080709 Enbart Centralt

Enbart centralt är det hur vi väljer att leva våra liv. En av mina bästa vänner har genomlidit en kris. En kris som ännu inte är över. Och jag som trodde att det var jag som mådde dåligt, att det var jag som skulle få stöd av min vän. Livet ger så ofta oväntade vändningar. Min stabile vän som alltid funnits och som alltid varit svår att undvika när jag själv haft mina kriser. När jag nu senast hade det för ett halvår sedan så följde han bara halvhjärtat upp. Idag förstår jag varför. Men just då och fram till för ett par dagar sedan så har jag haft ett egoistiskt perspektiv. Ett perspektiv som gjort att jag känt mig övergiven.


I själva verket är det jag som inte givit min vän den uppmärksamhet som förtjänats. Det är lätt att känna sig förorättad, försummad och lite övergiven. Lätt att ta till det egna tunga artilleriet av att känna sig ensam och att börja tycka synd om sig själv.


Som så ofta visar sig livet innehålla okända vändningar. Visst mådde jag lite dåligt men min vän hade en riktig kris. Och jag märkte inget.


Mellan tro och het finns just ordet het. Att bibehålla sin trohet tror jag handlar om en förmåga att vara konsekvent och tillfreds med sig själv. Jag kan inte säga att jag är tillfreds med mig själv men däremot rätt konsekvent. Att bibehålla sin trohet handlar mycket om att behålla sin förmåga att vara bestämd.


Hur lätt är det inte att falla, att bli smickrad och njuta av bekräftelsen i att bli betraktad som het? Frestelsen är stor och finns där var dag. Hur vi lever med våra partner avgör hur viktigt det är att bibehålla vår egen tro på vårt förhållande, men också att undvika att utsätta vår partner för tvivel och tro på vår fortsatta relation.


Min vän, blev satt på prov. Partnern är het och det ena ledde till det andra. Nu står deras tro på spel. Kan de åter bygga upp en tro på den gemensamma samtiden och framtiden?


Vi tar ständigt steg som vi inte riktigt vet vart de leder. Vår förmåga och möjlighet att bibehålla vår tro på den vi lever ihop med är central för att vi skall må bra.


Vet inte just nu hur jag skall agera, på vilket sätt jag skall vara ett stöd för min vän. Även partnern är en vän och jag vet inte annat än att stödja deras ansträngningar att finna en fortsatt framtid tillsammans.


Att leva i tro när man är het försvårar att leva i trohet.


Peter PC Carlsson

Kolla gärna Intressant

Kommentarer till Enbart

Postat av: vindensmelodi

Hm, ja,, det är svårt. Men det är ju ett steg på vägen att du själv upptäckt att han behöver din hjälp och ditt stöd.

Visst är det svårt med förhållanden - men många gånger kan man hitta tillbaka till varandra.

2008-07-11 @ 11:10:56
URL: http://vindesmelodi.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0