081127 Enbart Insamling

(För att få större spridning och in mer pengar så har följande pressmeddelande sänts till några tidningar)

ENBART Sveriges största insamling




Under två månader har insamlingen "Den jävla idioten" samlat in 100.000 kr till barncancerfonden. Till minne av Madeleine Deckert, 20 år, som dog i cancer den 15/9. Insamlingen är den största i den Svenska bloggvärlden. Listan på givare uppgår till närmare 1400. Många har berörts av Madde och skänkt lite pengar var.


Med tanke på det snabba insamlingsresultatet är Peter PC Carlssons blogg http://www.enbart.blogg.se/ bäst av alla, berättar Jessica Runemark på Barncancerfonden http://www.barncancerfonden.se/ Han har samlat in mest pengar på kortast tid. Därmed vann PC en X-box, en spelkonsol, som man kopplar till TV:n för att kunna spela olika spel. - Den skänker jag till Madeleines mamma, Anne, som idag ger den till avdelning 70 på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, där Madeleine behandlades, berättar PC.

I mitten av september öppnade Bancancerfonden möjligheten till egen insamling. Bloggen Enbarts insamling startades den 16/9. Insamlingen "Den jävla idioten" som Madde kallade sin cancer, är anmärkningsvärd, förklarar Jessica Runemark. - Det mest anmärkningsvärda är att informationen har spritt sig i bloggvärlden, engagerat många unga och väckt deras medkänsla.


- Jag kände att jag ville göra något när jag förstod att Madde dött i sin hemska sjukdom. Vi är många som följt hennes blogg och det känns som vi känner henne. Jag kunde inte gå på en begravning eller sända blommor. Men jag kunde ge pengar till forskning mot cancer. Säger PC.

- Min blogg och insamlingen blev en kanal för all den vilja att hjälpa som finns bland människor.


Det högt ställda målet 100.000 kr i en privat insamling nåddes efter exakt två månader, nu är målet höjt och funderingar finns på att utmana företagsvärlden att skänka minst lika mycket som bloggvärlden.


  • Visst vore det kul om vi i bloggvärlden kunde utmana företag att skänka lika mycket som vi gör. Säger PC. Vi funderar än på formerna för utmaningen. Klart är dock att vår insamling är större än alla insamlingar tillsammans som företag givit till barncancerfonden. Avslutar Peter och lägger med ett skratt till. - Vi skall bli än större.


Fakta ruta:

Insamlingen startades till minne av Madeleine Deckert som skrev i bloggen http://jagefrisk.blogg.se/ Hon avslutade sin kamp 02.15 den 15.e september 2008. 1 år och 2 dagar innan hon dog fick hon sin diagnos Desmoplastic Small Round Cell Tumor, DSRCT. Själv kallade hon sin cancer för "Den jävla idioten".

Maddes mamma skriver i bloggen http://levaidag.blogg.se/
Maddes pojkvän David skriver i bloggen http://therealcolombo.blogg.se/
Insamlingen startades av bloggen Enbart http://enbart.blogg.se/


För mer information

Peter PC Carlsson, [email protected]

Kommentarer till Enbart

Postat av: Vida

Du arbetar verkligen i sann Maddeanda. Världen blir så mycket bättre då så varm kram till dig och nu håller jag tummarna att tidningarna och vem vet kanske även tv nappar.



Ha det underbarast!



Liv

2008-11-28 @ 08:41:48
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Postat av: Lotta

Det är så underbart att det kommit in så mycket pengar för Madde! Helt otroligt! =)

Ha en underbar helg!

Mvh Lotta

2008-11-28 @ 10:02:10
URL: http://liz83.blogg.se/

Postat av: ina

gratulerar med resultaten av insamlingen! du förtjänar mer uppmärksamhet för att du behövs säkert mer och länge för andra likadana insamlingar eller någon annan typ av hjälpverksamhet. men det vet du ju bättre själv. tack:)hoppas du mår bättre. jag har precis förstått att jag är totalt utbränd på mitt jobb. allvarligt. vet inte hur jag ska avsluta det där.

2008-11-28 @ 21:23:10
URL: http://iinnaa.blogg.se/

Postat av: tess

Ja man ser va lite spridning av info gjorde med detta... de e grymt va pengar som kommit in å på så kort tid... ja själv la ner massa timmar flera dagar för att sprida info om att insamlingen fanns... man känner sig stolt idag som tog sig den tiden....



Ta nu hand om dig Peter.... //Tess

2008-11-30 @ 13:56:09
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera Enbart här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0