäller och folk vandrar längs gatorna. Så slår klockan tolv vi skålar och beskådar fyrverkeri efter fyrverkeri. Till och med Taxichaffisen blir bjuden på skumpa fast tackar nej. På skansen står Jan Malmsjö och lyfter blicken mot skyn ser samma syn som vi. Ännu ljuder hans stämma i TV-apparaterna "Ring klocka ring!" och det ringer i klockor och telefonerna dör men Taxichaffisen svarar i sin mobil. Önskar gott nytt och det gör även vi. Stadsdel efter stadsdel glider förbi det smäller och blänker. Året är nytt men natten är ändå svart.


Fnissande stiger vi ur, skålar med chauffören en sista gång, lämnar 340 kr och går in. Året är nytt! Idag är jag slö, idag är jag lat och jag trivs med det. TV och film precis som en nyårsdag skall vara. Lat, lat och lite slö.


Enbart Taxi


Peter PC Carlsson

Kommentarer till Enbart

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0